Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Mirka 09:35, 20 wrz 2017

anka_ napisał(a)
Ha, ha, ha... i namieszałam tylko...

Mirko a czy ta żółta rudbekia się rozsiewa? Bo Kasia pisała, że u niej nie...
Aniu nic nie namieszałaś Napisałam u ciebie o rudbeki.Dzięki za cenne rady
Dziś znów leje
ElzbietaFranka 00:33, 21 wrz 2017

Mirka odnośnie tych truskawek coś takiego znalazłam PoradnikOgrodniczy.pl

Choroby wirusowe truskawek

Żółtobrzeżność liści truskawki - intensywność i typowość objawów tej wirusowej choroby truskawek zależy od pory roku. Lepiej są one widoczne wiosną i jesienią. Opanowane rośliny wykazują skłonność do drobnienia, Mniejsze są blaszki liściowe i krótsze ogonki szczególnie młodych liści. Na brzegach liści występują chlorotyczne plamy o wyraźnie zarysowanych brzegach.

Marszczyca liści truskawki - objawy chorobowe marszczycy liści widać już na najmłodszych liściach. Są to chlorotyczne plamki - albo wzdłuż nerwacji liścia, albo na całej powierzchni blaszki. Przebarwiona tkanka ulega nekrozie, stąd zmiany w kształcie rosnących blaszek: marszczenie, nierównomierny wzrost, a nawet rozdwajanie się listków. Zainfekowane rośliny rosną słabiej i znacznie gorzej owocują.
malgorzata_s... 12:14, 21 wrz 2017

Fotki muchomorów jak z bajki. U nas nawet do lasu nie da się wyjść bo przerwy w opadach nie ma. Nie mówiąc już o jakichś pracach ogrodowych. Przez okno można tylko popatrzyć.
Mirka 12:24, 21 wrz 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Fotki muchomorów jak z bajki. U nas nawet do lasu nie da się wyjść bo przerwy w opadach nie ma. Nie mówiąc już o jakichś pracach ogrodowych. Przez okno można tylko popatrzyć.
Muchomorki fajne tylko je znalazłam W tym roku to ogólnie pogoda do bani.Urlop miałam koniec czerwca początek lipca i pogoda super była.Od tego czasu mało co na działce robiłam bo jak wolne to pada i tak do dziś .Ech
Zostawiam słoneczne kwiaty
Mirka 12:28, 21 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Mirka odnośnie tych truskawek coś takiego znalazłam PoradnikOgrodniczy.pl

Choroby wirusowe truskawek

Żółtobrzeżność liści truskawki - intensywność i typowość objawów tej wirusowej choroby truskawek zależy od pory roku. Lepiej są one widoczne wiosną i jesienią. Opanowane rośliny wykazują skłonność do drobnienia, Mniejsze są blaszki liściowe i krótsze ogonki szczególnie młodych liści. Na brzegach liści występują chlorotyczne plamy o wyraźnie zarysowanych brzegach.

Marszczyca liści truskawki - objawy chorobowe marszczycy liści widać już na najmłodszych liściach. Są to chlorotyczne plamki - albo wzdłuż nerwacji liścia, albo na całej powierzchni blaszki. Przebarwiona tkanka ulega nekrozie, stąd zmiany w kształcie rosnących blaszek: marszczenie, nierównomierny wzrost, a nawet rozdwajanie się listków. Zainfekowane rośliny rosną słabiej i znacznie gorzej owocują.
Elu Dziękuję za artykuł.Poczytam.

Zostawiam troszkę koloru bo za oknem szaro i deszczowo

Margerytka40 12:31, 21 wrz 2017

Mirka napisał(a)
Elu Dziękuję za artykuł.Poczytam.

Zostawiam troszkę koloru bo za oknem szaro i deszczowo

Zajefajne te kolorki
anka_ 12:32, 21 wrz 2017

Mirka napisał(a)
Zostawiam słoneczne kwiaty
Mirko te rudbekie zmieniają ci kolor?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mirka 12:39, 21 wrz 2017

Tak .Na poczatku miałam jedną malutką kepkę żółtą a teraz mam różne od żółtego po brąz.
Mnie się podoba taka zmienność kolorów.

Mirka 12:42, 21 wrz 2017

Margerytka40 napisał(a)

Zajefajne te kolorki
Fajne Trawka to małe Moudry siane w lutym tego roku
Mirka 12:52, 21 wrz 2017

Aniu zobacz jak fajnie wyglądają.Same się tu wysiały pod brzozą.Hehe jeszcze Cię na nie namówię