Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja największa pasja - ogród

Moja największa pasja - ogród

Milka 10:58, 18 wrz 2012

Kasiu, gratuluję wyczynu! 220 to duuużo! i tyle w planie
piękne te kule i berberys się świetnie rozrośnie, taki bezproblemowy jest! jeśli chodzi o trawę, wybrałabym hakone, bo tworzy takie fajne poduchy, nie zasłoni kul i ładnie kolorystycznie się zgra
Diana 20:30, 18 wrz 2012

zaglądam
kasik778 23:24, 18 wrz 2012

MilenaP napisał(a)
Witaj Kasiu dzięki za stronę z żurawkami teraz wiem, że to normalne, że moje niektóre trochę zdziwaczały na jesień. To po prostu normalne, że sie zmieniają Masz mnóstwo roślin - bardzo fajnych widać u Ciebie pasję pozdrawiam

Ja wciąż poluję na zurawki, ale w sklepach nie ma niestety kompletnie nic
zostają tylko internetowe...
kasik778 23:26, 18 wrz 2012

Urszulla napisał(a)
Fajnie rozłączyłaś te Red Baron.
O których tujach myślisz, tych z boku? Pokaż fotkę.

Ach i jeszcze jedna moja prośba, wytłumacz jak sadzić i kiedy te Twoje cebulki lili białych (masz ich zdjęcie z sezonu jak kwitły?)

Ja zawsze sadzę lilie na wiosnę
A o tujach pisałam tych kulkach z przodu domu
kasik778 23:27, 18 wrz 2012

irena_milek napisał(a)
Kasiu, gratuluję wyczynu! 220 to duuużo! i tyle w planie
piękne te kule i berberys się świetnie rozrośnie, taki bezproblemowy jest! jeśli chodzi o trawę, wybrałabym hakone, bo tworzy takie fajne poduchy, nie zasłoni kul i ładnie kolorystycznie się zgra

Myślę Irenko intensywnie nad hakone problemem jest to, że ja mam za dużo pomysłów i nie wiem, który będzie tym najlepszym, a i tak wiem, że pewnie coś zmienię później
kasik778 23:28, 18 wrz 2012

Diana napisał(a)
zaglądam

diano to tak jak ja, ciągle tylko zerkam, zamiast zabrać się porządnie do czytania waszych wątków i pisania swojego
Mala_Mi 00:28, 19 wrz 2012

Nie da się zabrać porządnie za czytanie..... z braku czasu Tak musi być i już......
Ja lilie sadzę zawsze na jesieni....
Urszulla 05:46, 19 wrz 2012

Wiesz co ja nie wiem czy Morning Light nie byłaby dobra, czytałam u Danusi że jest mniejsza np. od Variegatus. A hakone nie wiem jak szybko rośnie, ale potem ją żywopłot berberysowy zasłoni. Może byś pomiędzy kulami a berberysami kulki bukszpanowe dała, a między to trawki Morning Light-one u Danusi nie są olbrzymie a tkwią przy kulkach bukszpanowych. Sama zobacz. Pozdr.
kasik778 20:50, 19 wrz 2012

asc napisał(a)
Nie da się zabrać porządnie za czytanie..... z braku czasu Tak musi być i już......
Ja lilie sadzę zawsze na jesieni....

no właśnie czasu nie mam, a tak bym chciała wszystko nadrobić i pisać na bieżąco...
kasik778 20:51, 19 wrz 2012

Urszulla napisał(a)
Wiesz co ja nie wiem czy Morning Light nie byłaby dobra, czytałam u Danusi że jest mniejsza np. od Variegatus. A hakone nie wiem jak szybko rośnie, ale potem ją żywopłot berberysowy zasłoni. Może byś pomiędzy kulami a berberysami kulki bukszpanowe dała, a między to trawki Morning Light-one u Danusi nie są olbrzymie a tkwią przy kulkach bukszpanowych. Sama zobacz. Pozdr.

Ula Morning też jest oczywiście na mojej liście pomysłów, na szczęście mam całą zimę na dumanie co tam dać