Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Joaska 23:03, 16 mar 2015

Wisialy nad ziemia. .... ciekawe
ZielonaAnia75 06:07, 17 mar 2015

Przyszłam się przywitać po zimowym odpoczynku... teraz do pracy

A możesz mi powiedzieć jak długo przemrażałaś werbenę. Bo właśnie zakupiłam nasionka, a wiem że już powinnam je siać w doniczkach a ja dopiero będę je przemrażać. Zastanawiam się, czy parę dni im wystarczy w niskiej temperaturze???
admete 06:32, 17 mar 2015

Joaska napisał(a)
Wisialy nad ziemia. .... ciekawe

Nie mam chyba zdjęcia , bo robiłam fotki samych kwiatów.
Nie chcę Cię do nich zrażać, bo to cudowne kwiaty.........ale u mnie wiejący wiatr im nie pomagał i bardzo się pokładały
admete 06:35, 17 mar 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Przyszłam się przywitać po zimowym odpoczynku... teraz do pracy

A możesz mi powiedzieć jak długo przemrażałaś werbenę. Bo właśnie zakupiłam nasionka, a wiem że już powinnam je siać w doniczkach a ja dopiero będę je przemrażać. Zastanawiam się, czy parę dni im wystarczy w niskiej temperaturze???

Moja werbena jest od Marty . I jej przemrożenie polegało na tym że nasionka były na roślince całą zimę .

A z tego co wiem te kupne są już gotowe do siewu i nie trzeba z nimi nic robić . Ale samo przemrażanie chyba nie trwa długo, nie pamiętam dokładnie ale ktoś pisał że wystarczy chyba wsadzić do lodówki na dobę, nawet nie do zamrażalki....ale musiałabyś poczytać....

Pozdrawiam
Joaska 09:47, 17 mar 2015

admete napisał(a)

Nie mam chyba zdjęcia , bo robiłam fotki samych kwiatów.
Nie chcę Cię do nich zrażać, bo to cudowne kwiaty.........ale u mnie wiejący wiatr im nie pomagał i bardzo się pokładały

Aga jakoś te kwiaty mi przypominają dzieciństwo i dlatego kupiłam ale masz racje, u mnie też wieje więc pójdą do gruntu...
wystawiłam moje doniczki na dwór, niech się hartują, tylko o kordylinie zapomniałam ... bidulka , muszę ją dzisiaj wystawić.
admete 08:13, 18 mar 2015

Joaska napisał(a)

Aga jakoś te kwiaty mi przypominają dzieciństwo i dlatego kupiłam ale masz racje, u mnie też wieje więc pójdą do gruntu...

No mają swój niepowtarzalny urok ..............

wystawiłam moje doniczki na dwór, niech się hartują, tylko o kordylinie zapomniałam ... bidulka , muszę ją dzisiaj wystawić.

No nie!!!! donice się hartują a kordylina woła o powietrze hahahahahahahahahaha
admete 16:42, 18 mar 2015

Zaczynają kwitnąć krokusiki pod oknami salonu.
Rany ten czas zimowy naprawdę szybko minął!!!!
Wydaje mi się że dopiero co je sadziłam

admete 16:49, 18 mar 2015

admete 16:50, 18 mar 2015

Uchowało mi sie jeszcze kilka na trawniku

ZielonaAnia75 21:05, 18 mar 2015

U Ciebie już krokusy kwitną a u mnie dopiero wychodzą niepewnie z trawy, a przecież mieszkamy niedaleko. Muszę je pogonić...

Szykujesz się na targi ogrodnicze?