Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 07:00, 16 kwi 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)

Aga, pokarz te swoje werbenki to porównam z moimi, bo moje chyba zbyt wybujały i też myślałam, że będzie ich więcej a tu jednak nie wszystkie nasionka dały plon ale zawsze coś tam będzie...
Moje rabaty dopiero przybierają kształty, dużo zmieniam, wcześniej sadziłam jak popadło i nie miałam koncepcji ani do końca nie wiedziałam co mi się podoba, Ogrodowisko wiele mi rozjaśniło i uczę się i zmieniam. A mój M już nie ma do mnie siły ale przynajmniej nie przeszkadza. Bliżej wakacji zapraszam do mnie na kawę pewnie uda mi się już poprawić rażące błędy, które popełniłam

Zrobię im zdjęcie

Najważniejsze że M nie przeszkadza hahahahahaha.
I że robisz teraz wreszcie tak że Ci się podoba
U mnie też dzięki O dużo się w głowie zmieniło i poukłądało .
Tyle tu dobrych dusz które mają swoje cudne inspirujące ogrody i zawsze są gotowi pomóc i doradzić

Na kawkę z miłą chęcią zajrzę .
I jak u mnie coś się będzie szykować też dam znać
admete 07:01, 16 kwi 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)

...mi też...

admete 07:20, 16 kwi 2015

Teraz dziwne zdjęcia patyków hahahahahha.
Ale jak tutaj nie wkleję to za pół roku, rok 2 nie będę pamiętała co ja za trawy posadziłam hahahahahaha

Nie patrzymy na okoliczności przyrody mojej mini rabaty która cały czas się tworzy, siatka - po to żeby można było popatrzeć na hiacynty, gdyby nie ona Silvuszek by je już dawno zdeptał - docelowo na ich miejsce musze posadzić jakiś żywopłot - myślę o berberysach - jakichś najbardziej kłujących hahahahaha

Pod siatką......
2 sztuki

i jedna sztuka
admete 07:47, 16 kwi 2015

I jeszcze jedno miejsce...

na rabacie z łubinami i hortensjami

admete 07:52, 16 kwi 2015

i 3 rozplenice

Po lewej

Po prawej

I z tyłu...

I teraz rosnąć - bo w ogóle ich nie widać hahahahahaha
admete 07:54, 16 kwi 2015

Żółta po prawej dostała 2 żurawki i...........no właśnie nie pamietam, jakąś trawkę hahahahahah

A po lewej kwitną

Miłego słonecznego dnia
Joaska 10:53, 17 kwi 2015

Hej Aguś,
Ja na targach byłam w sobotę, ale nie byłam zbyt zachwycona, ceny kosmiczne ... roślinki małe ... nie wiem, bardziej mi to targ przypominało niż targi ... miałam nadzieję na jakieś pokazowe ogrody a tu jak zwykle straganiki z roślinkami... wolę Kostomłoty i tą szkółkę koło ciebie ...

Piękna wiosna u ciebie , kwiatuchów tyle że aż mnie zazdrość ściska
U mnie wykopaliska i wszędzie błoto i ziemia.....
Za to kuchnia jest prawie na ukończeniu więc nie próżnowaliśmy.
Mathildis 21:29, 17 kwi 2015

Pięknie cebulowo u Ciebie i porządeczki zrobione... ja cały czas w trakcie... do maja powinnam skończyć

Zazdroszczę Ci żwirku - wygląda u Ciebie bajecznie..

Będę wrzucać zdjęcia, więc jak w weekend znajdziesz czas to zapraszam
admete 07:29, 18 kwi 2015

Joaska napisał(a)
Hej Aguś,
Ja na targach byłam w sobotę, ale nie byłam zbyt zachwycona, ceny kosmiczne ... roślinki małe ... nie wiem, bardziej mi to targ przypominało niż targi ... miałam nadzieję na jakieś pokazowe ogrody a tu jak zwykle straganiki z roślinkami... wolę Kostomłoty i tą szkółkę koło ciebie ...

Piękna wiosna u ciebie , kwiatuchów tyle że aż mnie zazdrość ściska
U mnie wykopaliska i wszędzie błoto i ziemia.....
Za to kuchnia jest prawie na ukończeniu więc nie próżnowaliśmy.

Asiu mój zapł minął w domu jak zaczęłam rozpakowywać zakupy i szukałam ich w tych plastikowych woreczkach hahahahahahaha.
Mam nadzieję że chociaż są dobrej jakości i urosną - pisze o zakupach u pana trawki , bo wczoraj sadziłam byliny i one aż chciały rozsadzić korzeniami doniczki - naprawdę ładne okazy kupiłam u Pani

u mnie od kilku dni zwożą rośliny do tej "szkółki" najbliżej mnie która w zeszłym roku miała same kwiaty balkonowe - cieakawa jestem co mają bo jeszcze tam nie podjechałam, ale widze krzewy, iglaki i jakieś drzewa .

Musimy się umówić na rundkę po ogrodniczych
admete 07:32, 18 kwi 2015

Mathildis napisał(a)
Pięknie cebulowo u Ciebie i porządeczki zrobione... ja cały czas w trakcie... do maja powinnam skończyć

Zazdroszczę Ci żwirku - wygląda u Ciebie bajecznie..

Będę wrzucać zdjęcia, więc jak w weekend znajdziesz czas to zapraszam

Dziękuję Aniu
A porządki wybiórcze, robię co mogę, ale naprawdę sporo mi jeszcze zostało
Rośliny rosną jak na drożdżach .
Po tym przedwczorajszym deszczu wszystko tak ruszyło że byłam w szoku z porównania liści hosty z 2 dni
Niestety chwastom też ten deszczyk pomógł
Ale walczę dzielnie.
Zaczęłam dokarmianie roslinek substralem - i też schodzi, ale chyba więcej niż pół roślin już podlałam