Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

monteverde 19:57, 24 sty 2013

Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Pozdrów Megi, namów ją żeby choć na chwilkę pojawiła się na ogrodowisku
Też już ostatnio zastanawiałam się nad nasionkami, ale jakimś cudem się wstrzymałam.
Pozdrawiam

Megi ma jeszcze w pracy trochę zaległości ze starego roku jak się ogarnie to wejdzie, spotkanie było bardzo miłe
Pszczelarnia 20:43, 24 sty 2013

Ania, dziś znowu oszczędnie poszalałam w necie. Warzywka. Szpinaku całą masę zamówiłam, bo wyczytałam, że dobry na ściółkowanie (ma dużo azotu). Ale potem doczytałam, że może się pochorować. Zobaczymy. I po tym wszystkim (zakupach wirtualnych) powiedziałam do siebie "to by było na tyle". Bo do wiosny daleko. Jakoś trzeba sobie dawkować przyjemności, bo jeszcze luty przed nami.

monteverde 22:55, 24 sty 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Ania, dziś znowu oszczędnie poszalałam w necie. Warzywka. Szpinaku całą masę zamówiłam, bo wyczytałam, że dobry na ściółkowanie (ma dużo azotu). Ale potem doczytałam, że może się pochorować. Zobaczymy. I po tym wszystkim (zakupach wirtualnych) powiedziałam do siebie "to by było na tyle". Bo do wiosny daleko. Jakoś trzeba sobie dawkować przyjemności, bo jeszcze luty przed nami.

Ja kupilam szpinaku tylko 1 paczuszkę i w tym roku nowozelandzkiego , bo po ścięciu odrasta i nie wybija w kwiatostan ja już chyba musze skończyć, bo mnie z domu wywalą za rozpustę roślinną no może jeszcze z jakiś jeden kwiatuszek jak piszesz w lutym kupiłam książkę Carol nastepna przyjemność
aldonaz 00:28, 25 sty 2013

Piękny ten Twój kielisznik. A jak z zimowaniem?
aneta230972 00:28, 25 sty 2013

Aniu Twoje zakupy nasionkowe rewelacja. Ja jednak zamówię przez internet bo obawiam się, że inaczej mogło by się to na jednej reklamówce nie skonczyć A tak spiszę sobie na liście co na ogrodowisku jest naj....
z warzywek i dawaj zamawiać. Bardzo spodobała mi się Twoja łopateczka ogrodnicza.Wygląda na bardzo solidne wykonanie. Muszę sprawdzić jakie przybory ogrodnicze zakupił dla mnie mój m. jeżeli okaże się , że nie ma podstawowego narzedzia czyli łopatki to napewno taką muszę sobie kupić
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i dziękuję za wszystkie Twoje cenne rady. Słodkich snów.
monteverde 00:36, 25 sty 2013

aldonaz napisał(a)
Piękny ten Twój kielisznik. A jak z zimowaniem?

na wiosnę suche liście obcinasz i nowe pędy wyrastają, zadołowałam na zimę w donicach w szklarence zobaczymy jak przezimuje
Rench 00:39, 25 sty 2013

Pozdrawiam Aniu wieczorową porą
monteverde 00:42, 25 sty 2013

aneta230972 napisał(a)
Aniu Twoje zakupy nasionkowe rewelacja. Ja jednak zamówię przez internet bo obawiam się, że inaczej mogło by się to na jednej reklamówce nie skonczyć A tak spiszę sobie na liście co na ogrodowisku jest naj....
z warzywek i dawaj zamawiać. Bardzo spodobała mi się Twoja łopateczka ogrodnicza.Wygląda na bardzo solidne wykonanie. Muszę sprawdzić jakie przybory ogrodnicze zakupił dla mnie mój m. jeżeli okaże się , że nie ma podstawowego narzedzia czyli łopatki to napewno taką muszę sobie kupić
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i dziękuję za wszystkie Twoje cenne rady. Słodkich snów.

Anetko ja kupuję te narzędzia w naszym ogrodowiskowym sklepie one są z firmy Bentley, ale sprawdzoną przeze mnie przez miesiąc pracy jest to cudowe wrześniu cały warmiński nią kopałam, tutaj trzymam ją w ręce
monteverde 00:44, 25 sty 2013

Rench napisał(a)
Pozdrawiam Aniu wieczorową porą

z wzajemnością Reniu, ale nocną
Rench 00:54, 25 sty 2013

Pamietam że Ci już jednego drina wiszę ale jak byś przypadkiem buszując za roślinkami spotkała kostrzewę owczą w dobrej cenie, to daj cynk
Będę wdzięczna i się postaram się odpłacić