Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

ewa004 08:28, 04 kwi 2016

Cudnie wiosennie u Ciebie
Pozdrawiam
nicol21 15:24, 04 kwi 2016

nooo i już się tarasujesz? Super masz te mebelki i w tym otoczeniu - mega. Ciekawa jestem tego jak Te Twoje rozciągnietę drzewa będą wyglądać w tym roku, bo jużpowinny coś niecoś przysłonić, prawda?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
nawigatorka 17:24, 04 kwi 2016

Piekny trzcinnik.juz nie mogę sie doczekac kiedy moj taki bedzie. A ile Twoj tam rośnie? A na mebelku to bym sobie polezała...
frezja 20:23, 04 kwi 2016

Wypoczynek w takich okolicznościach przyrody i do tego niezapożyczonych, tylko własnymi rączkami stworzonych musi być baaardzo przyjemny..

czy ten trzcinnik to jakąś ma nazwę odmianową ? jak duzy wyrośnie i czy sztywny ?
Tess 21:43, 04 kwi 2016

Jakie kostrzewy?
jazzy 22:08, 04 kwi 2016

gusiarz napisał(a)
Ewa - kostrzewy

Jestem Marta, ale dzięki
stychaz 22:09, 04 kwi 2016

Jak zobaczyłam tulipany, to oniemiałam.
Słonecznie, spokojnie, wiosennie. Piękne widoki
blyxa 22:03, 05 kwi 2016

O tutaj wiosna poukładana i uporządkowana.Poleżałabym sobie na takim tarasie
gusiarz 20:09, 10 kwi 2016

ech... dzisiaj pogoda pod psem ... nic mi się nie chce i leżąc pod kocykiem na sofie...sączę to i owo
Ewuniu... słoneczko uciekło, choć w tym tygodniu było go u nas bardzo dużo. Również pozdrawiam

Nikol - taras używany już niejednokrotnie tej wiosny bosssko tak grzać kości w słoneczku. Co do buczków... zobaczymy jak podrosną tego roku Jeszcze ich tej wiosny nie upinałam...a już ptaszki w budkach gniazda wiją... i co tu robić?

Nawigatorko - trzcinnik tak mi się spodobał, że go w tym tygodniu podzieliłam... i zagęściłam ostro nasadzenie wzdłuż podjazu. Zresztą taka była intencja od momentu jego posadzenia (dwa lata temu). Kupiłam wtedy ok. 15szt.... a teraz jest trzy razy tyle plus jakieś ekstra sadzonki z mega dużych kęp... te powędrują koło tarasu. I niech teraz buja , Praca była ciężka... trzeba było podkuwać beton, wykopywać (niemal wyrywać) sadzonki wrośnięte w kamienie i podmurówkę... i jeszcze nie zdążyłam ze wszystkimi kępami przed deszczem. Ale on jest mocny... nawet nie zwiędły mu listki.

Frezjo - ten trzcinnik to karl foerster. Miał ok 1,6m gdy kwitł i stał na baczność całą zimę, choć nieco osypały mu się kwiatostany.

Tesiu - no nie wiem jakie??? nie znam nazwy

Martuś... eeee... sorki to z tego wiosennego dotlenienia pomyliłam imię , ale nie gniewasz siem... cooooo?

Stychaz - te tulipki podsadziłam ciemną żurawką. Jednak miałam nadzieję, że żurawki lepiej poradzą sobie z zimą. W kolejnym roku podpędzę je na równo z tulipami... i chyba kompozycja uda się lepiej

Blyxa - zapraszam serdecznie na leżaczek... jednak nie dzisiaj... leje buro i ponuro.

lorka 21:46, 10 kwi 2016

o matko jak pięknie!!