Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

an_tre 22:29, 17 sty 2013

To masz książkę do inspiracji drobnych robót ogrodowych, ale ty to wszystko masz w jednym paluszku
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
monteverde 22:32, 17 sty 2013

kupione w dyskoncie hiacynty nie są ładne bo wybujały, musiały za szybko dostać światła no ale stoja na parapecie i pachną
po przekwitnieciu pójdą do ogrodu

Za to moje kordyliny maja się świetnie i wrzos nimi podsadzony a fuksja na parapecie wypuszcza młode pędy i ma pąki kwiatowe
monteverde 22:34, 17 sty 2013

an_tre napisał(a)
To masz książkę do inspiracji drobnych robót ogrodowych, ale ty to wszystko masz w jednym paluszku

no fajne przykłady są w co można wsadzić rośliny i fajnie to wygląda, kompozycje mieszane kolorystycznie i jednobarwne, fajna, fajna książka
Bogdzia 22:35, 17 sty 2013

To czujesz się jak w perfumerii jak nakupiłaś hiacyntów ale i wiosennie. W wolnej chwili poszukaj lilii martagon , ale nie spieszy się. Pozdrówka.
aldonaz 23:38, 17 sty 2013

Miałam tego powojnika o biało zielonych kwiatach, ale nie przezimował. Śliczny, chyba się jeszcze na niego skuszę. Ten różowy pełny też piękny. A co powiesz na takiego?

monteverde 23:49, 17 sty 2013

Bogdzia napisał(a)
To czujesz się jak w perfumerii jak nakupiłaś hiacyntów ale i wiosennie. W wolnej chwili poszukaj lilii martagon , ale nie spieszy się. Pozdrówka.

już szukam')ale jeszcze nie taka duża.....bo w tamtym roku wsadzone od Bogusi naszej dostałam
monteverde 00:50, 18 sty 2013

aldonaz napisał(a)
Miałam tego powojnika o biało zielonych kwiatach, ale nie przezimował. Śliczny, chyba się jeszcze na niego skuszę. Ten różowy pełny też piękny. A co powiesz na takiego?

Aldonka to różowe to kielisznik pnącze bardzo fajne podam Ci potem link na priv, a Vianettę mam w tamtym roku kupowałam w lipcu była jedna taka noc ,że ona wystawiona na taras i już mająca zakwitać przymarzłaale tu już widać, że otwierają się nastepne kwiatki

a ten to Avan garde
Urszulla 01:24, 18 sty 2013

monteverde napisał(a)

Aniu co myślisz o tym ? Ja wiem, że Ty napewno z takich "wynalazków" nie korzystasz bo nie musisz Ale czy takiemu pierwszakowi jak ja ułatwi sprawę z nasionkami?

http://www.floks.pl/doniczki-torfowe-5x5-cm-26szt-opakowanie-jiffy-vilmorin,id544.html

http://www.floks.pl/zestaw-do-uprawy-2-mini-szklarenki-z-doniczkami-torfowymi-6x6cm-32szt-opak-jiffy-vilmorin,id540.html

http://www.floks.pl/zestaw-do-uprawy-mini-szklarenka-12-krazki-torfowe-jiffy-vilmorin,id541.html

doniczki torfowe b. dobre bo roślinę z nimi w kopujesz do ziemi , one sie potem rozłożą i nic nie zostanie szklarenki też fajne, potem możesz do tej po torfowych włożyć plastykowe małe, tylko , że to są doniczki do pikowania dobre, ale np, ogórki mogą od razu w nich rosnąć, ja jak pisałam wykorzystuje rolki po papierze toaletowym

Rolki po papierze?...a od dołu czym dziurę zapełniasz?
Ja w zeszłym roku pierwszy raz siałam ogórki....za radą cioci w skorupkach od jajek
Urszulla 01:31, 18 sty 2013

Te powojniki ostatnie trzymasz w donicy na tarasie
i zimują....a jak zmarzną to odbijają od dołu?
w domu rodziców pamiętam były dwa (ale w gruncie):bordowy i fioletowy
i zdarzały się lata że były piękne ale często tak sobie kwitły.
Fioletowy był mocniejszy od bordowego. Tyle pamiętam z dzieciństwa
monteverde 01:38, 18 sty 2013

Bogdzia napisał(a)

Bogdzia aż mnie oczy bolą znalazłam zdjęcie takiej i takiej

i nepalską, ona ma płatki biało zielone i kielichy zwieszone do dołu musiałam podnieść do zdjęcia
warto ja kupić jest śliczna i też wysoka