Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja największa pasja - ogród

Moja największa pasja - ogród

kasik778 19:54, 15 wrz 2012

asc napisał(a)
Czytam u Madżenki, że Ci sadzarka sie rozwaliła... masz rację większość sprzedawanych jest do niczego, ale od kilku lat w mojej trawdej glinie uzywam firmowej sadzarki (taka niebieska) ..pokazuję na pierwszej lepszej stronie internetowej..... a do koszyków mam taki sam stosunek jak ty
http://www.ekos.pl/sklep/-combisystem-male-narzedzia-/388-sadzarka-do-cebul-kwiatowych.html

Aniu chyba lepiej mi będzie uzyć taki specjalny kołeczek czy łopatkę do cebulek, chyba będzie praktyczniejsza
kasik778 20:41, 15 wrz 2012

Enya73 napisał(a)

Malutkie są to ich dobrze na fotce nie widać, ale w rzeczywistości całkiem nieźle się przezentują

Cześć Kasiu! Cierpliwość to największa cnota ogrodnika. Zobaszysz jak za rok o tej porze wyrosną. Tylko na wiosnę je trochę przytnij i zasil, żeby się zagęściły. Na zdjęciu trudno stwierdzić, ale czy to są złote errecty? One fajnie wyglądają przycięte na żywopłocik

A młody- no słodziak cudny, a te błękitne oczka Czaruś z niego

Ano czaruś, a bardziej zazdrosny o mój czas niż niejeden mąż

Te berberysy to Aurea, mam już jednego kilka lat i jestem zadowolona z tej odmiany
Urszulla 20:51, 15 wrz 2012

Fajne są berberysy, wiosną po przycięciu rzeczywiście możesz posadzić gałązki i stworzyć szpalerek na obrzeżu rabaty. Ostatnio oglądałam u Alinki z bukszpanu przy różach, ale z berberysów są też zachwycające. Danusia w moim wątku podała mi link na stronę Pudełków ze zdjęciem co można z berberysów wyczarować. I się w tym projekcie zakochałam.. Ja na swoje zapoluję w październiku.
Podoba mi się kolor Twoich. Teraz tylko czekać do wiosny bo będą rosły jak szalone
Pozdr.
kasik778 20:56, 15 wrz 2012

Urszulla napisał(a)
Fajne są berberysy, wiosną po przycięciu rzeczywiście możesz posadzić gałązki i stworzyć szpalerek na obrzeżu rabaty. Ostatnio oglądałam u Alinki z bukszpanu przy różach, ale z berberysów są też zachwycające. Danusia w moim wątku podała mi link na stronę Pudełków ze zdjęciem co można z berberysów wyczarować. I się w tym projekcie zakochałam.. Ja na swoje zapoluję w październiku.
Podoba mi się kolor Twoich. Teraz tylko czekać do wiosny bo będą rosły jak szalone
Pozdr.

Ulu ja mam teraz straszny dylemat jakie trawy tam dać
Czy dać miskanta Morning Light, który mi niestety trochę zagłuszy te tuje?
monteverde 20:57, 15 wrz 2012

Kasiu chyba lepiej zainwestować w taką, jestem z niej bardzo zadowolona, jest miarka, stal mocna, łopatka się nie wygina i ma fajne ostrze
zajrzyj do naszego sklepu pozdrawiam
kasik778 21:06, 15 wrz 2012

monteverde napisał(a)
Kasiu chyba lepiej zainwestować w taką, jestem z niej bardzo zadowolona, jest miarka, stal mocna, łopatka się nie wygina i ma fajne ostrze
zajrzyj do naszego sklepu pozdrawiam

Dokładnie o takiej myślałam

sadzarka mi się nie sprawdziła, rozwaliła się, a poza tym jakoś mi było niewygodnie sadzić nią setki cebul...
kasik778 22:06, 15 wrz 2012

Nie chwaliłam się jeszcze trawą od Anity, oto mój rozszczepiony na małe trawki Red Baron

piękny jest, ale będę potrzebowac dużo więcej, jeśli posadzę go z przodu domu na rabatach z tujami kulami
kasik778 22:48, 15 wrz 2012

Właśnie znalazłam fantastyczną stronę, na której są opisane żurawki i trawy, czyli jak faktycznie wyglądają i rosną
http://zurawki.blogspot.com/2011/12/heuchera-berry-smoothie.html
MilenaP 12:14, 16 wrz 2012

Witaj Kasiu dzięki za stronę z żurawkami teraz wiem, że to normalne, że moje niektóre trochę zdziwaczały na jesień. To po prostu normalne, że sie zmieniają Masz mnóstwo roślin - bardzo fajnych widać u Ciebie pasję pozdrawiam
Urszulla 12:36, 16 wrz 2012

Fajnie rozłączyłaś te Red Baron.
O których tujach myślisz, tych z boku? Pokaż fotkę.

Ach i jeszcze jedna moja prośba, wytłumacz jak sadzić i kiedy te Twoje cebulki lili białych (masz ich zdjęcie z sezonu jak kwitły?)