Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 06:48, 18 kwi 2018

BASIA8 napisał(a)

Istne szaleństwo. Uwielbiam takie zakupy. Choć są nie Moje to i tak radują mi serce
Ja będę w Kielcach 24 kwietnia - Mąż ma komisję w Zusie. Planuje wybrać się do szkółki. Jedzie się za makro - nie znam miejscowości, ale piękne rzeczy mają.

Privka napisałam
admete 06:50, 18 kwi 2018

Iwonka napisał(a)

No bratki są
Dostrzegam też klony Dissecctum i ....?

Ten duży nie miał kartki

a na tym drugim pisze acer palmatum mix hahahahahaha - czyli sama nie wiem co kupiłam

ten najmniejszy ma kartkę orange dreams
admete 06:52, 18 kwi 2018

Gosialuk napisał(a)
Witam się wiosennie.
Najlepsze zakupy są przy okazji.
Hortensję pnącą zakupiłam w tamtym roku na wiosnę. Trochę przymrozki majowe jej liście zmroziły i w sumie nie urosła dużo przez ten rok. W tym roku już listki zaczyna wypuszczać, a i niczym nie okrywałam jej przez zimę. Muszę jej jeszcze solidne podpory zrobić. Tak więc zimy przeżywa bez szwanku.

A no to super
czyli jest szansa że się uchowa

ja tez muszę coś wykombinować z jakimiś podporami
admete 06:56, 18 kwi 2018

Mentha napisał(a)
Ja mam hortensję pnącą. Pierwsze lata rośnie powoli a potem rusza z kopyta i jest dużym pnączem. Jako pierwsza budzi się po zimie soczystymi liśćmi,uwielbiam ją . Nie ma jakiś specjalnych wymagań

Własnie dla tych listków które ma ją kupiłam, bo sobie wyobraziłam tą soczystą zieleń na tarasie

oby się przyjęła

P.S. Ciekawe z czym wrócisz, gdy pojedzieś po większe drzewka. Apetyt rosnie w miarę jedzenia

oj już nie mam za bardzo gdzie szaleć
ale kto to wie kto to wie

admete 06:57, 18 kwi 2018

Magleska napisał(a)
zakupy fajowe nowe rabaty będą .....obejrzałam wszystko
na czytanie już dziś sił brak
ale awator masz świetny fajnie wyglądasz

Dziękuję kochana
musze zajrzeć do Ciebie bo pewnie znowu pół działki przekopane hahahahahaha
admete 06:58, 18 kwi 2018

Iwona100 napisał(a)
Zakupy świetne. Gdzie będziesz sadzić hortensję pnącą?
Ja mam zamiar kupić powojnik Villa de Lyon ,który polecała Iza z Ogrodu pod lasem i posadzę go przy ścianie domu. Nigdy nie miałam powojników i chcę spróbować.
Mam klona Dissectum Garnet w donicy . Teraz to będzie jego 3 sezon u mnie. Zimuję go w mojej piwnicy.

Przy tarasie i chcę puścić ją przy róże i słupie

a jaką masz temperaturę w piwnicy ?

Iwonka 07:10, 18 kwi 2018

admete napisał(a)
Rozpadało się więc pojechałam jeszcze do drugiego ogrodniczego
i kupiłam jeszcze jednego mniejszego i hortensję pnącą - ma ktoś? przeżyje takie cudo?

Uważaj na ten środkowy okaz, z dużą kartką Miałam i wysadziłam na sąsiednią działkę. Niesamowicie szybko rósł. Ale ma piękne liście i niezaopiekowany na tym drugim polu trochę zwolnił tempo. Może moje częste podcinanie tak mu dodawało energii do nadmiernego wzrostu.
jolanka 07:37, 18 kwi 2018

Nowy avatarek śliczny.
Klony kupiłaś baaaardzo fajne, ciekawa jestem jaki będzie ten mix
tulucy 08:36, 18 kwi 2018

Moja hortensja już dwie zimy bez okrycia dała radę, ale myślę, że spokojnie u nas w ogóle zimuje, na osiedlu jest wielki okaz, cały garaż mają obrośnięty i ogrodzenie.
Anda 14:20, 18 kwi 2018

Piekne widoki u Ciebie Witam sie w Twoim watku. Troszke mi zeszlo, ale wreszcie dotarlam. Wszystkiego nie ogarne, ale widze, ze masz slicznie. Teraz postaram sie byc w miare na biezaco
Z tego co wiem, to hortensje pnace lubia polcien. Jako towarzysz do roz raczej sie nie nadaje, ale moze warto sprobowac
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies