Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grembosiowo

Grembosiowo

agata19762 20:52, 27 lip 2015

Grembosiu rzeczywiście Twój ogród bardzo się zmienił,
dojrzał, jak to ktoś stwierdził, uwielbiam do Ciebie zaglądać i widzę zmiany
o poranku jest tak tajemniczo nastrojowo ....klimatycznie...

Ignaś jest słodziutki czas tak szybko leci...niebawem nie będzie dla niego przeszkód w ogrodzie i będzie pomagał dzielnie

pozdrawiam cieplutko
mateuszmichn 01:58, 28 lip 2015

Witaj już kilka razy bywałem na Twoim wątku i nawet chyba zostawiłem wiadomość jakiś czas temu. Jednak muszę napisać ponownie, że cegła bardzo mi się podoba i daje niepowtarzalny klimat. A i byłbym zapomniał, zauważyłem że mieszkasz niedaleko, znasz może w pobliżu szczecina i goleniowa jakieś szkółki i plantacje z dostępnymi cenami?
Pozdrawiam
grembosia 02:16, 28 lip 2015

Mateusz, dzięki za odwiedziny, uwielbiam ceglane klimaty
Zajrzyj tu, ja z nimi sporo utargowałam
http://www.drzewkafischer.pl
Margarete 09:36, 28 lip 2015

grembosia napisał(a)
Rzeczywiście ogród rozrasta się, miejscami aż za bardzo , w związku z tym niezbędne jest mocne cięcie i pożegnanie się z roślinami, które nie spełniają moich oczekiwań.

Grembosiu lata świetlne u ciebie nie byłam
Ogród wydoroslał, dojrzał i stał sie jeszcze bardziej cudowny.....jak szybko rosną i8 bujnie twoje nasadzenia, pamietam jak sekundowałam wam przy tworzeniu tych nasadzen atu juz busz, cudowny busz.....
Nie będe sie powtarzec bo nic mądrzejszego nie napisze niż to co juz pisałam, stworzyliście cudne, klimatyczne, romantyczne i przebogate w rosliny miejsce ...
Wiem że twój wnuk juz podrósł - moja wnusia juz ma prawie 4 lata, i wiem też że u ciebie bedzie kolejny potomek.... Ja tez od 8 miesiecy jestem juz podwójna babcia - poza wnusią mam jeszcze małego Stasia . I tobie i twoim bliskim zycze pomyslnego rozwiązania i wszystkiego dobrego Grembosiu

Wracając do ogrodu, bardzo podobaja mi sie twoja róże, Jasmina skradła moje serce, szukam czegos na wiosne na podpore metalowa przy placyku wypoczynkowym - może własnie Jasmina by tam sie sprawdziła....
Błękitny Anioł tez cudny choć mało błękitny..

Czy te małe kulki na ostatnim zdjeciu to tawuła ? ja mam 2 takie roztrzepance i mogłabym je na takie kulki ostrzyc...kiedy to robisz to ciecie, wiosną? czy teraz jeszcze mogłabym jak myslisz ?

Pisałas o tym że ci zbywa powojnik Paul Fagres, może jeszcze ci jakis sie ostał chetnie bym przygarneła, musze "zabudować" roslinami siatkę ogrodzeniowa od sąsiadów i potrzebuje jakies szybko rosnące ale ładne pnącze....

Ale sie rozpisąłam....no ale skoro tak dawno mnie nie było tu to prosze o wybaczenie...
Pozdrawiam
Mala_Mi 20:53, 28 lip 2015

Babcia wygląda na mamę Ignasia Cudny chłopczyk Szkoda, że tak mało fotek. Całe 3 szt.

A ogrodowo to zachwyt i zachwyt i zachwyt.. przepadłam w cofaniu i chodzeniu po twoim ogrodzie.. Jestem fanką Twojej cegły w ogrodzie, a teraz jeszcze fanką zestawień bylinowych.. mikołajek z jeżówką i liatra w RH z rozchodnikiem. pięknie.
I jakim cudem na glinie rosną Ci tak pięknie powojniki ???
Edit... u nas 14 sierpnia plan jest.. ale raptus się spieszy i co chwila walka by poczekał jeszcze chwilkę.. widać jak się rozpycha na prawo i lewo... czuję, że rośnie kolejny Muminek..

Edit.. a taczka to pojemna
Ewik 12:11, 29 lip 2015

Cudnie,cudnie wszystko wygląda
jambosana 15:18, 03 sie 2015

Ewik napisał(a)
Cudnie,cudnie wszystko wygląda

A co się będę powtarzać, podpisuję się !

Dodam tylko, że najbardziej się u Ciebie zachwycam oryginalnymi czerwonymi różami. Oryginalnymi, bo choć w kwiaciarni jest ich pełno, to w ogrodach raczej nie królują. No i ten mur...
nicol21 22:30, 11 sie 2015

Pozdrawiam
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Rench 22:49, 11 sie 2015

Normalnie tak pięknie u Ciebie,że az mi dech zatkało
Te ciemne bordoe róże pasują wspaniale do cegieł.
Przypomniało mi się, jak się ma ta róża którą kulkowałas,pokaz ?
Rench 01:01, 12 sie 2015

grembosia napisał(a)
Mąż, sprawdzając możliwości nowego aparatu odkrywa ogród od nowa...

I to je ono, ten kolor konkretny na tle cegły.

That’s Jazz (pachnąca) lub Sympathie to moje typy w związku z pytaniem