Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

monteverde 22:36, 07 lip 2013

marzena napisał(a)
a wiesz Aniu, że ja też zrobiłam fotkę kwiatom ziemniaka tylko akurat trochę fioletowe są

pozdrawiam

też ładne
Justyna 23:07, 07 lip 2013

Aniu, dziękuję Ci bardzo za odpowiedź.
Nie wiem co napisać, bo współodczuwam z Tobą żal. Ale mam w sobie też wiarę, że stworzysz w warmińskim nowy raj. Bo raj i piękno jest tam gdzie Twoje serce. A Twoje serce ma dar do zagospodarowywania przestrzeni i stwarzania raju. Więc skoro będziesz w Warmińskim, to tam powstanie nowy raj
Poza tym myślę, że miło będzie Ci się patrzyło, że Twoje cudne rośliny upiększają ogrody przyjaciół (czytam, że rozdajesz). Odnajdziesz w nich małe kawałki swojego raju.
Lilie masz zachwycające!
Serdecznie
monteverde 23:11, 07 lip 2013

Na pewno wszyscy zadbają o rośliny, co mnie będzie bardzo cieszyło, no i zawsze będę mogła poprosić o sadzonkę w imieniu lilii dziękuję

aldonaz 00:14, 08 lip 2013

Hortensje boskie. Moje mają po parę kwiatów, ale do Twoich im daleko. Nie będę Ci teraz zawracać głowy z wysyłaniem sadzonek, masz dość pracy. Może gdzieś uda mi się je dobyć.
monteverde 00:29, 08 lip 2013

aldonaz napisał(a)
Hortensje boskie. Moje mają po parę kwiatów, ale do Twoich im daleko. Nie będę Ci teraz zawracać głowy z wysyłaniem sadzonek, masz dość pracy. Może gdzieś uda mi się je dobyć.

Aldonko no problem
monteverde 01:13, 08 lip 2013

Dobranoc

Madzenka 06:36, 08 lip 2013

Aniu proszę o poradę jak wyhodować takie piękne hortensje ogrodowe. Prosze o szczegółowe instrukcje
Ja kocham ogrodowe, w tym roku mi pięknie będą kwitły, chcę jednak tych kapryśnych panienek więcej!!,
monteverde 10:50, 08 lip 2013

Wydawało mi się , że znalazłam na nie sposób pilnując aby na przedwiośniu w czasie przymrozków były okryte, bo wtedy mają już malutkie "pączki", no i okazało się ze te przykryte na ogrodzie w tamtym roku pięknie kwitły, te przed domem nie były przykryte i kwitły tylko dołem, a w tym roku na ogrodzie przykryte będą kwitły znikomo a te przed domem jak widzisz, nie przykrywane, pięknie, także mój sposób zawodzi natura wygrywa
AniaDS 12:38, 08 lip 2013

Aniu, co to za róże wstawiłaś? Piękne, takie pastelowe .
Spać mi wczoraj nie dało to, że musisz raj opuścić, tyle serca w to włożyłaś, jestem z Tobą Kochana myślami, chciałabym coś więcej zrobić, ale nie da się. A w słowach nie jestem zbyt dobra, nie umiem pisanym tekstem przytulać
Milka 14:14, 08 lip 2013

monteverde napisał(a)
Wydawało mi się , że znalazłam na nie sposób pilnując aby na przedwiośniu w czasie przymrozków były okryte, bo wtedy mają już malutkie "pączki", no i okazało się ze te przykryte na ogrodzie w tamtym roku pięknie kwitły, te przed domem nie były przykryte i kwitły tylko dołem, a w tym roku na ogrodzie przykryte będą kwitły znikomo a te przed domem jak widzisz, nie przykrywane, pięknie, także mój sposób zawodzi natura wygrywa

i proszę, natrura zawsze górą!
podziwiam ogrodowe, coraz bardziej się kuszę, rozrastają się, ale zminiam im miejsce na cieplejsze, gdzie przymrozki je nie trafia, ale co potem w lecie...chyba intensywne lanie wody
z chęcią bym wykopała twoje i zabrała do siebie, buziam Aniu