Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 07:26, 13 cze 2013

mirela napisał(a)
Gdzie te donice zdobyłaś ? Śliczne są
Czosnki ... CUDNE !!!!
Jestem zakochana w czosnkach. Sama mam tylko 4 ale już kminię jak w przyszłym roku zwiększyc ich liczbę
Trzymam kciuki za ten choerny dren.

Masz pomysł co z tym wiżaem zrobić ? Musze poszukać czy go ciąć żeby się zagęścił ??

Donice?Jak to gdzie w tikeju

Ja moje wiązy na razie wyprostowałam i ogołociłam z gałązek .
Mam teraz patyki z kilkoma liśćmi

Pięknie teraz wygląda, prawda ?

Nic zobaczymy co z tego będzie, chciałabym żeby korona była wyżej niż ogrodzenie .

Czosnki - są pięęęęęęęęęęęękne, gdyby nie one moja rabata teraz wyglądałaby nijak, a tak czekając na byliny one sobie dyndają o odwracają uwagę od zostawionych do przyschnięcia liści hiacyntów i tulipanów
admete 08:12, 13 cze 2013

Joaska napisał(a)
Aga, zerknij na prive
Doniczka super

Joasiu dzięki
Priv odpisany
admete 08:15, 13 cze 2013

Pokażę Wam naszego gościa, który odwiedza nas coraz częściej
Przychodzi sam - w zimę było całe stado, chyba bardzo smakują mu liście z krzaków za siatką

Od frontu

admete 08:19, 13 cze 2013

Moje pierwsze lilie

Jedna z wsadzonych już na bank zgniła
Pod lasem na tych rabatach jest cały czas bardzo mokro
Dobrze że nareszcie przestało padać.............

Coś się dzieje

I róże.....

Dzisiaj wsadzamy z mamą kolejne byliny, które przywiozłam wczoraj

Miłego dnia życzę
Joaska 09:33, 13 cze 2013

admete napisał(a)
Pokażę Wam naszego gościa, który odwiedza nas coraz częściej
Przychodzi sam - w zimę było całe stado, chyba bardzo smakują mu liście z krzaków za siatką

Od frontu

Gościu super
U mojej teściowej tez często takie towarzystwo bywa, szczególnie na kompoście zimą.
admete 12:35, 15 cze 2013

Walczę z chwastami..........
Wczoraj spędziłam prawie 6 godzin, na plewieniu rabaty z rh, przedwczoraj dosadziłam tam dwa rządki pierwiosnków a 2 wiązy dostały kwadratowe obwódki takiej zielonej krzewinki przywiezionej oczywiście od mamy

Rano.....

Po plewieniu największych okazów

Chwilę przed sypaniem trawy urwałam jeszcze tych najmniejszych i powyrywałam zasianą trawę z trawnika - wychodzi gorzej niż najgorszy chwast .
Wieczorem cała ręka a szczególnie kciuk rwały mnie tak jakbym wróciła z ringu bokserskiego

Wiem że jak wyschnie rabata nie będzie wyglądać za ciekawie
Ale skorupka z sianka stworzy osłonę przeciw najmniejszym chwastom.....i łatwiej będzie wyrwać kila perzów, ostów, pokrzyw i innego najsilniejszego cholerstwa niż walczyć z całą bandą

Będzie kaska, posypiemy to korą, póki co zamierzamy obsypać wszystkie rabaty.
Najgorsze jest to że to przez ziemię jaką ogrodowi rozsypali w tym roku - a więc na całym trawniku - w zeszłym roku nie było tyle chwastów!!!!!!!!!!
Trawnik wygląda koszmarnie - teraz po skoszeniu widac ile jest chwastów - a to młody, nowy trawnik - położony podobno na dobrej ziemi - płakać się chce

W poniedziałek mam rozmowę z panem ogrodowym zobaczymy co powie na te chwasty
admete 12:43, 15 cze 2013

Tak wyglądają kwadratowe obwódki

I moje dwa wiązy - nie wiem czy je widać - bo to patyk z 6 liśćmi przywiązany do patyka
Ale chciałam Wam pokazać jak je posadziłam

Miało być planowanie, rysowanie, tworzenie na kartce - a tu wychodzi że najelpiej mi się myśli na żywca, przywożę póki co tylko małe roślinki i myśle już na miejscu

Wiem że kupa roboty prze de mną, wiem że to co pokazuję to żadne tam nasadzenia - ale i tak pochłaniaja kupę czasu i roboty, a już za rok będzie widać tego efekty

admete 12:46, 15 cze 2013

Dosadziłam małe goździki na rabacie frontowej - mają po rozsadzeniu na jesień stworzyć tym razem szary paseczek .

Więcej pasków nie będzie, wsadzę juz tylko jakieś iglaki na pniach z kolistymi obwódkami i całą rabatę przysypię żwirem................

admete 16:33, 15 cze 2013

Dosadziłam 3 rządki pierwiosnków na kolistej rabacie przy domu

I póki co tyle nowości
W planach walka z chwastami i planowanie zakupu iglaków
Enya73 18:39, 15 cze 2013

Dawno do Ciebie nie zaglądałam, ale nadrobiłam zaległości. Oj dzieje się dzieje Ślicznie zaczyna u Ciebie wyglądać. Ładny ogród się zapowiada, jeszcze dużo pracy, ale widzę, że postęp jest ogromny Gratuluję i życzę wytrwałości
Piękną masz też kuchnię, no i te donice, jak marzenie No i do tego jeszcze to cudowne sąsiedztwo lasu, sarenki. Cudowne miejsce wybrałaś do życia

Pozdrawiam