Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Milka 12:54, 29 paź 2017

Koniecznie, bo zapach obłędny
kamila66 13:51, 29 paź 2017

Mirko te nasionka które Ci wysłałam na początku roku to nie jest trzcinnik lecz molinia http://www.knollgardens.co.uk/product/molinia-karl-foerster/
Kupiłam tę trawę pod nazwą Karl foerster jak wpisałam w internet to wyskoczył mi trzcinnik który wygląda inaczej i dlatego uznałam, że pomyliłam nazwy a okazuje się, że nazwa jest prawidłowa ale trawa zupełnie inna.
Mirka 14:37, 29 paź 2017

kamila66 napisał(a)
Mirko te nasionka które Ci wysłałam na początku roku to nie jest trzcinnik lecz molinia http://www.knollgardens.co.uk/product/molinia-karl-foerster/
Kupiłam tę trawę pod nazwą Karl foerster jak wpisałam w internet to wyskoczył mi trzcinnik który wygląda inaczej i dlatego uznałam, że pomyliłam nazwy a okazuje się, że nazwa jest prawidłowa ale trawa zupełnie inna.
O to super☺ cieszę się z takich pomyłek.Uchowały się 3 sadzonki z 7 które miałam.
kamila66 14:58, 29 paź 2017

Mirka napisał(a)
O to super☺ cieszę się z takich pomyłek.Uchowały się 3 sadzonki z 7 które miałam.

Moje też przeżyły wszystkie 4 ale też są malutkie
Mirka 15:28, 29 paź 2017

kamila66 napisał(a)

Moje też przeżyły wszystkie 4 ale też są malutkie
Ale jednak przeżyły☺Ja przy pieleniu o mało co ich nie wyrwałam.Już ciągnęłam za grzywnę jak sobie przypomniałam że je tu posadziłam.☺
paniprzyroda 17:15, 29 paź 2017

Zaglądam, nie zawsze ślad zostawiam Myślałaś może o kalinie hordowinie? Czerwone owoce zimą są super, a czytam, że zostawiasz tam troszkę podszytu. Do naturalnego założenia pasuje. Jest jedna u mnie w starym, nie wyrasta wysoko. I bezobsługowa na dodatek.
Mirka 19:08, 29 paź 2017

paniprzyroda napisał(a)
Zaglądam, nie zawsze ślad zostawiam Myślałaś może o kalinie hordowinie? Czerwone owoce zimą są super, a czytam, że zostawiasz tam troszkę podszytu. Do naturalnego założenia pasuje. Jest jedna u mnie w starym, nie wyrasta wysoko. I bezobsługowa na dodatek.
Witaj Pani Przyrodo☺Ja też nie zawsze ślad zostawiam.Wygoglowałam ją ,ładna i te owocki czerwone sliczne,dla ptaszków jak znalazł.
anka_ 20:49, 02 lis 2017

Mireczko nasionka dzisiaj doszły. Bardzo dziekuje.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
cyma2704 21:12, 02 lis 2017

Mirko te bezimienne rozplenice z Węgier pokażę. Jak obejrzysz, jutro usunę.

Wysoka, z kłosami ma około 1 metr i podobną szerokość. Ma szersze liście niż pozostałe, kłosy jasne.

Niższa i węższa, ma około 70 cm, liście wąskie. W miarę przekwitania kłosy ciemnieją.

Trzecia najniższa, ma ciemniejsze kłosy, które rozwija już pod koniec lipcu, wcześniej od pozostałych. Liście też wąskie. Niestety nie zrobiłam sensownego zdjęcia.
Mirka 22:12, 02 lis 2017

cyma2704 napisał(a)
Mirko te bezimienne rozplenice z Węgier pokażę. Jak obejrzysz, jutro usunę.

Wysoka, z kłosami ma około 1 metr i podobną szerokość. Ma szersze liście niż pozostałe, kłosy jasne.

Niższa i węższa, ma około 70 cm, liście wąskie. W miarę przekwitania kłosy ciemnieją.

Trzecia najniższa, ma ciemniejsze kłosy, które rozwija już pod koniec lipcu, wcześniej od pozostałych. Liście też wąskie. Niestety nie zrobiłam sensownego zdjęcia.
Zacytowałam żebyś nie zabrała.Wszystkie NN ładne nie mam podobnych ☺Ta z różowymi łóżkami śliczna. Jeśli ci się uda to poproszę o nasionka.☺

Ps.Może ktoś rozpozna co to za Trawki?