Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

monteverde 21:14, 18 wrz 2012

irena_milek napisał(a)
gratuluję nowej hosty, jaka wielka! szalejesz pewnie z tulipanami, albo przetworami, ale pogoda wymarzona!

Irenko nic dzisiaj nie szalałam, wczoraj przegięłam z pracą i dzisiaj się źle czułam, przyjechała Megi i siedziałyśmy na ogrodzie w pełnym słoneczku miło sobie rozmawiając, po wyjeździe Megi miałam inne zajęcia i ogród dzisiaj odpoczywał od moich prac
monteverde 21:16, 18 wrz 2012

Joanka napisał(a)

Aniu, super grzybki uwielbiam kurki (!!!) w sosiku i w occie, ale ...nie znoszę zbierac.... no wiem, wiem, dziwne to
a kaloszki też superaśne

Ha..... ja nie lubię czyścić
Zbierać wprost kocham

To kto czyści? Sławek?
monteverde 21:17, 18 wrz 2012

Megi napisał(a)
miałam dzisiaj po raz kolejny przyjemność spotkać się z Anką, naoglądałam się roślin, pogadałyśmy troszku o wszystkim, Ania oczywiście uraczyła mnie roślinami i musiałam ją siłą słowa powstrzymywać, bo gotowa mnie była obdarować kolejnymi, ale najważniejsze zostałam poczęstowana malinkami z różą, które były pokazywane w wątku i napiszę tylko tyle - WIELKA PYCHA - coś niesamowitego, dla takich konfitur mogłabym nawet mieć róże w ogrodzie

Przy okazji wklejam zdjęcie roślinki, o której dzisiaj rozmawiałyśmy, może ktoś wie, co to jest ?

Megi bardzo ładnie wygląda i te żółte pomponiki na długich łodyżkach, możesz przywieźć
Megi 21:18, 18 wrz 2012

annawu napisał(a)

Megi, też miałam przyjemność poznać osobiście Anię
Ania jest bardzo miłą i życzliwą osobą

A co do roślinki ze zdjęcia to jest Cotula Hispida, moja tej zimy całkowicie wymarzła

Aniu, dziękuję bardzo za rozpoznanie, cóż za fantastyczna nazwa, Kotula owłosiona dostałam jedną gałązkę od ciotki i wsadziłam prosto w grunt, ta kępka u mnie rozrosła się w ciągu jednego roku, już raz zimowała i nic jej nie było, a dodam, że nie dbałam o nią w ogóle, jedynie na zimę obsypałam dość mocno korą, nawet nie znam jej wymagań, ale chyba mój brak uwagi bardzo jej pasuje

monteverde 21:19, 18 wrz 2012

Diana napisał(a)
Aniu przychodze sie przywitać po urlopie
póżniej troszke nadrobię

Witam, witam Dianko, myślę, że urlop udany? nie ma pośpiechu, zalicz tylko pismo obrazkowe
monteverde 21:20, 18 wrz 2012

Megi napisał(a)

A co do roślinki ze zdjęcia to jest Cotula Hispida, moja tej zimy całkowicie wymarzła

Aniu, dziękuję bardzo za rozpoznanie, cóż za fantastyczna nazwa, Kotula owłosiona dostałam jedną gałązkę od ciotki i wsadziłam prosto w grunt, ta kępka u mnie rozrosła się w ciągu jednego roku, już raz zimowała i nic jej nie było, a dodam, że nie dbałam o nią w ogóle, jedynie na zimę obsypałam dość mocno korą, nawet nie znam jej wymagań, ale chyba mój brak uwagi bardzo jej pasuje

No super , że Ania rozpoznała, dzięki Aniu
Megi 21:27, 18 wrz 2012

monteverde napisał(a)

miałam dzisiaj po raz kolejny przyjemność spotkać się z Anką, naoglądałam się roślin, pogadałyśmy troszku o wszystkim, Ania oczywiście uraczyła mnie roślinami i musiałam ją siłą słowa powstrzymywać, bo gotowa mnie była obdarować kolejnymi, ale najważniejsze zostałam poczęstowana malinkami z różą, które były pokazywane w wątku i napiszę tylko tyle - WIELKA PYCHA - coś niesamowitego, dla takich konfitur mogłabym nawet mieć róże w ogrodzie

Przy okazji wklejam zdjęcie roślinki, o której dzisiaj rozmawiałyśmy, może ktoś wie, co to jest ?

Megi bardzo ładnie wygląda i te żółte pomponiki na długich łodyżkach, możesz przywieźć

Anka, mówisz i masz jutro mogę Ci podrzucić, bo na 11 odwożę córkę do szkoły, jeśli chcesz możemy wskoczyć do Obi, ja muszę zdecydowanie dokupić tej przekompostowanej kory, dzisiaj rozłożyłam 2 worki i bardzo mi się podoba, przywiozę Ci jutro na "pomacanie" to zdecydujesz, czy Ci się przyda na rabaty.
annawu 21:36, 18 wrz 2012

monteverde napisał(a)

No super , że Ania rozpoznała, dzięki Aniu

Fantastyczna nazwa i fantastyczna roślinka, szybko się rozrasta i cały czas kwitnie, swojej nie obsypałam i zmarzła, ale niedawno zauważyłam, że takie malutkie kawalątko tej kotuli ocalało pod liściem drugiej roślinki

Aniu
Megi 21:39, 18 wrz 2012

Aniu, a wiesz, czy kotula dobrze znosi słońce ? u mnie rośnie w półcieniu, a chciałam ja przesadzić,
monteverde 21:45, 18 wrz 2012

Oki to wpadnijciesze się nie miałam ochoty na kolacje, wcinam eklerka