Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

leon60 19:32, 26 kwi 2014

Suuuuper
Jagodaa 00:42, 27 kwi 2014

Aga, będzie świetna, oryginalna zasłona, idealnie zakryje to, co zbędne w widoku. Pamiętam te rozważania z początku wątku .... i stało się!
Lena 08:17, 27 kwi 2014

Aga Perfekcjonizm !
Niedługo będzie tak:

https://s-media-cache-ec0.pinimg.com/736x/63/34/8d/63348debe10d2e89ddcc5052407089cc.jpg

https://c1.staticflickr.com/9/8292/7621363054_0f2c2c3468_z.jpg
Madzenka 09:36, 27 kwi 2014

malkul napisał(a)
Perfecto
Dziękujemy za ten pokaz. Pierwsze rozpiete na forum chyba
Ale nie ostatnie

Nie musze Ci pisać Aguś że być może podpatrzę to i owo

Oj tak tak! Pierwsze ale nie ostatnie!!!
Madzenka 09:38, 27 kwi 2014

agatanowa napisał(a)
Nie wiem oczywiście, czy buki nie są zbyt kruche, ale skoro kształtuje się je w szpalerowe, to chyba nie, zwłaszcza, jesli liny napina się stopniowo

Buki sa bardzo plastyczna i można je bez problemu doginać.

Gusiarz zmobilizowałaś mnie! Moję buki będę linkować. Bosko to wyszlo, wszytskie zdjęcia sobie przekopiowałam I będę kopiować.
agatanowa 10:19, 27 kwi 2014

Mi się to w ogóle podoba ta choroba, którą zaczęłaś Agnieszko roznosić, szpalery są wspaniałe, a u nas tak ich mało W zasadzie powinanm pisac: palmety.

Kiedys w Mai pokazywali ogród, tam kobitka porobiła palmety na murze z cegły, owocowe zdaje się, bajka!

Ja myślałam własnie o owocówkach, zabrakło odwagi, gdy zaczęlam czytać (ze to tyle czasu i pracy) i od strony sasiada, co blisko stoi jego dom, żeby się co nieco osłonić, na razie zabrakło pary, może z czasem ... ponieważ ogródeczek mały, więc palmety sa doskonałym rozwiązaniem, zresztą coraz więcej takich małych ogródków, bo przeciez zwłaszcza przy miastach wielgachnych ziemia, to majątek

Agnieszka, gratuluję raz jeszcze!
gusiarz 15:39, 27 kwi 2014

Dziękuję wszystkim za pochwały ... to bardzo miłe

Agata - taki szpaler to było również moje marzenie... choroba miła, mogę zarażać. Winobluszcz poszedł jako pierwszy, choć eM się trochę sprzeciwiał... Trzymam kciuki za twoją realizację - na pewno się uda... wymagane jest zacięcie. Ja też drzewka owocowe będę tak puszczać na linkach - za szklarnią będzie owocownik.... drzewka owocowe plus truskawki, poziomki, jagody, maliny, jeżyny itp, itd... to kolejne marzenie

Regli - mam jedną taka gałązkę, ale rośnie od strony muru, więc prędzej czy później ją ciachnę - tego widać nie będzie.

BoćKasiu - to świetny pomysł z czereśnią... choć na czereśnie i wiśnie trzeba uważać, bo podobno mają kruche gałązki.

gusiarz 16:31, 27 kwi 2014

Olu - bardzo dziękuję za miłe słowa.... cieszę się, że ci sie podoba, choć niektórzy nie lubią takich "sztucznych" koron drzew.

Jaguś - no widzisz.... jak coś człowieka kusi ... to musi... inaczej się udusi Chodziło za mną, chodziło... nagłowiliśmy się nad pomysłem... i nareszcie jest. Baaardzo się cieszę. Bardzo

Magdziu - ta pierwsza inspirka...ech bossska! Mam nadzieje na taki efekt, ale jeszcze dwa, trzy lata trzeba poczekać, bo łysawo miejscami na linkach.

Marzenko - tak, buki są plastyczne, ale grubszych gałęzi bałam się zbyt mocno odginać. Za jakiś czas znów bardziej je odegnę. Choć nawet i takie jak są obecnie podobają mi się
Cieszę się z mobilizacji połechtałaś ego - wiesz co ogrodowe tygryski lubią najbardziej

Agatko - owocowe na murze mają wspaniałe warunki. Szybko dojrzewają bo mają ciepło. I jak pięknie to jeszcze wygląda!!! I masz rację w 100% - to świetne rozwiązanie do małych ogrodów. Pełno tego typu "murów" w brytyjskich małych, miejskich ogrodach. Nie wiem czemu w Polsce tak rzadko je widać. Wiem że Karolina prowadziła tak jabłonki u siebie.

Jedna z większych gałęzi, która musiała zostać usunięta, bo tworzyła konkurencyjny czub... Po jednej nocy w wodzi już liście puszcza
gusiarz 17:26, 27 kwi 2014

Magda70 19:11, 27 kwi 2014

Aga.....BOSKO!!!!!!

Oj...a ja w piątek eMa przekonałam aby naszą bambusową (nie koniecznie udaną) konstrukcję zmienić wlaśnie na takie linki i się zgodził a teraz pokażę mu Twoje fotki to już w ogóle bez problemu zrobi.

Dzięki kochana!!!

Kuszą mnie takie przed ogrodzeniem...ale pomyślę o tym za rok. W tym już za dużo rewolucji u nas

Miodzio!!!!!!