Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla roślin o mocnych nerwach

Ogród dla roślin o mocnych nerwach

Madzenka 22:42, 16 gru 2014

To ja czekam na sobotę
Sebek 23:15, 16 gru 2014

Gabisia napisał(a)

Plakaty są z Babafu.

Swoje sam pisałem Też wyszły bardo fajnie
Również czekam na sobotę!
Margarete 23:28, 16 gru 2014

iwonadm napisał(a)
Piekne te białe choinki buziam i niech w końcu sypnie śnieg

....śnieg..???..chyba na Wielkanoc jak znam życie i złosliwośc losu.......a szkoda bo dych pieknych klimatycznych światełek, detali aż sie prosi troszke śniegu lub chociaż szadź i szron na roslinach tak jakto było u nas kilka dni temu... atu nic, szaro, buro za oknem...........i leje od rana

Gabisiu pieknie juz jest ale tez czekam na ciąg dalszy

Czy do was i do maluszka przyjdzie Mikołaj osobiście czy tylko podrzuci prezenty ? bo do mnie miał przyjsc osobiscie w wigilie, wszystko było tak zaplanowane ale moja mała wnusia miała ostatnio problemy z zasypianiem, jakieś koszmary ja meczyły i doszlismy do wniosku że bałaby sie może (ma 3,5 roku) więc Mikołaj tylko podrzuci prezenty na ganek przed dom.....i tyle.
siakowa 07:08, 17 gru 2014

Margarete napisał(a)

Czy do was i do maluszka przyjdzie Mikołaj osobiście czy tylko podrzuci prezenty ? bo do mnie miał przyjsc osobiscie w wigilie, wszystko było tak zaplanowane ale moja mała wnusia miała ostatnio problemy z zasypianiem, jakieś koszmary ja meczyły i doszlismy do wniosku że bałaby sie może (ma 3,5 roku) więc Mikołaj tylko podrzuci prezenty na ganek przed dom.....i tyle.

a mokołaj to nie był juz 6 grudnia?
Margarete 15:07, 18 gru 2014

siakowa napisał(a)

a mokołaj to nie był juz 6 grudnia?

To zalezy od regionu Polski - u nas w centralnej Polsce przychodzi 2 razy, raz 6 grudnia zostawia dzieciom i tylko dzieciom drobiazgi lub łakocie pod poduszką albo do bucika w przedpokoju a potem drugi raz z wielkim workirm przychodzi w wigilijny wieczór i wtedy ma juz takie konkretne prezenty i to nie tylko dla dzieci ale dla wszystkich. Wiem że w Małopolsce wigilijne prezenty przynosi Aniołek a na opolszczyźnie w Wigilie sa prezenty od Dzieciątka.....
Pszczelarnia 17:44, 18 gru 2014

A jeszcze od Gwiazdora w Wigilię na Mazowszu Północnym i pewnie w dawnych Prusach.

Gabisia 17:58, 18 gru 2014

Margarete napisał(a)

To zalezy od regionu Polski - u nas w centralnej Polsce przychodzi 2 razy, raz 6 grudnia zostawia dzieciom i tylko dzieciom drobiazgi lub łakocie pod poduszką albo do bucika w przedpokoju a potem drugi raz z wielkim workirm przychodzi w wigilijny wieczór i wtedy ma juz takie konkretne prezenty i to nie tylko dla dzieci ale dla wszystkich. Wiem że w Małopolsce wigilijne prezenty przynosi Aniołek a na opolszczyźnie w Wigilie sa prezenty od Dzieciątka.....

Małgosiu, no ja właśnie zupełnie nie wiem jak rozgrywać tą sprawę z Mikołajem. Nas Mikołaj odwiedza 06.12. - zostawiamy mu na kominku ciastko i picie (to chyba amerykański zwyczaj) i sprawdzamy rano czy był, zjadł i zostawił prezenty.
Na wigilię to chyba u nas aniołek przynosi…

3,5 roku to taki właśnie czas koszmarów nocnych. Mój Mikołajek jak był niemowlakiem to spał dobrze, a w wieku 3 lat chyba właśnie się zaczęło i nawet do Zoo strach było iść, bo mu potem hihopotam do łóżka wchodził

Sebek 13:22, 23 gru 2014

A fotki gdzie som???
malkul 13:23, 23 gru 2014

wiesz że uwielbiam twoje dokoracje. Dawaj foty
Madzenka 15:07, 23 gru 2014

I ja sie pytam gdzie fotki SOM?