tutaj Alba Luxurians rośnie oparty o gruszę to chyba 2 lata temu, nie dziw się, że jest bałagan, ale to było przed porządkami w ogrodzie a i ja rzadko tam jeżdżę to chyba 2 kwitnienie i tu nie miał siatki wokół gruszy to trochę opadł teraz wokół gruszy jest taka plastykowa siatka coby się tam wspinał po niej a to zdjęcie z komórki a tu jakieś paskudztwo zaczęło listki mu ogryzać ale wtedy strasznie padało,a on lubi słonce w ogóle jest bardzo ładny, kupiłam go w tamtym roku wiosna i trzymałam w donicach na tarasie mam 2 nie są to widoki estetyczne ale lepsze to niż nic
Aniu co myślisz o tym ? Ja wiem, że Ty napewno z takich "wynalazków" nie korzystasz bo nie musisz Ale czy takiemu pierwszakowi jak ja ułatwi sprawę z nasionkami?
doniczki torfowe b. dobre bo roślinę z nimi w kopujesz do ziemi , one sie potem rozłożą i nic nie zostanie szklarenki też fajne, potem możesz do tej po torfowych włożyć plastykowe małe, tylko , że to są doniczki do pikowania dobre, ale np, ogórki mogą od razu w nich rosnąć, ja jak pisałam wykorzystuje rolki po papierze toaletowym
Aniu co myślisz o tym ? Ja wiem, że Ty napewno z takich "wynalazków" nie korzystasz bo nie musisz Ale czy takiemu pierwszakowi jak ja ułatwi sprawę z nasionkami?
doniczki torfowe b. dobre bo roślinę z nimi w kopujesz do ziemi , one sie potem rozłożą i nic nie zostanie szklarenki też fajne, potem możesz do tej po torfowych włożyć plastykowe małe, tylko , że to są doniczki do pikowania dobre, ale np, ogórki mogą od razu w nich rosnąć, ja jak pisałam wykorzystuje rolki po papierze toaletowym
No dobra przyszła książka o której pisałam , ale nie ma tam ani jednej warzywniczej skrzyni wydanie jest ładne dużo przykładów nasadzeń ale tylko roślin ozdobnych, są różne porady , ale nie oto mi chodziło
imitowanie brązu na doniczce terakotowej
instrukcje robienia skrzynek kwiatowych
przyklady nasadzeń i schematy ciekawe kompozycje kolorystyczne, no tylko ja myślałam, że będzie to książka o warzywniaku w skrzyniach