Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Gardener27 12:00, 16 lis 2014

Ekipa Tomka jak zawsze poczyniła szereg imponujących prac w Twoim ogrodzie Szpalery grabowo porzeczkowe za parę lat będą pięknie się prezentować
Do kwadratów polecałbym hortensję bukietową Anabelle która pięknie będzie się przewieszać przez obwódkę bukszpanową http://www.pinterest.com/pin/397020523374287461/

http://moderncountrystyle.blogspot.com/2014/09/hydrangeas-topiary-and-boxwood-in.html

Pozdrawiam
admete 08:59, 17 lis 2014

Zielona napisał(a)
Tak sobie myślałam o tej choinie W takim razie doskonale, że jest gęsto Ona ma piękny kolor. A na fotce u Kurowskich wygląda... ech... Tak będzie i u Ciebie

Do jakiej wysokości chcesz prowadzić te żywopłoty pomiędzy drzewami?

Wiesz co sama jeszcze nie wiem
Tak teraz szybko myśląc - 70-80 cm? - ale to na żywo się ustali ;0
admete 09:01, 17 lis 2014

Mathildis napisał(a)

o tym samym pomyślałam oglądając zdjęcia

Kolor żurawek śliczny, choiny też mi się podobają, pomyślę czy gdzieś ich u mnie jeszcze nie wcisnąć.

Wczoraj była u mnie Iza , więc miała jeszcze jedno oko do oceny
I razem stwierdziłyśmy że niestety najlepszą opcją tych żurawek jest niestety ten nieszczęsny pasek hahahahaha

Ale na żywo naprawdę to źle nie wygląda i mi się jako tako podoba
Zielona 09:19, 17 lis 2014

admete napisał(a)

Wczoraj była u mnie Iza , więc miała jeszcze jedno oko do oceny
I razem stwierdziłyśmy że niestety najlepszą opcją tych żurawek jest niestety ten nieszczęsny pasek hahahahaha

Ale na żywo naprawdę to źle nie wygląda i mi się jako tako podoba

I wiesz co... napiszę Ci, że bardzo często kiedy robię zdjęcia zauważam, że nie oddają rzeczywistości, a często przekłamują. Kompozycja do zdjęcia i realny wygląd rabaty to czasami dwie różne bajki. To, co na fotkach wychodzi idealnie w rzeczywistości nie zawsze mi się podoba. I odwrotnie. Dlatego teraz, kiedy planuję co gdzie posadzić, kieruję się własnym odczuciem. Bo w moim realnym, szerszym niż fotografia kadrze, wygląda to inaczej.
Sadź tak, jak jest według Ciebie najlepiej. Do tej pory intuicja Cię nie zawodzi, więc na pewno efekt końcowy będzie idealny.
admete 12:21, 17 lis 2014

Gardener27 napisał(a)
Ekipa Tomka jak zawsze poczyniła szereg imponujących prac w Twoim ogrodzie Szpalery grabowo porzeczkowe za parę lat będą pięknie się prezentować
Do kwadratów polecałbym hortensję bukietową Anabelle która pięknie będzie się przewieszać przez obwódkę bukszpanową http://www.pinterest.com/pin/397020523374287461/

http://moderncountrystyle.blogspot.com/2014/09/hydrangeas-topiary-and-boxwood-in.html

Pozdrawiam

Przemku już pokazywałeś te inspiracje - i są cudne!!!!

Tak mam nadzieję - za kilka lat - moje anabelki będą się przewieszały przez porzeczkowy żywopłot

a w kwadraty chcę coś niższego, bo i żywopłocik planuję zostawić niższy

Pozdrawiam
admete 12:22, 17 lis 2014

Zielona napisał(a)

I wiesz co... napiszę Ci, że bardzo często kiedy robię zdjęcia zauważam, że nie oddają rzeczywistości, a często przekłamują. Kompozycja do zdjęcia i realny wygląd rabaty to czasami dwie różne bajki. To, co na fotkach wychodzi idealnie w rzeczywistości nie zawsze mi się podoba. I odwrotnie. Dlatego teraz, kiedy planuję co gdzie posadzić, kieruję się własnym odczuciem. Bo w moim realnym, szerszym niż fotografia kadrze, wygląda to inaczej.
Sadź tak, jak jest według Ciebie najlepiej. Do tej pory intuicja Cię nie zawodzi, więc na pewno efekt końcowy będzie idealny.

Dzięki kochana
admete 12:32, 17 lis 2014

Działałam dziś 2 godziny i drugie tyle zamierzam jeszcze pomarznąć .
Oko przeszkadza mi tylko w trakcie jazdy samochodem, przy dłubaniu w ziemi jakoś o nim zapominam

Dziś patrzyłam na prognozę pogody i dzisiaj i w środę mam ostatnie jako takie dni do grzebania w ziemi, jutro ma padać, a potem już coraz zimniej, do 0 od przyszłego poniedziałku.

Więc albo dziś albo w ogóle hahahahaha - mobilizacja jest

Odgarnęłam żwir - sporo wywiozłam i zasypałam żywopłot grabowy pod siatką za garazykiem

Mozolna i głupia robota

Ale jeśli chcę sadzić krokus przy krokusie - nie ma innej rady bo żwir by mi się sypał w dołki

Wsadziłam żurawki i zaczęłam robić dołki pod krokusy - jeszcze tylko 187 hahahahaha

Konstancja30 14:00, 17 lis 2014

Aga jesteś niesamowita ... ja wyściubiłam nos i uznałam, że pada ... bo padało ! ... jakbumcykcyk
Pszczelarnia 17:25, 17 lis 2014

Jakże podoba mi się zapał ogrodowy i sam charakter ogrodu.
Oraz postać tajemniczego pana T od roślin. .

admete 06:32, 18 lis 2014

Konstancja30 napisał(a)
Aga jesteś niesamowita ... ja wyściubiłam nos i uznałam, że pada ... bo padało ! ... jakbumcykcyk

hahahahahaha

Padało, wiem, a u mnie tylko lekka chwilowa mżawka
I spory wiatr w plecy , ale jakoś dałam radę.

Niestety tylko 37 krokusów z 200 jest w ziemi i już przykryte żwirem

Dzisiaj może uda się Twoje niezapominajki udomowić
Za które bardzo dziękuję