Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

marba 19:50, 22 wrz 2017

Mirko, a nie znalazłaby się odrobina nasion tej czerwonej trawki i dla mnie?
Gardener27 19:58, 22 wrz 2017

Łady rudbekii w blasku słońca na tle brzóz rewelacyjne
Gdy patrzę na Twoje poletka z przeróżnymi dobrodziejstwami czuję się jak w szkółce.
U mnie rozplenica Moudry w tym roku też nie zakwitnie, ładne zrobiły się krzaczki ale kwiatostanów brak.
Mirka 21:00, 22 wrz 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Mireczko, a siejesz w doniczki czy w grunt, bo jak w grunt to chcę, a jak w doniczki to wysiej dla mnie, z pojemników mi się nie udają siewy
Sylwia ja wysiewam do skrzyneczki.To jest trawka która rośnie bez problemu nawet jak zapomnisz podlać.
Mirka 21:10, 22 wrz 2017

Gardener27 napisał(a)
Łady rudbekii w blasku słońca na tle brzóz rewelacyjne
Gdy patrzę na Twoje poletka z przeróżnymi dobrodziejstwami czuję się jak w szkółce.
U mnie rozplenica Moudry w tym roku też nie zakwitnie, ładne zrobiły się krzaczki ale kwiatostanów brak.
Przemku zakwitnie nam w przyszłym roku W drugim sezonie zakwitła mi rozplenica Black a w pierwszym Hamlen.Pegasus ma kilka kłosów nasionka będę miała.Już w przyszłym roku tak wcześnie go nie wystawię do hartowania.Powiem ci że twój sposób wysiewu na paletki jest super.Do tej pory pikowałam trawki do doniczek .Z paletki kępkami sadziłam wprost do gruntu .
Mirka 21:14, 22 wrz 2017

marba napisał(a)
Mirko, a nie znalazłaby się odrobina nasion tej czerwonej trawki i dla mnie?
Znajdzie się Jak zbiorę i wysuszę dam znać A czy ja ci coś jeszcze obiecałam?Kurcze muszę do kajecika zapisywać bo pamięć nie ta
Mirka 21:18, 22 wrz 2017

Gosialuk napisał(a)
Mirko a czy siałaś kiedyś sadźca purpurowego? Podobno nasiona trzeba wysiać jesienią, bo wymagają stratyfikacji. Naoglądałam się właśnie ogrodów preriowych i tak mnie wzięło, żeby tego sadźca sobie posiać. Nie mam go jeszcze wcale i nie wiem czy łatwo go z siewu go uzyskać. Zamarzyły mi się takie okazałe kępy, a na pewno tylu sadzonek nie kupię.
Sadzieca nie mam niestety a też mi się podoba.
Gardener27 21:18, 22 wrz 2017

Pegasus kwitnie, to świetna wiadomość Zbieraj nasiona z pierwszych kwiatostanów, nasiona mają największą zdolność kiełkowania.
Z moich obserwacji wynika że Pegasus jest najokazalszy gdy sadzimy go do gruntu zaraz po ostatnich przymrozkach. Trzeba mu zapewnić dużo miejsca wokół, najlepiej niczym nie podsadzać. Pamiętasz moje krzaczki sprzed dwóch lat ? wtedy były ogromne.
Mirka 21:25, 22 wrz 2017

Gardener27 napisał(a)
Pegasus kwitnie, to świetna wiadomość Zbieraj nasiona z pierwszych kwiatostanów, nasiona mają największą zdolność kiełkowania.
Z moich obserwacji wynika że Pegasus jest najokazalszy gdy sadzimy go do gruntu zaraz po ostatnich przymrozkach. Trzeba mu zapewnić dużo miejsca wokół, najlepiej niczym nie podsadzać. Pamiętasz moje krzaczki sprzed dwóch lat ? wtedy były ogromne.
Już właśnie z pierwszych kłosków dało się zebrać nasionka.Tak stopniowo zbieram.W przyszłm roku zadbam o niego lepiej.Posadzę tak jak piszesz..
marba 23:24, 22 wrz 2017

Mirka napisał(a)
Znajdzie się Jak zbiorę i wysuszę dam znać A czy ja ci coś jeszcze obiecałam?Kurcze muszę do kajecika zapisywać bo pamięć nie ta

Niczego mi jeszcze, Mireczko, nie obiecywałaś.
Mirka 23:29, 22 wrz 2017

marba napisał(a)

Niczego mi jeszcze, Mireczko, nie obiecywałaś.
A to ok.Troche się pogubiłam nie zapisując co komu .