Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

barbara_kraj... 00:11, 21 sie 2012

Aniu! Istne szaleństwo kwiatowe i nie tylko!
Dojrzałam u Ciebie złocienia korzeniastego. Całe lata go uprawiałam i pierwszy rok go nie mam.
Sąsiadka ma, to od niej aplegry wezmę.
Róże obłędne! Moje chorują na czarną plamistość i chyba się tych wrażliwych pozbędę...
Dalie masz cudne, tę białą u sąsiadki widziałam, piękna i bardzo duży kwiat, jak głowa dorosłego człowieka!
Cieszę się, ze dopisała Wam pogoda na wyjeździe i spotkanie się udało. Jak przypuszczałam, bez nowości nie wróciłaś!
A moja hortensja to jednak nie Tardiva,podejrzewam, że Pink Diamant
monteverde 00:59, 21 sie 2012

A co się Basiu stało, zmarzł? dzięki w imieniu róż, ja mam spokój, tfu,tfu, odpukać z plamistością Dalia bial to Tsuki Yori No Shisha jest piękna, bardzo dużo mi zagnilo bulw wiosną już w ziemi od tego deszczu straciłam wtedy Polkę chyba 4-5 dalii poszło, jutro wstawie jeszcze jedną bo zaczęła kwitnąćBasiu czy masz trzykrotki? czy obcina się po kwitnieniu im lodygi? ja zawsze zostawiam, ale nie wygląda to ladnie
Faktycznie wyjazd był b. udany, będę musiała powtorzyć, trochę czas nas gonił i nie obejrzalam wszystkiego w szkółce nie wiem czy to nowości, dokupilam do O., Miscanthus sinensis 'Zebrinus Strictus', bo po zimie słabo mi tam rośnie, i Red Barona, bo to samo, kupilam trzcinnik chyba 'Waldenbuch' jutro sprawdzę, wrzosy i dwie hortensje:Kyushu i nowość Magic Starling, której żadnego zdjęcia nie mogę znaleźć wystawilam zdjęcie z zakupami
monteverde 01:05, 21 sie 2012

Basiu zapewne piszesz o bodziszku ? to jest jakaś nowa odmiana , nie mogę aparatem uchwycić koloru jak sobe przypomnę nazwę to napiszę, napewno z korzeniastych ale ma inny trochę kolor
barbara_kraj... 01:18, 21 sie 2012

Nie piszę o bodziszku, tylko o złocieniu krzewiastym, tym podobnym do chryzantemy. To roślina jednoroczna, ale ja ją przez zimę w domu rozmnażałam.

Uciekł mi post, wstawiałyśmy pewnie równocześnie
Fajnie, że masz względnie blisko do tych Szmidtów, ja mogę sobie tylko pomarzyć;(
A zdjęcie Magical Starlinght mozesz zobaczyć tu: http://hydrangeas.blogspot.com/search/label/Magical%20Starlight
monteverde 01:42, 21 sie 2012

dzięki Basiu za link
Moniika 07:13, 21 sie 2012

Aniu Maliny wspaniałe!!! Pozdrawiam M
Joanka 08:54, 21 sie 2012

monteverde napisał(a)

Ale cudeńka pokazujesz

A trójsklepkę, odkryłam u Ciebie w zeszłym roku, wcześniej jej nie znałąm. Jest cuuuuuudna

mam jeszcze białą ale kwitnie później

Pamiętam
Jest prześliczna
kaisog1 09:12, 21 sie 2012

No ten biały floks przecudowny A róże.. marzenie
Bogdzia 09:34, 21 sie 2012

Mnie tez ten biały bardzo się podoba ale kwiatki ma chyba mniejsze od innych. bardzo ładny i taki delikatny się wydaje.
Tess 09:43, 21 sie 2012

monteverde napisał(a)
Trochę bieli moje begonie wyszło mi aż 6 doniczek Niecierpek Śniedek Saundersa Jeżówka Limelight Floks

Piekne te biele
Jeżówką zawsze mnie zachwycisz, ale najbardziej zaskoczyło mnie zdjęcie śniedka. Znam tę roslinę i nie pałam do niej sympatią, wydawała mi sie taka pospolita...A tu przecież koronkowa piękność

Miłego dnia, Aniu