Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Anabell 18:10, 09 sie 2013

Trawki dotarły i zaraz okraszą rabatę. Te małe to jaka nazwa?
Mur wykorzystany do inspiracji angielskich, Przewidywałam że tak zrobisz po powrocie z wyjazdu.

Między drzewami ciężka praca bo zrośnięte korzenie, po wykopaniu nowego dołka trzeba podsypać świeżej ziemi
Perukowiec co dwa lata przycinam nie wszystkie gałęzie .Mnie czekają stare rabaty też do poprawy, przerosły.
Współczuje bólu mam tak samo i coraz częściej sięgam po przeciwbólowe a nie mogę brać.

Horti w tej fazie zasilaj częściej będą dorodne kwiaty.
AgnieszkaW 18:35, 09 sie 2013

Jestem na bieżąco, wszystkie zmiany obejrzałam, masz dużo zapału i siły do pracy w ogrodzie, ja na razie zastopowałam, upal i ziemia sucha. Dzisiaj po raz pierwszy od miesiąca troszkę pokropiło, ale to wszystko mało. Pozdrawiam serdecznie
MarekW 18:35, 09 sie 2013

Irenko podziwiam zapał przesadzania, ja tak mam że jak już coś posadzę to ciężko mi przesadzać w nowe miejsce, ale patrząc na Twoje poczynania to się chyba przekonam że można.
Urszulla 19:48, 09 sie 2013

Rewolucje na całego
i pięknie się zrobi jak dopniesz swojego
u nas dopiero dziś popadało trochę -może ziemia namoknie i będzie się dało jutro wbić łopatę.
Debra 20:00, 09 sie 2013

irena_milek napisał(a)
ale mi Finka frajdę zrobiła, mms, moje trawki, cudne

Wspaniałe!
No napisz co to, bo ja widzę a ślepa jestem:
zebrinus, rozplenica, hakone...
zawitka 20:23, 09 sie 2013

irena_milek napisał(a)
chcę

no to masz bodziszka na wiosne tylko upomnij sie bo zapomnę wiesz jak jest dobra ale krótka pozdrówka
ewa004 20:32, 09 sie 2013

Irenko nie źle się narobiłaś ,ale efekt wynagrodzi wszystko
Podziwiam Cię a zapał i pracowitość ..................no ale cóż ten typ tak ma

Pozdrawiam
ewsyg 20:43, 09 sie 2013

Kurcze Irenko, ale z Ciebie kobieta pracująca, ty żadnej pracy się nie boisz. Pocieszyłam się u Ciebie. Ja mam dwa perukowce i bardzo się cieszę, żę duże rosną, zastawią mnie od sąsiada. A jak mi je spali, wszak on szalony jest
Pisałaś, że Ci pluskwica i tawułki nie rosną. Wydaje mi się, że im drzewa całą wodę podkradają a one lubią wilgoć. Znalazłam i na to sposób na moich piachach. Może i Ty wykorzystasz. Trzeba dół wykopać i wyłożyć agrowłókniną i do niego dać torf. U mnie tak sadzę. Taką mam pluskwicę

Niedługo rozkwitnie.
ewsyg 20:44, 09 sie 2013

irena_milek napisał(a)
ale mi Finka frajdę zrobiła, mms, moje trawki, cudne

Trawki boskie, ostatnio też mnie na nie wzięło. A co za Finka? ?
weronika77 20:58, 09 sie 2013

irena_milek napisał(a)
tak bidule wyglądają

to też do poprawki, wszystkie tawułki uschły mimo lania, muszę coś wymyślić, a tu dołożę same hosty i miodownik zostaje...pluskawicom też się dostało, eksmisja, ale gdzie?!

Irenko, chyba tymi tawułkami (Arendsa?) nie musisz się martwić, one tak mają, że po przekwitnięciu powoli zasychają. Przytnij tylko, bo korzonki pewnie się dobrze mają i na drugi rok pokażą się znowu.
Lime Light masz dużo w jednym miejscu, pewnie wiesz, że szybko urosną i się zagęszczą. Pewnie będziesz musiała znaleźć niektórym nowe miejsca...Buziaki.

Dla porównania, moja jedna sadzonka ma 3 latka, i 2 m wys.