Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

ElzbietaFranka 23:24, 29 lip 2018

Mirka tak jak u mnie tez kwitnie wszystko na lace kwietnej.
Kosmosy mi wyrosly na ponad 1,5 metra maja jakies tam zalazki kwiatowe ale krzaki zielen ciemna zielen na ziemi humusowej.

Musze posiac kleome bardzo ladna roslina.
Monia81 08:00, 30 lip 2018

Mireczko ja też trzymam kciuki za budowę, oby wszystko poszło tak jak w planie powodzenia.... pięknie się u Ciebie wszystko rozrasta
Mirka 09:18, 30 lip 2018

Dzięki Monika i Ela za trzymanie kciuków na pewno się przydadzą

Magesti zakwitnie, a myślałam że nie zdąży bo siałam drugi raz. Pierwsze sianie coś mi koronki zjadło.
Mirka 09:24, 30 lip 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Mirka tak jak u mnie tez kwitnie wszystko na lace kwietnej.
Kosmosy mi wyrosly na ponad 1,5 metra maja jakies tam zalazki kwiatowe ale krzaki zielen ciemna zielen na ziemi humusowej.

Musze posiac kleome bardzo ladna roslina.
Elu ja mam jeszcze w innym miejscu posiana Kosmosy w większej ilości ale fotki nie zrobiłam. Te siane na jesieni szybciej zakwitły. Jeden krzak musiałam wyrwać bo mi trawy zarastał to z ledwością mogłam wyciągnąć takie wielkie porosły. Ale to te z jesiennego siewu. Wiosenne są słabsze.
Mirka 09:28, 30 lip 2018

Iwk4 napisał(a)
Mirko, zastanawiam się, czy twoje rabaty są już na stałe obsadzone, czy dopiero będziesz komponować po budowie ?
Hm
. Coś już się od dawna dzieje. Rabaty powoli się rozrastają. Pokażę jak już będzie co. Na pewno nie jedną razem zaplanujemy. Teren mam spory hehe
Rosa 19:12, 31 lip 2018

Mirka napisał(a)
Stipa zielona. Chyba już nie zakwitnie, szkoda.

Mirka, u mnie stipa sama się wysiewa, albo jej pomagam (ściągam nasiona i lekko przykrywam ziemią w miejscach, w których jest
pożądana i tam sobie na wiosnę kiełkuje). W pierwszym roku NIGDY nie kwitnie u mnie, dopiero w 2 albo nawet i w 3 roku. Po kwitnieniu zamiera. W moim ogrodzie to trawa 2-letnia, nie bawię się w sianie, bo mam mało parapetów i problemy z podlewaniem .
Mirka 19:58, 31 lip 2018

Ewo może to i dobry sposób na sianie stipy. Ale ja jej już nie chcę. Nie będę się na nią wkurzać. Wcześniej pisałam że siałam ją ostatni rok. Mam wiele innych równie fajnych traw. Choćby ta.
Pegasus (jednoroczna)
Mirka 20:06, 31 lip 2018

Fotki dla Mirelki
Za jej radą w tym roku przycięłam szałwie tak jak ona. Czyli same kwiatostany wycięłam. W zeszłym roku cięłam przy ziemi i nie zakwitła drugi raz.
Już zaczyna drugie kwiatnienie.

Mirka 09:31, 01 sie 2018

Zoju miałam ci pokazać rozchodnika ale okazuje się że nie mam aktualnego zdjęcia. Zrobię w sobotę jak na działce będę.
A tymczasem taki zostawiam.
zoja 10:04, 01 sie 2018

Mirka napisał(a)
Zoju miałam ci pokazać rozchodnika ale okazuje się że nie mam aktualnego zdjęcia. Zrobię w sobotę jak na działce będę.
A tymczasem taki zostawiam.

nie szkodzi, nawet jak tego mojego nie zidentyfikuję - kilka opisów mi do niego pasowało, to i tak go lubię i będę sobie rozmnażać ten się chociaż daje

ten czerwony na zdjęciu to jak odmiana?