Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

stychaz 22:32, 04 cze 2013

Aguś ja też się zachwyciłam i pojechałam na poszukiwania fioletowej salvia nemorosa i bida na razie nie znalazłam nic sensownego. Co prawda była jedna fioletowa ale za 19,99 zł, a to już jest rozbój w biały dzień Szukam dalej. Wyczytałam, że to jeden z lepszych kompanów dla róż.

Aga - jednak buki. Dawaj zdjęcia
beta 22:37, 04 cze 2013

co ja tu dużo będę pisać...jest pięknie....ogród jak z obrazka.....super, że dzielisz się z nami swoim ogrodem...pozdr
Madzenka 23:19, 04 cze 2013

Aga ja kcem zdjęcia buków!!!!
Ropiecie na bambusach bedzie dobre i to jest naprawdę proste. Ja mojego graba formuję i sam sobie na stelarzu rośnie. Crocznie zimą go skoryguję a teraz tylko cięcie na płasko

Ps z maków się kiedyś wyleczyłam.... Szybko przekwitają, szybko z ogrodu znikają (te pełne)... Chociaź ten twój kusi do zakupu...
aneta230972 00:54, 05 cze 2013

gusiarz napisał(a)

Aguś-K - bardzo Ci dziękujemy wraz z eMem za namiary na szkółkę. Mają tam piękne, dorodne rośliny. Buziaki dla Ciebie

Widzę, że kolejni zadowoleni z poleconej przez Agę szkółki? My dzięki niej mamy wypasione tuje aureospicata
i tak naprawdę gdyby nie Aga to nasze okazy były by traszne bidusie. Nie ma to jak dobre polecenie.
Ależ u Ciebie pięknie koleżanko. Zazdraszczam ale baaaardzo pozytywnie i pozdrawiam
gusiarz 10:40, 05 cze 2013

Monitko - ja bardziej chciałam graby, ale nigdzie nie mogłam ich dostać - albo były za małe, albo nie mieli tyle sztuk ile chciałam, albo cena odstraszała. A Aga-K znalazła taką fajną szkółkę, że grzechem było nie skorzystać!! Wielkość drzewka i cena - rewelacja!!!

Iza - cieszę się, że zaglądnęłaś i że podoba Ci się u nas Zapraszam serdecznie na leżaczek i kawkę. Tylko słoneczka u nas brak i leje, leje, leje... na forum można troszkę więcej czasu poświęcić

Aguś-K - jestem wdzięczna baaardzo!! Czekam na lepszą pogodę i będziemy sadzić!!

Aguś -Wieloszko - nieba wam przychylę - ale na metce było jedynie salvia nemorosa - i tyle. Nie wiem zupełnie co to za odmiana. Jeśli chcecie mogę zbierać nasionka i młode siewki wykopywać - one nawet szybko rosną. Spróbuję podzielić część jesienią - może się uda - i porozdaję
Aguś ta moja jest wysoka - mam 1,60m wzrostu i niektóre sięgają mi do pasa...

Aniu - miło mi to słyszeć. W rzeczywistości światło słabiej świeci, nie jest tak mocne - trudno się robi nocne fotki...

Wieloszka 10:50, 05 cze 2013

gusiarz napisał(a)

Aguś -Wieloszko - nieba wam przychylę - ale na metce było jedynie salvia nemorosa - i tyle. Nie wiem zupełnie co to za odmiana. Jeśli chcecie mogę zbierać nasionka i młode siewki wykopywać - one nawet szybko rosną. Spróbuję podzielić część jesienią - może się uda - i porozdaję
Aguś ta moja jest wysoka - mam 1,60m wzrostu i niektóre sięgają mi do pasa...

Toż to salvia nemorosa Gigant Ale właśnie o taką mi chodzi! No cóż, będę szukać, a jak nie znajdę, czekać na nasionka od Ciebie .
gusiarz 11:01, 05 cze 2013

Dziewczyny - w ofercie pobliskiej szkółki - zamawiałam tam trawy - znalazłam kilka odmian szałwii omszonej - tu jest link

Justynko - patrz wyżej, zdjątka zaraz wrzucę...

Beatko - ja w ubiegłym roku chciałam wszystko przekopywać na modłę ogrodowiska... na szczęście przyszła zima ... nie no żarcik taki, lubię mój ogród, ale i tak coś tam w nim będę zmieniać, bo mnie to bardzo cieszy

Marzenko - ja z makami nigdy jeszcze nie miałam do czynienia... może spróbuję? Zaraz lece do Ciebie na nauki klecenia bambusowych kratek

Anetko - nie zazdraszczaj, to jednak dużo pracy i potu kosztuje... a to jeszcze nie wszystko co chcę zrobić. Reszty jeszcze nie mogę zdradzić, bo eM podczytuje - jeszcze ucieknie ode mnie

I deszczowe zdjęcia ...

Slawko 11:09, 05 cze 2013

Jeszcze nieposadzone a już pięknie wyglądają znalazłem fajny ogród, który ma podobne murki do Twoich http://sarahpricelandscapes.com/?page_id=204
Zdjęcia przesuwa się za pomocą scrolla Haha... ja jestem udany z tym wpisem Pozdrawiam
Evchen 11:22, 05 cze 2013

Wieloszka napisał(a)

Toż to salvia nemorosa Gigant Ale właśnie o taką mi chodzi! No cóż, będę szukać, a jak nie znajdę, czekać na nasionka od Ciebie .

A.. no właśnie, coś mi nie pasowało z tą moją szałwią... bo taka bardziej niebieska jest niż Twoja... no to teraz fiem - przed zakupem trzeba poczytać o odmianach, bo można kupić w zamroczeniu szałwię omączoną... albo omszoną ale inną niż się chciało.
I masz babo placek... a chciałaś mieć szałwię...
magnolia 11:23, 05 cze 2013

szukacie zwykłej, fioletowej szałwi omszonej?- mam dużo siewek , sporych, chętnie się podzielę. Tylko za kilka dni, bo dziś wyjedżam na kilka dni. Zostawicie mi tylko wiadomość i adres

u mnie dorasta do ok 50 cm