Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grembosiowo

Grembosiowo

Margarete 16:34, 30 paź 2013

grembosia napisał(a)
Pozdrawiam odwiedzających, miło mi, że do mnie zaglądacie.

Posadziłam dzisiaj 370 cebulek - różne czosnki i krokusy. Jeszcze trochę zostało do posadzenia... Plecy i dłonie strasznie bolą, ledwo żyję, to mój debiut z cebulowymi, zobaczymy co z tego wyjdzie.

No, no 370 cebulek - jest co robić....
Ja tez w tym roku debiutowałam z cebulowymi.........czekam na wiosne, już nie moge sie doczekać...wszystkich cebul posadziłam dokładnie 483 szt... ale co do sztuki i duze czosnki i malutkie krokusy sa w tej liczbie.
Margarete 16:44, 30 paź 2013

grembosia napisał(a)
Na weekend przymierzam się do częściowych nasadzeń na dziewiczej rabacie w przedogródku.

Super te ujecia ...jak w jakimś kamienno-ceglanym starym miastesczku, waskie uliczki, zaułki... takie mam skojarzenia.....i to sliczne kute ogrodzenie w tle.... pieknie, a jak jeszcze dołozysz te ozdobne detale które ci proponowała Agatanowa i dojdą rosliny na rabacie to bedzie zieziemsko pieknie .
Buziak i ! Babcia Ma łgosia pozdrawia Prawie-babcie Grembosię ! ( moja wnusia ( 2 lata 2 mies) przyjeżdża do mnie juz jutro HURRA! - miesiąc jej nie widziałam - nie moge sie doczekać.. )
kasiek 20:00, 30 paź 2013

Architektura powala tu na kolana. A nasadzenia cudownie dobrane, trawy - przepiekne, no po prostu cudnie!
agatanowa 20:13, 30 paź 2013

kasiek, a widziałaś te zmrożone zdjęcia o poranku na 162? Kiedy widzę, to kwiczę!
Joaska 10:04, 31 paź 2013

I ja tez się cofnęłam na 162 strone ... widoczki oszronionego ogrodu .. cudne "
GorAna 22:09, 10 lis 2013

Pozdrawiam Grembosiu
Kindzia 08:29, 11 lis 2013

Ode mnie też pozdrowionka
grembosia 18:31, 13 lis 2013

Witajcie!

Jakiś czas mnie nie było, bo pochłonęło mnie urządzanie nowego domu, w starym już jestem gościem, a tylko tu na razie mam internet.
Myślę, że z końcem miesiąca już zamieszkamy na całego, proces przenoszenia telefonu i internetu rozpoczęty.

Stary dom jeszcze nie znalazł nowego właściciela, po ściągnięciu obrazów i wyniesieniu części mebli nie wygląda zachęcająco, koniecznie wszystko trzeba w grudniu przemalować, odświeżyć..., znowu sporo pracy...

A co tam w ogródku?
Najbardziej cieszy mnie ten widok- przebarwione tawułki, a za nimi zielony warzywniczek, to nie trawa, tak pięknie wzeszło żyto

grembosia 18:36, 13 lis 2013

Tu też zagościła jesień, ale niektóre roslinki jeszcze całkiem nieźle się trzymają...

Dach altanki już pięknie się starzeje.
Zielona 18:40, 13 lis 2013

Ooooo! Jak miło, że jesteś Gratuluję ostatecznej przeprowadzki i życzę, by nowy dom otulił Was tak, jak zdjęcia jego magicznego ogrodu otulają nas w ten jesienny wieczór... Ależ u Ciebie.... spokojnie.... Piękna rdzawo-złote fotki! Pozdrawiam, Grembosiu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies