Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 06:35, 09 wrz 2014

Nie mam zdjęć z ogrodu bo i nic się już nie dzieje
Zaczęłam wsadzać cebule ..wiem że wcześnie, ale z taką ilością co mam zejdzie mi do listopada .
I wiadomo pogoda , wczoraj nieźle u nas dolało i taki też cały tydzień zapowiadają..więc za dużo nie podziałam .

Zostawiam mieczyki we wazonie

nicol21 12:22, 12 wrz 2014

Po moich mieczykach sladu nie ma, a Twoje takie piekne sa! Te zielonkawe sliczniusi maja kolor.
Macham leniwie
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
lenka 23:28, 12 wrz 2014

Aga co słychać w Twoim ogrodzie?? Smutne ,że wypadło Ci tyle roślin... Miałaś juz rozmowę z Panem Ogrodowym? Zdaje się,że na jesieni mieliście się spotkać ponownie i wymieniać roślinki...
Mieczyki cudne. Pozdrawiam
Sebek 09:09, 13 wrz 2014

Po prostu pięknie, zielone mieczyki zjawiskowe A bukszpanów szkoda... Koniecznie musisz wykopać im wielkie doły i nasypac piasku lub nawet żwiru, żeby nie stały w wodzie, bo jak widzisz tego nie zniosą... Jeśli masz cisy to również nie tolerują stagnującej wody w korzeniach...
admete 07:58, 14 wrz 2014

nicol21 napisał(a)
Po moich mieczykach sladu nie ma, a Twoje takie piekne sa! Te zielonkawe sliczniusi maja kolor.
Macham leniwie

Widzisz jednak opóźnienie z wsadzaniem nie było takie złe .
Mnie ten róż zachwyca
admete 08:00, 14 wrz 2014

lenka napisał(a)
Aga co słychać w Twoim ogrodzie?? Smutne ,że wypadło Ci tyle roślin... Miałaś juz rozmowę z Panem Ogrodowym? Zdaje się,że na jesieni mieliście się spotkać ponownie i wymieniać roślinki...
Mieczyki cudne. Pozdrawiam

Lenko ano póki co nic nie słychać .
Chwasty rwę hahahaha.

Jesteśmy na razie po rozmowie telefonicznej, czekam na spotkanie na działce i wtedy ustalimy plan działania.
Chcemy w październiku wsadzić żywopłot grabowy i mały cisowy tak gdzie kolumnowe graby........więc wtedy zdecydujemy co z moim gliniastym klopsem zrobić
admete 08:02, 14 wrz 2014

Sebek napisał(a)
Po prostu pięknie, zielone mieczyki zjawiskowe A bukszpanów szkoda... Koniecznie musisz wykopać im wielkie doły i nasypac piasku lub nawet żwiru, żeby nie stały w wodzie, bo jak widzisz tego nie zniosą... Jeśli masz cisy to również nie tolerują stagnującej wody w korzeniach...

Sebuś mieczyki dziękują .
A moja glina, niestety zbiera swoje plony.
Mam nadzieję że da się z tym coś zrobić, ale będzie się to pewnie wiązało znowu z kosztami , albo zamiast bukszpanów będę sadzić na tych rabatach tatarak hahahahahaha
admete 08:16, 14 wrz 2014

admete 08:17, 14 wrz 2014

Dalie i tytoń jeszcze szaleją
admete 08:17, 14 wrz 2014

I mini kompozycja jesienna