Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

Madzenka 23:03, 28 kwi 2016

Ah kuleczki, śliczne .
Tylko nie wystawiaj ich na mróz
ewelaa74 22:50, 29 kwi 2016

Dorodne bukszpany upolowałaś
Fajoskie
Jagodaa 22:59, 29 kwi 2016

Oj i toast chyba był za kuleczki w nowym szkle .

Aga, pokaż coś wiosennego. Buki ruszają?
Zana 23:02, 29 kwi 2016

gusiarz napisał(a)
Gosiu - zawsze tak jest najlepiej... przy okazji . Trochę na zasadzie... idę do miasta kupić coś na ból głowy... jakąś torebkę czy coś .

Tak, tak, ja wczoraj po szminkę pojechałam. Wróciłam z widłami (amerykańskimi). Nie muszę dodawać, że bez szminki.
Magda70 21:13, 30 kwi 2016

gusiarz napisał(a)
Kasiu... miło mi ... zapraszam

A u nas przymiarki do linkowania buczków. EM pomalował już słupki, kupił olinowanie , cybanty, haczyki i inne niezbędne elementy. Prace przerwała jednak burza...

Agnieszko, przypomnij mi proszę czy pierwszy i ostatni slupek masz do czegoś przymocowany?? I ile metrow są jeden od drugiego??

Robię drzewa owocowe w takim szpalerze - rozciągnięte na linkach i zastanawiam się co ile dać slupek... Masz jakieś wnioski i uwagi do tej konstrukcji po latach??

Madzenka 08:43, 01 maj 2016

Chętnie bym buki obejrzała
gusiarz 20:03, 08 maj 2016

Marzenko - kulaski wciąż są "mobilne"... posadzę po zimnych ogrodnikach. Co do buków... niektóre jeszcze ziewają po zimowym śnie... czekam na liście .

Ewela - tak, kulaski bardzo zgrabne

Jagoo - masz bystre oko ... toast był . W tym tygodniu ma być pieknie... postarań się obfocić to i owo

Zana - otóż właśnie... jak potrzeba coś kupić... nigdzie nie ma tego czego szukamy... najlepsze są takie okazje

Magdziu - napisałam u Cię raczej wszystko o co pytałaś... uważaj na owocowe... one mają kruche gałązki. Zauważyłam, że buki szybciej rosną gdy im nie poziomuję do końca gałązek. Zostawię więc w tym roku takie "łosie rogi" - bo gdy gałązka rośnie pod kątem ok 45st soki krążą szybciej i szybciej przyrasta - a na tym mi na razie najbardziej zależy.
Magda70 09:44, 09 maj 2016

Dzięki wielkie.

Ja zastanawiam się nad tymi odciągami...bo nasze słupski są krótsze.
Mają 3,4m i z tego 1 metr wkopany w ziemię.

O tych 45 st to też już doczytałam właśnie. U nas stanęło na odległościach między słupkami co 6,5 m i jedno owocowe w środku. Więc mamy na razie 2 jabłonie i 2 grusze. Planuję jeszcze pobawić się z brzoskwinią. Śliwę mam przy domu tak rozciągniętą.
Dzięki za info

a i pokazałabyś teraz te buki!
nicol21 20:54, 09 maj 2016

cześć, cześć - ja też w sprawie zobaczenia ogrodu tutaj się zjawiam bo chęci obejrzenia są ogromne!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
nawigatorka 21:11, 09 maj 2016

Magda70 napisał(a)
Dzięki wielkie.

Ja zastanawiam się nad tymi odciągami...bo nasze słupski są krótsze.
Mają 3,4m i z tego 1 metr wkopany w ziemię.

O tych 45 st to też już doczytałam właśnie. U nas stanęło na odległościach między słupkami co 6,5 m i jedno owocowe w środku. Więc mamy na razie 2 jabłonie i 2 grusze. Planuję jeszcze pobawić się z brzoskwinią. Śliwę mam przy domu tak rozciągniętą.
Dzięki za info

a i pokazałabyś teraz te buki!
pozwole się wtrącic Madziu. tez mam tak rozpoietą gruszę. dwa słupy z kształtownika i między nimi linki stalowe. naciaganie linki powoduje schodzenie się słupów górą. ja bym robiłz odciagi albo jakies rozpórki jesli ma to byc ciąg drzew