Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Mirka 21:28, 26 paź 2017

Anabell napisał(a)
Mirko ciemne fioletowe marcinki to są wyższe? pewnie mam takie same to Violetta.

Kawał dobrej roboty wykonałaś, posadzone serby
Już wiosną zaczniesz aranżację rabat na stałe, ja nie nadaję się do porady, słaba w tym jestem.
Haniu ja wiem czy wysokie?Tak do kolan mi sięgają .W sobotę zmierzę.A w ogóle to one jako ostatnie u mnie zakwitły.Mam jeszcze wyższe fioletowe tak do biodra mi sięgają(kurcze ale miarka )one jako pierwsze zakwitają.Jej nie zrobiłam mu fotki jak kwitł.Wszystkie wiosną będę dzieliła.
Mirka 21:29, 26 paź 2017

Margerytka40 napisał(a)

Te z ostatniego zdjęcia bardzo mi się podobają
Chcesz kawałek?
Mirka 21:34, 26 paź 2017

anka_ napisał(a)
Mirko co ile sadziłaś serby? I w założeniu ma być luxny zywopłot czy cięty? Pytam, bo Joanna jak była u mnie to stwierdziła ze co drugi powinnam wykopać. I tak się zastanawiam co zrobic....
Aniu sadziłam co 120cm chcę aby szybko się stykały.Będę ciąć.Moze i do mnie Joasia zajrzy to się wypowie.Ty co ile posadziłaś?
anka_ 21:38, 26 paź 2017

Mirko własnie spojrzałam że minutke przed moim postem pisałaś o tym.

Właściwie to nie pamiętam dokładnie 1,2 albo 1,5. Też chcę żeby było szybko i zwarty żywopłot. Muszę zmierzyć. Ale moje nie są takie wypasione jak twoje.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mirka 21:51, 26 paź 2017

Dziewczyny tak sadziły co 120cm na szybki efekt.Teraz po przesadzeniu znów mus czekać aż ruszą.Zła jestem na siebie że ich od razu tam nie posadziłm tylko na przechowalnik.Em się bał że od drogi że nieogrodzone że ktoś może wykopie. Ateraz takie duże przesadziłam i martwię się czy nie znajdzie się jakiś amator wykopków
anka_ 21:53, 26 paź 2017

Też bym się bała... tym bardziej że święta idą...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mirka 21:58, 26 paź 2017

anka_ napisał(a)
Też bym się bała... tym bardziej że święta idą...
No właśnie Nawet em wpadł na pomysł żeby jednego do donicy dać i na święta zostawić.
Margerytka40 22:10, 26 paź 2017

Mirka napisał(a)
Chcesz kawałek?

Jakiś maleńki okruszek
Mirka 22:12, 26 paź 2017

Margerytka40 napisał(a)

Jakiś maleńki okruszek
Asiu wiosną będę dzieliła.Przypomnij się
Anabell 22:18, 26 paź 2017

Mirko nie chce Cię straszyć ale u mnie jak tylko przyszłam tu mieszkać w szczere pole, nie było ogrodzone a ja już posadziłam z przodu wjazdu szpaler maleńkich świerków.
Przed świętami em polewał je kredą po wierzchu ze strachu by zainteresowani nie wycieli do sprzedaży.
Wówczas nie znałam się czy może im zaszkodzić.
Na szczęście od białego nic im nie było.

a i tak ileś... wycieli.