Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Rosa 12:31, 04 paź 2017

Mirka napisał(a)
rozchodnikowa koneweczka

Piękna ta koneweczka i piękny rozchodnik. Czy wiesz jaka to odmiana?
Mirko czy znasz/masz Rozchodnik MOONLIGHT SERENADE i TWINKLING STAR?
Kupiłam rok temu i mam mieszane uczucia.
P.S. co do czosnków główkowatych to sadziłam na głębokość 7-10 cm. Płycej jak się posadzi to mają tendencję do wykładania.
Mirka 13:05, 04 paź 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Co to za cudeńko na ostatniej foci???
Sylwia jeśli o to cudeńko ci chodzi to jest to Szałwia Muszkatołowa.Kwitnie w drugim roku po wysianiu .
Mirka 13:09, 04 paź 2017

zoja napisał(a)
Mirko to co? zwalniamy empo i odpoczywamy? a cebule sadzimy pod koniec paxdziernika może już przestaną nas ręce boleć
Macham!
Ja to na pewno tak będę sadziła bo na przesyłkę czekam.W sobotę posadzę te co latem wykopałam.Może mi em pomoże
Mirka 13:11, 04 paź 2017

Monia81 napisał(a)
Zwolnijcie dziewczyny, zwolnijcie, nie ma co szaleć, niech na spokojnie sprawność w rączkach wróci...
Łatwo powiedzieć ciężej zrobić.Zimą będziemy się kurować
Mirka 13:18, 04 paź 2017

Ewo nie znam nazwy konewkowego rozchodnika.Co do tych rozchodników co wymieniłaś nie mam ich u siebie.Tego serenade bym kupiła chętnie bo podoba mi się.Czosnki mam jeszcze nie posadzone ,dobrze że napisałaś jak posadzić
Mirka 14:54, 04 paź 2017

Jesiennie deszczowo nic się nie chce robić.Oby weekend był ładny.Irga już cała czerwona.
Rosa 15:43, 04 paź 2017

Mirka napisał(a)
Ewo nie znam nazwy konewkowego rozchodnika.Co do tych rozchodników co wymieniłaś nie mam ich u siebie.Tego serenade bym kupiła chętnie bo podoba mi się.Czosnki mam jeszcze nie posadzone ,dobrze że napisałaś jak posadzić

Ja też jeszcze czosnków nie posadziłam i mam jeszcze ochotę trochę dokupić, pokazała się nowa niska odmiana takie jak karatawskie tylko różowe . Wypatrzyłam u jednego sprzedawcy na allegro i mam na nie ochotę, ale są drogie a mnie sporo potrzeba, by był efekt.
Rozchodników nie kupuj, u mnie ładnie się rozrosły, pomyślimy na wiosnę .... może jakąś wymianę uskutecznimy?
Mirka 19:55, 04 paź 2017

Cebulki dojechały no i gratisek krokusów dostałam.
Mirka 19:59, 04 paź 2017

Rosa napisał(a)

Ja też jeszcze czosnków nie posadziłam i mam jeszcze ochotę trochę dokupić, pokazała się nowa niska odmiana takie jak karatawskie tylko różowe . Wypatrzyłam u jednego sprzedawcy na allegro i mam na nie ochotę, ale są drogie a mnie sporo potrzeba, by był efekt.
Rozchodników nie kupuj, u mnie ładnie się rozrosły, pomyślimy na wiosnę .... może jakąś wymianę uskutecznimy?
Ja dziś cebulki dostałam i w weekend jak pogoda dopisze posadzę.Te czosnki o których piszesz widziałam ładne są.Dziękuję za propozycję wymiany rozchodników
JoannA 20:00, 04 paź 2017

Mirka napisał(a)
Cebulki dojechały no i gratisek krokusów dostałam.

Te cebulki krokusów to takie giganty dostałyśmy. Jak położyłam obok tulipanów z B. to prawie tej samej wielkości cebulki.
Sadź je szybko bo zaczęły już rosnąć.