niczym nie zaklejam, stawiam na palecie i nasypuję ziemi kładę nasionka ogórka i leciutko piaskiem zasypuję i troszeczkę podlewam, ziemia ma wilgoć i nie wypada
Ania, ja nieustannie podziwiam mnogośc roślin, jakie posiadasz;
książka ciekawa, podpatrzyłam stronki i sporo tam dobrych pomysłów; a teraz o tym wiciokrzewie włoskim, jak on ci rośnie, bo sadziłam w ub.r. i jakoś mizernie mi poszedł, a jeden całkiem zmarniał; czy na wiosnę przycinasz je?
A jak z cięciem Alba Luxurians?
czyli kielisznik będzie u Ciebie zimował po raz pierwszy? A czemu w doniczce?
Harleqiun, faktycznie dorodny, ładnie się rozrósł.
Zabrakło mi tylko zdjęć habenari.
Pozdrawiam
Irenko nie przycinam, posadziłam Harlequina przy powojnikach tymczasowo , ale tak się rozrósł i wrósł w powojniki w pierwszym roku , że rozplątując go bym go zniszczyła, także się uzupełniają w kwitnieniu
to nie wszystkie moje powojniki, kiedyś wstawię wszystkich zdjęcia, tylko mam mało zdjęć jeżeli chodzi o wielkość krzewu bardziej mnie zależy na kwiatach i liściach dlatego takie zbliżenia Alba Luxurians jak pojadę do warmińskiego to minimalnie przytnę a jak nie to sam rośnie bez przycinania, w tym roku postaram się o nie bardziej zadbać, większość roślin w tamtym ogrodzie rośnie samopas , bo ja wiecznie siedzę w tym ogrodzie Habenarii mam może jeszcze 2 zdjęcia ale w O., jak pisałam albo zmarzła, albo robotnicy stawiając siatkę zniszczyli , także zdjęć nie pokażę, może kiedyś
donice z kielisznikiem mam zadołowane w szklarence i powojniki w donicach również
Aniu dawno nie zaglądałam, więc pozdrawiam i pędzę wstecz poczytać. Całe Ogrodowisko pędzi , nie nadążam i mam jeszcze problemy z netem, a jak jest to nie mogę się zalogować. Ech...