Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Konstancja30 14:23, 16 cze 2013

admete napisał(a)
Wczoraj byłam w ogrodniczym mają taki okaz

Ciekawe czy udałoby mi się doprowadzić mój wiąz do takiej wysokości???
Potrzeba jakichś specjalnych zabiegów oprócz podpory żeby uzyskać taką wysokość?
Idę szukać informacji

Aga wczoraj zwariowałam dla tego okazu ... życzę zdrówka dla dzieciaczków ... niestety wybuch wszystkiego naraz w przyrodzie i wahania temperatur sprzyjają bakcylom ... i trzymaj się też bo czytałam u Asi, że dopadło ... minie ... i może następnym razem będzie nas więcej
admete 05:56, 17 cze 2013

Enya73 napisał(a)
Dawno do Ciebie nie zaglądałam, ale nadrobiłam zaległości. Oj dzieje się dzieje Ślicznie zaczyna u Ciebie wyglądać. Ładny ogród się zapowiada, jeszcze dużo pracy, ale widzę, że postęp jest ogromny Gratuluję i życzę wytrwałości
Piękną masz też kuchnię, no i te donice, jak marzenie No i do tego jeszcze to cudowne sąsiedztwo lasu, sarenki. Cudowne miejsce wybrałaś do życia

Pozdrawiam

Dziękuję za komplementa i ciesze się że widać jakieś postępy

Ja z tych niecierpliwych, chcących mieć wszystko szybko i natychmiast - na szczęście są rośliny od mamy, które pomału i co tydzień zapełniają puste rabaty - jest co robić, tylko szkoda że lato takie krótkie - dopiero czerwiem a ja martwię się że jeszcze tylko 3 miesiące lata

Jak Wy wytrzymujecie okres zimowy kiedy nie można nic robić w ogrodzie?
admete 06:00, 17 cze 2013

Konstancja30 napisał(a)

Aga wczoraj zwariowałam dla tego okazu ... życzę zdrówka dla dzieciaczków ... niestety wybuch wszystkiego naraz w przyrodzie i wahania temperatur sprzyjają bakcylom ... i trzymaj się też bo czytałam u Asi, że dopadło ... minie ... i może następnym razem będzie nas więcej

Czytałam u Asi - niesamowity jest - prawda??????? - ta wysokość jest oszołamiająca

Ja od razu wyobraziłam sobie takie dwa wystające nad ogrodzeniem .
Jeden zrobi parasol (jeśli u mnie przeżyje ) nad furtką, drugi nad śmietnikiem.......................tylko muszę poczekać z dziesięć lat .
Ciekawe ile lat miały tamte drzewa?
admete 06:13, 17 cze 2013

Wczorajszy promyk słońca wpadający rano do kuchni - wcześnie trzeba wstać żeby go zobaczyć koło 5.30 - ale mam prawie dwu letni budzik który pozwala mi widzieć ten widok
W donicy wybujały mi jeszcze 2 czosnki, które widać przez okno

admete 06:26, 17 cze 2013

Z 9 drzewek owocowych przeżyło chyba tylko jedno
Tylko to pierwsze ma gęste liście, reszta albo w ogóle, albo po parę

admete 06:29, 17 cze 2013

Na rabacie cebulowej zakwitły irysy .
a myślałam że już nic ją nie ozdobi - tylko z tego co pamiętam maiły być w innych kolorach

admete 06:32, 17 cze 2013

To jest ta rabata, myślę nad nią codziennie, co zrobić co dodać żeby po przekwitnięciu hiacyntów i szafirków zasłonić puste badyle, w drugim rzędzie są byliny, które dopiero będą kwitły...........z tyłu czosnki i badyle po tulipanach - też trzeba coś z tym zrobić.

Póki co myślę o żurawkach - ale co jeszcze?????

Te przebarwione za żółto i czerwone liście to dopiero co wsadzone orliki - chyba mocno chorują po przesadzeniu - mam nadzieję że nacieszymy oko nimi w przyszłym roku
admete 06:33, 17 cze 2013

Wszystkie hosty pomału zaczynają kwitnąć
Wszystkie przyjęły się rewelacyjnie

admete 06:36, 17 cze 2013

Byłam wczoraj u mamy
Na jesieni przywieziemy te piwonie do mnie

admete 06:38, 17 cze 2013

Ten kwiatuch mi się strasznie podoba, ale mama mówi że każdego roku jest w innym miejscu na działce - chyba nie chcę spacerujących kwiatków