Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

juliak 21:01, 11 kwi 2013

Dzięki Aniu za podpowiedź. Jutro kupię coś na kędzierzawość i przeciwgrzybiczne. Powiedz jeszcze Aniu czy np. iglaki i inne rośliny pryskać tym przecieciwgrzybicznym?
monteverde 21:13, 11 kwi 2013

juliak napisał(a)
Dzięki Aniu za podpowiedź. Jutro kupię coś na kędzierzawość i przeciwgrzybiczne. Powiedz jeszcze Aniu czy np. iglaki i inne rośliny pryskać tym przecieciwgrzybicznym?

Np. wiosenny oprysk Promanalem przeciwko ochojnikom, a tu jeszcze masz link skorzystaj http://poradnikogrodniczy.pl/iglaki4.php
monteverde 21:15, 11 kwi 2013

Neska napisał(a)
Grubodziobów u mnie nie widziałam. Ładne są. Mnie odwiedza dzięcioł. Przylatuje i ze smakiem zajada słoninę. Odwdzięcza się obstukując mojego orzecha.

U mnie też dzięciol rządzi i jak się naje leci na orzech włoski
monteverde 21:18, 11 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)
No Aniu zaliczasz gatunki jeden po drugim. Bardzo się cieszę bo miło je obserwować. Pozdrówka.

Sfociłam w czasie gotowania obiadu pozdrawiam
agata_chrosc... 22:04, 11 kwi 2013

Witaj Aniu,
ja takich grubodziobów to nigdy "na żywo" nie widziałam! Ale za to czapla czasem wpada. pozdrawiam serdecznie w tym oczekiwaniu na wiosnę
monteverde 01:23, 12 kwi 2013

U mnie Agatko wiosna już jest dzisiaj padał deszczyk i kwiatuchy kwitną
KasiaWB 01:52, 12 kwi 2013

czyli można już życzyć udanego sezonu
an_tre 12:46, 12 kwi 2013

Aniuiu u ciebie padało już wczoraj, a u mnie dziś od rana siąpi równiutki deszczyk
...zapłakane krokusiki

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
agata_chrosc... 13:48, 12 kwi 2013

Aniu,
jako do znawcy przedmiotu się do Ciebie zwracam. Mam u siebie drzewo pigwy. I męczy je jakis grzyb. Znalazłam informację, że najczęściej atakuje pigwę zaraza ogniowa. I to może być, bo liście jej zdecydowanie za wcześnie opadają a owoce mają plamy czarne. I postanowiłam , tak jak zalecają, opryskac tę pigwę miedzianem. No tylko, że ja pojęcia nie mam co oni do mnie na tych opakowaniach piszą! Możesz wyjaśnić głupkowi o co chodzi? Jeśli piszą , że na 10m2 trzeba 1,5g proszku na 0,75l wody to czy to oznacza 10m2 ziemi czy powierzchni do opryskania czyli jakoś na oko obliczone na podstawie wysokości drzewa i rozłożystości gałęzi. Pojęcia nie mam ile metrów kwadratowych takie drzewo moze mieć. Czy może jednak chodzi o powierzchnię ziemi, na której stoją dzrewa, no bo jednak zazwyczaj jest tych drzew do opryskania więcej niż jedno. A jak ja mam jedno i ono sobie stoi samo, to jaką powierzchnię ono właściwie zajmuje?! ANiu! No sama widzisz! Nie dojdę o co w tym chodzi! Help!!! Ile tego proszku mam użyć i ile wody?
Kasiek 18:22, 12 kwi 2013

Aniu w prezenciku pierwszy malusi tulipanek