Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

Madzenka 10:22, 07 lip 2013

Aniu sekrce krwawi na myśl, że musisz ten ogród zostawić... Jak Ty to wszystko przerpowadzisz? Czy chociaż część roslin pojedzie z Tobą?

Jakie cudne cleome. Napisz mi też proszę czy długo kwitnie. Bo w przyszlym roku będę zakladać angielską i myśle nad kwiatami, które będą wysokie i strzeliste nie chcę ostrózek i naparstnic. Wszyscy się nimi zachwycaj a ja nie ma do nich ani ręki ani serca...
Urszulla 10:35, 07 lip 2013

Aniu, szkoda że mam tak daleko pobuszowałabym i ja

A tak poważnie, pamiętam fotki z sadzenia tych hortensji,
mam nadzieję że roślinki zabierzesz ze sobą
to przecież Twoje miłości.
martaibartek 10:41, 07 lip 2013

Aniu czy ja dobrze wnioskuję, że się gdzieś przeprowadzasz?
Opuszczasz Raj?

Czy pamiętasz nazwę tej wielkiej funki którą podarowałaś Ewelince podczas ostatniej wizyty?
monteverde 12:20, 07 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)
Aniu serce krwawi na myśl, że musisz ten ogród zostawić... Jak Ty to wszystko przerowadzisz? Czy chociaż część roślin pojedzie z Tobą?

Jakie cudne cleome. Napisz mi też proszę czy długo kwitnie. Bo w przyszłym roku będę zakładać angielską i myślę nad kwiatami, które będą wysokie i strzeliste nie chcę ostróżek i naparstnic. Wszyscy się nimi zachwycaj a ja nie ma do nich ani ręki ani serca...

Marzenko nieznaczna część pojedzie ale w warmińskim mam już też pełno, zostaje jeszcze trawnik przed domem, tam będę mogła coś wsadzić, no i troszeczkę w ogrodzie, resztę rozdaję, a reszta zostanie z ostróżkami i naparstnicami nasz rację, moje ostróżki maja bardzo długie i ciężkie kwiatostany, przywiązane i nie po deszczu się połamały albo położyły na ziemi co też spowodowało odłamanie łodygi od korzenia, cleome kwitnie prawie od początku czerwca, zobaczymy jak długo będzie i jest sztywne ładnie wygląd
Megi 12:31, 07 lip 2013

Ależ bajecznie - i już jutro sama będę mogła podziwiać rośliny w całej ich okazałości - Ania - zdjęciami hortensji mnie zabiłaś - siedzę i wgapiam się w to morze kwiatów, ależ się cieszę na wizytę u Ciebie, a u siebie wkleję kilka zdjęć z wczorajszej wizyty u Gosi
monteverde 12:43, 07 lip 2013

Moniika napisał(a)
Piękne ! Od lilii przez róże, po floksy - wszystko dorodne i wychuchane Hortensje takie wielkie ! Ach Aniu jak w Secret Garden ...

Monika zapomniałaś astra divaricatus został przy jeżynie

monteverde 12:45, 07 lip 2013

Urszulla napisał(a)
Aniu, szkoda że mam tak daleko pobuszowałabym i ja

A tak poważnie, pamiętam fotki z sadzenia tych hortensji,
mam nadzieję że roślinki zabierzesz ze sobą
to przecież Twoje miłości.

Ula to nie te, te są o wiele starsze, ja po prostu co roku dosadzam hortensje zabiorę ale nie wszystko
monteverde 12:49, 07 lip 2013

martaibartek napisał(a)
Aniu czy ja dobrze wnioskuję, że się gdzieś przeprowadzasz?
Opuszczasz Raj?

Czy pamiętasz nazwę tej wielkiej funki którą podarowałaś Ewelince podczas ostatniej wizyty?

Kupowałam jako August Moon, ale okazało się , że to nie ona, uczciwość naszych sprzedawców Martuś opuszczam
monteverde 12:50, 07 lip 2013

Megi napisał(a)
Ależ bajecznie - i już jutro sama będę mogła podziwiać rośliny w całej ich okazałości - Ania - zdjęciami hortensji mnie zabiłaś - siedzę i wgapiam się w to morze kwiatów, ależ się cieszę na wizytę u Ciebie, a u siebie wkleję kilka zdjęć z wczorajszej wizyty u Gosi

No dobrze , że się odezwałaś, bo już się martwiłam idę oglądać i do jutra
boguslawa_ma... 12:55, 07 lip 2013

monteverde napisał(a)

tak Basiu mam siewki, już dziewczyny sporo pobrały ale jeszcze mam

czy ja mogłabym się załapac na te nasionka? proszę.