Witaj Aniu. Chciałabym zapytać Cię o opryski roślin- jak Ty postępujesz w swoim ogrodzie. Ja mam drzewka owocowe- brzoskwinie, czereśnie, wiśnie, grusze, jabłoń i śliwę. Nigdy ich nie pryskałam i owoce były marne. Chciałabym zacząć stosowac opryski aby sprawdzić jakość owoców. Mam więc pytanie czym miałabym je pryskać i kiedy?
Aniu ty zdążysz wszystko zrobić i jeszcze masz czas na obserwację o focenie ptaszków zdradź kiedy ty to wszystko ogarniasz?
przesyłka imponująca, a świetlica to pewnie robi się już za mała
Oczywiście, że nie narzekam tylko za szybko przysłane i musiałam pozabezpieczać, żeby się nie zmarnowałyPozdrawiam ja i grubodzioby no i pliszki, ale tak ruchliwe, że sfocilam dopiero na dachu u sąsiada z przybliżenia
teraz najważniejszy jest oprysk na kędzierzawość liści szczególnie u brzoskwiń i przeciw grzybowi wszystkie drzewka, tak mocno trzeba opryskać aby kapało z drzewa, robimy te opryski przed pojawieniem sie liści, powinno się pierwsze opryski robić luty- marzec przy temp. + 7 st. C, a że mamy opóźnioną wiosnę także teraz trzeba to zrobić, jest wiele preparatów grzybobójczych i na kędzierzawość np. Syllit lub Topsin na grzyba
Piękne grubodzioby, zawsze się nimi zachwycam, bo do mnie nie przylatują. Zauważyłam, że u Ciebie też sporo ptaszków się stołuje, przyjemnie popatrzeć.
Pozdrowienia zostawiam i życzę miłego wieczorku