Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

inag 20:48, 18 cze 2017

Na kilka białych naparstnic własnie poluję A o tej pięknej szałwi nie słyszałam. Cudna jest
Uściski!!!
Radziu2013 20:53, 18 cze 2017

Hahahah ( to był złowieszczy śmiech ) i ja będę miał tą piękną szałwię

Wszystko ci rośnie jak na drożdżach Mircia Omszone,naparstnice cudowne, a muszkatołowa... no wiadomo

Macham
Gosialuk 06:19, 19 cze 2017

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Byłam na działce i śnieżnik już wysypał nasiona, więc tylko delikatnie przykryłam ziemią i oznaczała miejsce.
O szałwię muszkatołową nie ma się co martwić. Daje bardzo obfity samosiew. W promieniu 1 metra sama szałwia. To z własnego doświadczenia, bo w mieszance bylin wysokich trafiła się jedna, a teraz wyrywam siewki, bo zagłuszyłyby wszystko.
Piękne trawy i liatra po roku też pięknie wyrosła. A żywopłot może da radę. Mamy w tym roku dość mokro. (st)
iwka 11:23, 19 cze 2017

ja bym obstawiała, że to turzyca FC, chociaż moja mniej zielona, ale z tego co pamiętam, to młode też były takie.

Miałam tyle siewek liatry i wszystko gdzieś zaginęło, nie wiem czemu.
Mirka 21:28, 19 cze 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
W poprzednim wpisie strzeliłam byka ma byc źywoplot a nie rzywoplot musialam wtedy nie myslec.

Mirka piekna ta szalwia muszkatalowa. Dziekuje za trawki takke ladne tak szybko urosly takie juz dorodne.
Tak sie nieraz zastanawiam jak ty to wszystko ogarniasz tu siejesz, tu flancujesz do doniczek, potem do gleby i to tylko w "łikendy" to jest nie mozliwe.

Juz przyjechalam i jutro jade na działe. Podobno roze kwitna chwasty do kolan bo padalo i jest cieplo. Bede w zywiole, ale moga mi na widok tez rece opasc i nic nie bede robila.
Wiesz przez te kilka dni to tak sie rozleniwilam, poprzestawialy mi sie godziny. Ide juz spac.

Elu to się wybalowałaś Ja cały weekend tyrałam na działce nie wiedziałam co pierw robić.Ale od poniedziałku idę na urlop to ogarnę działkę.

Rozplenica Black
Mirka 21:35, 19 cze 2017

Margerytka40 napisał(a)
Piękne naparstnice Mirko masz a już te białe powalające. Kłosownice też masz z nasion?
Asiu Naparstnice u mnie sieją się już same i każdego roku kolorystyka się zmienia .Białych nie miałam a mam Muszą się pyłki mieszać i dlatego każdego roku inne mam kolory.Kłosownicę dostałam siewki od Żabci.
Mirka 21:40, 19 cze 2017

zbigniew_gazda napisał(a)
Mirko szałwie cudne - a czy one są bardzo agresywne, to znaczy czy bardzo się rozrastają?
Zbyszku szałwie mam z nasion drugi sezon i ładnie przyrosły .Agresywne chyba nie
Mirka 21:44, 19 cze 2017

Maly_Bialy_Domek napisał(a)
Dziękuję za zdjęcia, cmokam
Proszę bardzo
Mirka 21:48, 19 cze 2017

inag napisał(a)
Na kilka białych naparstnic własnie poluję A o tej pięknej szałwi nie słyszałam. Cudna jest
Uściski!!!
Ilonka Szałwia u mnie pierwszy sezon zakwitła i już ją polubiłam Naparstnice u mnie się krzyżują i każdego roku niespodzianka kolorystyczna jest.

Zobacz jaką mam g Stipe w tym roku.
Mirka 21:53, 19 cze 2017

Radziu2013 napisał(a)
Hahahah ( to był złowieszczy śmiech ) i ja będę miał tą piękną szałwię

Wszystko ci rośnie jak na drożdżach Mircia Omszone,naparstnice cudowne, a muszkatołowa... no wiadomo

Macham
O to super że szałwie kupujesz to piękne i bezproblemowe rosliny.Co.do drożdży to można rozcieńczyć w wodzie i podlewać słabe gleby.