Marzenko mam stipy i śmiałki przy bukszpanach, a te rude pomiędzy kwadratami to też stipy jak się okazało.
Kupiłam je z niedowierzaniem co do nazwy, ale Danusia zidentyfikowała je jako Stipa Arundiancea (Anemanthele Lessoniana). Bardzo mi się podoba, ale raczej nie zimuje
Mam też rozplenice, miskanty, kostrzewy, kłosówkę, barona, trzcinniki i dużo carexów. Traffki uwielbiam!
Ja też nie mogę się doczekać - pogaduszek!!
Wirus jakiś mutant grypowy - cała rodzina zasmarkańców u nas.
Irenko buziaki
Koniecznie musisz zobaczyć i doradzić
Jak tylko skończą się wszystkie zabukowane już imprezy, to ja w końcu zapraszam do siebie.
Może w połowie lipca?
Oj tak, poszalałaś ze zdjęciami. ale NARESZCIE!!!
pięknie u Ciebie, wszystko równiutko przycięte, posadzone "od linijki"..
I bardzo mi się podoba, że tyle u Ciebie różnych odcieni zieleni, kolorów, różności roślinne - ale wszystko do siebie pasuje, wszystko się uzupełnia, jedne rośliny są tłem, inne (jak wybujałe stipy) zamiast tłem wychodzą na pierwszy plan..
ehh.. aż chce się oglądać!!
Pozdrawiam
Przeczytałam od deski do deski (i nie tylko pismo obrazkowe ) i jestem pod ogromnym wrażeniem metamorfozy - błyskawicy Twojego ogrodu. Aż trudno uwierzyć, że początkowy misz - masz i stan obecny stworzyła ta sama osoba Gratuluję. Ogród prześliczny. Pozdrawiam i zazdroszczę silnej i zgranej wrocławskiej paczki
gniazda nie widzę ... nie fiem Gabisia co wymyślasz ...
za to to co zobaczyłam w rabatach ... oj to to by mi było zdecydowanie łatwiej znieść gdybyś to gniazdo miała )))) ...
świetne kompozycje ... poczochrane trafffki i zdyscyplinowane towarzystwo ... Gabi niesamowite jak ogrody dojrzewają pod wpływem ogrodowiska ... wielkie ... wielkie brawa !!!
cisy giganty ... miód malina ...
wersja ekonomiczna szczepionych kulek na pniu ... no fiesz nie bądź tak okrutna dla trzmieliny ... urocza i robi swoje ... w układzie
Moje stipy przezimowały, ale są liche. Takie cieniutkie, a były ogromne. Wystartowały tylko jakies 10cm od ziemi.
Pięknie u Ciebie, tak elegancko i czyściutko