Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

Gabriela 20:38, 11 kwi 2013

monteverde napisał(a)
[img size=640x480]]

Co za kolor, intensywnie pomarańczowy i dopiero teraz kwitnie, a to przecież grudnik.
juliak 20:43, 11 kwi 2013

Witaj Aniu. Chciałabym zapytać Cię o opryski roślin- jak Ty postępujesz w swoim ogrodzie. Ja mam drzewka owocowe- brzoskwinie, czereśnie, wiśnie, grusze, jabłoń i śliwę. Nigdy ich nie pryskałam i owoce były marne. Chciałabym zacząć stosowac opryski aby sprawdzić jakość owoców. Mam więc pytanie czym miałabym je pryskać i kiedy?
an_tre 20:43, 11 kwi 2013

Aniu ty zdążysz wszystko zrobić i jeszcze masz czas na obserwację o focenie ptaszków zdradź kiedy ty to wszystko ogarniasz?
przesyłka imponująca, a świetlica to pewnie robi się już za mała
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
monteverde 20:43, 11 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)
Aniu poczytałam i obejrzałam Twoje ptaszki i zakupy. Zakupy wprawdzie nie są zabezpieczone ale zdrowe i wydaje sie ze duże okazy więc za bardzo nie można chyba narzekać bo inni przysyłają maciupeńkie. Pozdrówka.

Oczywiście, że nie narzekam tylko za szybko przysłane i musiałam pozabezpieczać, żeby się nie zmarnowałyPozdrawiam ja i grubodzioby no i pliszki, ale tak ruchliwe, że sfocilam dopiero na dachu u sąsiada z przybliżenia
monteverde 20:45, 11 kwi 2013

Gabriela napisał(a)

Co za kolor, intensywnie pomarańczowy i dopiero teraz kwitnie, a to przecież grudnik.

Gabrysiu on jest czerwono makowy, tylko ten "pędzelek" jest fioletowo biały
monteverde 20:53, 11 kwi 2013

juliak napisał(a)
Witaj Aniu. Chciałabym zapytać Cię o opryski roślin- jak Ty postępujesz w swoim ogrodzie. Ja mam drzewka owocowe- brzoskwinie, czereśnie, wiśnie, grusze, jabłoń i śliwę. Nigdy ich nie pryskałam i owoce były marne. Chciałabym zacząć stosowac opryski aby sprawdzić jakość owoców. Mam więc pytanie czym miałabym je pryskać i kiedy?

teraz najważniejszy jest oprysk na kędzierzawość liści szczególnie u brzoskwiń i przeciw grzybowi wszystkie drzewka, tak mocno trzeba opryskać aby kapało z drzewa, robimy te opryski przed pojawieniem sie liści, powinno się pierwsze opryski robić luty- marzec przy temp. + 7 st. C, a że mamy opóźnioną wiosnę także teraz trzeba to zrobić, jest wiele preparatów grzybobójczych i na kędzierzawość np. Syllit lub Topsin na grzyba
monteverde 20:54, 11 kwi 2013

an_tre napisał(a)
Aniu ty zdążysz wszystko zrobić i jeszcze masz czas na obserwację o focenie ptaszków zdradź kiedy ty to wszystko ogarniasz?
przesyłka imponująca, a świetlica to pewnie robi się już za mała

Za mała Aniu
Neska 20:55, 11 kwi 2013

Grubodziobów u mnie nie widziałam. Ładne są. Mnie odwiedza dzięcioł. Przylatuje i ze smakiem zajada słoninę. Odwdzięcza się obstukując mojego orzecha.
eliza3 20:55, 11 kwi 2013

Piękne grubodzioby, zawsze się nimi zachwycam, bo do mnie nie przylatują. Zauważyłam, że u Ciebie też sporo ptaszków się stołuje, przyjemnie popatrzeć.
Pozdrowienia zostawiam i życzę miłego wieczorku
Bogdzia 20:57, 11 kwi 2013

No Aniu zaliczasz gatunki jeden po drugim. Bardzo się cieszę bo miło je obserwowac. Pozdrówka.