Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Mirka 09:25, 03 sie 2017

zoja napisał(a)
hmmmm... nie dostałaś ani ładniejszych ani wiele większych tych rozchodników niż ja zamawiając wiosną...
ja czekam i obserwuję - mam nadzieję, że za rok będą ładniejsze niż teraz, bo szału nie ma
Masz rację szału nie ma ale w szkòłkach u nas mają mało odmian.W zeszłym roku koło mnie w.szkółce kupiłam matronę za 7zł.wielka i dało się podzielić na 6 ładnych sadzonek.Jedną z nich na jesieni podzielę reszta niech masy nabiera.A i jeden nie taki jak zamawiałam przysłali.Będę dziś do nich dzwonić.
Monia81 09:56, 03 sie 2017

No to ja właśnie lubię kupić jak coś widzę, ale nie zawsze w tych szkółkach jest to co chcemy, więc zostaje nam zamówić przez internet a rozchodniki szybko się rozrastają, wiec za jakiś czas będziesz ich miała Mireczko dużżooo
zoja 10:33, 03 sie 2017

Mirka napisał(a)
Masz rację szału nie ma ale w szkòłkach u nas mają mało odmian.W zeszłym roku koło mnie w.szkółce kupiłam matronę za 7zł.wielka i dało się podzielić na 6 ładnych sadzonek.Jedną z nich na jesieni podzielę reszta niech masy nabiera.A i jeden nie taki jak zamawiałam przysłali.Będę dziś do nich dzwonić.

ja też zamawiałam dla odmian u nich
a czy u mnie nie ma pomyłki to może się dowiem jak już zakwitną
Powodzenia!
Kasya 17:20, 03 sie 2017

Mirka napisał(a)
Kasiu zrobiłam fotkę tego żółtego co dostałam i ty go masz.Ale to chyba nie on bo taki czerwony.Zobacz

Ja takiego nie mam
Ale mój żółty miał paki ciemne jak liście
Mirka 18:13, 03 sie 2017

Kasiu dziś do nich dzwoniłam z reklamacją.Pani powiedziała że wszystkie takie czerwone mają i że powinny po posadzeniu zmienić kolor .Jak zakwitnie i nie będzie żółty to mam do nich zadzwonić i przyślą mi drugi.Czekam
Mirka 18:14, 03 sie 2017

zoja napisał(a)

ja też zamawiałam dla odmian u nich
a czy u mnie nie ma pomyłki to może się dowiem jak już zakwitną
Powodzenia!
To czekamy obie na kwitnienie.Reklamację przyjęła bo dziś dzwoniłam.
Mirka 18:17, 03 sie 2017

Monia81 napisał(a)
No to ja właśnie lubię kupić jak coś widzę, ale nie zawsze w tych szkółkach jest to co chcemy, więc zostaje nam zamówić przez internet a rozchodniki szybko się rozrastają, wiec za jakiś czas będziesz ich miała Mireczko dużżooo
Monia ja też rzadko zamawiam przez internet i też lubię pomacać
Kasya 18:41, 03 sie 2017

Mirka napisał(a)
Kasiu dziś do nich dzwoniłam z reklamacją.Pani powiedziała że wszystkie takie czerwone mają i że powinny po posadzeniu zmienić kolor .Jak zakwitnie i nie będzie żółty to mam do nich zadzwonić i przyślą mi drugi.Czekam

no pwenie ze tak, kolor pakow o niczym nie swiadczy
pisalam ze moj tez mial ciemne paki ale moj jest inny
Jana 15:12, 06 sie 2017

Dziekuję za odpowiedz na wątku Zoji....może jest zatem szansa na moje jagody a w jakim rozstawie maksymalnym muszą rosnąć koło siebie by się zapylały? Pozdrawiam
cyma2704 15:45, 06 sie 2017

Mireczko podglądam stale, ale rzadko piszę. Twoje maluchy zawsze przyprawiają mnie o palpitacje, masz wyjątkowy dar rozmnażania roślin. Rozchodniki z czerwonymi pędami są zdecydowanie słabsze od zielonych. Mam kilka, ale szału nie ma. Wrzuciłam w wątku o trawach jednorocznych zdjęcia Majesty. Nie zmarnowałam nasion, kilkadziesiąt wyhodowałam, sporo powędrowało też do innych ogrodów.
Nasiona rozplenicy mini oczywiście pozbieram dla Ciebie. Miłego ogródkowania.