Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

gusiarz 15:53, 28 cze 2013

Sławko - eM się zapytowywuje czy wiesz ile kosztuje m2 lustra... hihihi - bo nie zarobi na takie tafle ...
wiesz Sławko, tak poważnie podoba mi się gdy lustro jest tak wkomponowane, że go prawie nie widać... powiększa przestrzeń i daje iluzję przejścia...
Ale lustro to mały problem - duży mam z roślinkami po niedawnych deszczach
Lecę na razie obfocić rabaty, które padły po tegorocznych ulewach... wiele roslinek marnieje w oczach
Slawko 15:56, 28 cze 2013

Dokładnie o to chodziło mi Magnolio Rozszyfrowałaś mnie, no heheh
Moim zdaniem gdyby lustro było tam gdzie myślała Aga, to ono by zatraciło się tam... tak jak napisałaś pełniłoby rolę optycznego powiększenia ogrodu, z drugiej strony tracąc zupełnie na swojej estetyce, formie... ja bym je podkreślił właśnie w taki sposób jak pokazałem wyżej... jakoś "ożywić" te jednolite murki
gusiarz 15:57, 28 cze 2013

Magnolio - dziękuję za opinię, czuję bardzo podobnie , wręcz jestem pewna tego, że powinno być na ścianie pod daszkiem
gusiarz 15:58, 28 cze 2013

Sławko - murki już mają nóżki grabuków...
Slawko 16:03, 28 cze 2013

To by była jedna tafla... ile kosztują? Nie mam zielonego pojęcia, nawet nie chciałbym wiedzieć, hehe Na pewno koszt lustra z mojej propozycji, wyniósł by mniej niż na ścianie pod daszkiem
Więc chyba wychodzi na to, że oboje inaczej podchodzimy do tematu lustra w ogrodzie Dla mnie jego możliwości optycznego powiększania ogrodu schodzą na drugi plan A jeśli, Tobie zależy na iluzji, to chyba jednak pod tym daszkiem będzie najlepiej
Jak już pisałem... z lustrem czy bez... pod daszkiem czy gdziekolwiek indziej i tak będzie ładnie

Nawet nie mów, teraz taka ulewa... biedne moje róże i inne Już nie mam sił na tą pogodę.

P.S. Zapomniałem o grabach właśnie
gusiarz 17:00, 28 cze 2013

Sławko a mnie niektóre rabaty zupełnie wypadły... no płakać się chce z deszczem razem... poniżej zdjęcia dla ludzi o mocnych nerwach...

Rabata przy wejściu... - tu błagam o pomoc ogrodowiczan - tam jest sama glina a pod roślinkami dobra ziemia, mimo to wiele padło bo woda dosłownie stała pod roślinkami. Rośnie tam miłorząb i kilka buksików się uchowało, ale bez rewelacji. Były też ciski japońskie - nie dały rady. Czytałam, że na taką glebę nadaje się cis pospolity i z niego chciałam zrobić takie niskie ekrany, ale nie wiem jakie roślinki jeszcze do tego dobrać by przeżyły?

Joaska 17:27, 28 cze 2013

magnolia napisał(a)
a dla mnie jeśli lustro, to tylko tu, bo tu będzie prawdziwa iluzja i to będzie ten czar.
Sławko , Tobie chodzi o to, że te strzeliste formy stracą 'plecy' które dają z kolei kontrast?- pewnie może tak być, ale to jednak wg. mnie drobiazg.

To oddałam swój głos

Zgadzam się w 100% tylko tam gdzie te czosnki.....tam będzie spełniało swoje zadanie ...sprawi to miejsce tajemniczym...a to miejsce na obraz. ...... mi się nie podoba.... tak jak by na siłe gdzie trzeba było lustro powiesić....sorki za szczerą opinie
ale i tak uwielbiam twoje rabaty
stychaz 17:43, 28 cze 2013

I jeszcze najlepiej w grubej fioletowej ramie namalowanej na ścianie. Chyba, że chcesz je "ukryć'.

Pozdrawiam cieplutko
anula_wn 18:15, 28 cze 2013

A ja sie upieram! Lustro powinno dawacpowiekszenie, a samo byc ukryte! Slawko proponije je tam, gdzie lustro bedzie wyeksponowane....z calym szacunkiem chodzi o iluzje, ale taka co nie rzuca sie w oczy... wg mnie...
gusiarz 18:20, 28 cze 2013

Ja zdecydowanie lustro wolę ukryć