Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

ElzbietaFranka 23:02, 12 cze 2017

Mirka gorczyca tez jest dobra na nawoz zielony. Szybko rosnie i mozna kilka razy wysiac w ciagu sezonu.
Pozdrawiam
Mirka 11:02, 13 cze 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Mirka gorczyca tez jest dobra na nawoz zielony. Szybko rosnie i mozna kilka razy wysiac w ciagu sezonu.
Pozdrawiam
Wiem Elu w tamtym roku siałam gorczycę i grykę teraz zasiałam facelie ale ona słabo rośnie na moich piaskach.W weekend em przeleci glebogryzarka i posieje gorczyce.Próbowałam też z łubinem ale on też marnie rośnie.

Powiem ci jeszcze że przyjeżdżam w weekend na działkę przez miedze sąsiad ma truskawki z daleka wydawało mi się że jakby kawałek spryskał ale jak z em przeszliśmy bliżej to okazało się że spalone(ktoś podpalił) tym również mój nowo posadzony wiosną żywopłot spalonswy.Ręce mi opadły Czy odrosnie?
anka_ 11:44, 13 cze 2017

O rany....Czasami to ręce opadają... Mirko a z czego ten zywopłot?

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mirka 12:02, 13 cze 2017

anka_ napisał(a)
O rany....Czasami to ręce opadają... Mirko a z czego ten zywopłot?

Aniu z Antypki .Grabowy czy bukowy u mnie nie dał by rady.To jest 100m żywopłotu.
anka_ 12:21, 13 cze 2017

Mirko antypka jak była ukorzeniona to powinna odbić. Tylko pytanie na ile zdążyła się ukorzenić. Przykre jak przez takich sk... traci się rośliny. Najgorsze że tacy nie widzą problemu- przecież to 'tylko zielsko'.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Kasya 12:36, 13 cze 2017

Mirka napisał(a)
Przykro mi że Cię zawiodły .

Nie rozumiem co mnie zawiodlo...
Mirka 12:55, 13 cze 2017

Kasya napisał(a)

Nie rozumiem co mnie zawiodlo...
Że nie zakwitły tak jak się spodziewałaś.
Mirka 13:01, 13 cze 2017

anka_ napisał(a)
Mirko antypka jak była ukorzeniona to powinna odbić. Tylko pytanie na ile zdążyła się ukorzenić. Przykre jak przez takich sk... traci się rośliny. Najgorsze że tacy nie widzą problemu- przecież to 'tylko zielsko'.
Aniu w marcu sadziliśmy z gołym korzeniem.Pewnie nie bardzo sie ukorzeniła.Powiem ci że tak na amen to się nie zwęgliła bardziej poparzyła wszystkie listki opadły.Może ją ciachnąć nisko co?
hanka_andrus 13:01, 13 cze 2017

Czytam o spalonym żywopłocie, masakra! Jak tak można? Przecież to nie przypadkowo, a specjalnie ktoś szkodę zrobił. Współczuję.
Mirka 13:04, 13 cze 2017

hanka_andrus napisał(a)
Czytam o spalonym żywopłocie, masakra! Jak tak można? Przecież to nie przypadkowo, a specjalnie ktoś szkodę zrobił. Współczuję.
Haniu to u sąsiadów podpalił ktoś truskawki a mój żywopłot w granicy to i jemu się dostało