Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Syla 10:31, 13 sie 2013

Irenka .... ale rewolucja .... i te trawy ..... trafiony zatopiony ..... Zapomniałam szybko o tym , że na urlopie byłam ..... wczoraj się utyrałam i z bólu zasnąć nie mogłam a tyle tego przede mną jeszcze .... Przed Tobą również .... powodzenia !!!
Milka 13:21, 13 sie 2013

Irenko, piekne efekty, trawy wyglądają wspaniale.
Pisałaś, że Miłka juz zaczyna kwitnąć - u mnie ani śladu jeszcze.

A ten trzcinnik jest śliczny, nie wiem co Ty od niego chcesz

kwitną, ale one ze szkółki, to wcześniej, normalnie to chyba tak w połowie sierpnia zaczynają no dalej mnie nie zachwyca, gdzieś go wpasuję
zabrakło nam traw, wczoraj M. posadził wszystkie, podlał, powiększył mi rabatę srebrzystą i dziś wymyślił coś nowego, znowu robótka! syn juz się śmieje, bo rano mówiłam, że koniec..
ale jutro Finka my przymusowy wypad do nas, więc dowiezie 15 hakone i 20 sztuk tej rozplenicy..króliczka''
jak wykonamy pomysł M., pokażę, ale to gdzieś za tydzień, bo goście będą nr 1...odpoczniemy

Ireno, Ty już to wszystko zrobiłaś? W tak krótkim czasie? Ja chwilami nad tematem przesadzeń kilka dni dumam. Ty jesteś mega szybka i mega zwinna.

Pszczółko, no szybkie Bille z nas ale już nas ciągnie do drugiej robótki, wiesz...do domku, już bym tam moje bibeloty i pierdołki wstawiała
a te trawy, to mi i u ciebie pasują, pomyśl, efekt i zero pracy i plewienia
w październiku będziemy koło was, może wpadniemy

ana_art
Aniu, jakie to miłe, zwłaszcza od takiej młodej osoby

Nie bylo mnie dwa dni, a tu taka rewolucja się odbyła! Wszystko ślicznie zakomponowane i posadzone, ależ będzie czad w przyszłym roku, jak to się wszystko rozrośnie. Pozdrawiam Irenko

Moja cierpliwość wystawiona na próbę, dokładnie 12 miesięcy czekania na efekt, dzięki Agnieszko

Ale pięknie! Takie zdjęcia z perspektywy lubię! Widać całokształt! Ale pracy miałaś!

było, ale już mniej i sierpień upłynie mi na spotkaniach i odpoczywaniu

Irenko czy w Twoim pięknym ogrodzie nie ma czasem buka tricolor? i to jeszcze szczepionego? Tak coś mi się w głowie kołacze... Jeśli tak napisz proszę jak się sprawuje, i czy przez cały czas zdobi purpurowo-różowymi listkami? Pytam o to gdyż widziałam ostatnio w szkółce maleńki okaz za 150 zł i na dodatek jedynie nowe listki były w takim kolorze, reszta szaro-zielono-biała.

Mam 4 takie buki, posadzone w 2012, rosną powoli, listki faktycznie się wybarwiają, ale najbardziej intensywne są wiosną i na jesień; płaciłam 79 za sztukę, więc coś u was bardzo drogo, chyba że są większe; swoje będę ciąć, jak w Anglii, staram się już coś ciachać teraz, bo chcę nadać im formę kapelusza jak u grzybów...o tej porze listki są takie, jak piszesz mimo to, namawiam do zakupu, ale w niższej cenie

Skąd Ty takie pomysły masz Irenko ? Jestem w pozytywnym szoku patrząc na te zdjęcia Przejrzałam strony z pokazem ogromu prac w Twoim / Waszym ogrodzie i... gdy tu zajrzałam pierwszy raz, pomyslałam sobie, jak im fajnie, wszystko duże, zarośnięte, tylko siadać i delektować się, kontemplować otoczenie
A teraz taka rewolucja !
I doczytuję o planach remontu domku letniego, który najlepszy jest zimą, w styczniu na tarasie
Letni on czy zimowy ?

Buziak

Grażynko, to pomysły M., bardzo mnie uradowały mamy część dojrzałą, a odkąd na Ogrodowisku, tworzymy niższą przestrzeń, na wysokości oczu szukam teraz jeży i grzybów z wikliny, ozdoba i zabawa dla wnuków, mogą przestawiać do woli
a domek letni to taki twór na cały rok, jak Danusia powiedziała....IMPREZOWNIA...ma być fajny, a jest spory, taras do 29 m, a domek około 100
teraz tylko wygrana w lotto potrzebna...pomysły są, brak tej drugiej części

Cudnie u Ciebie Irenko, cofnęłam się trochę. Widoki niesamowite, ile macie tam przestrzeni!! Żurawkowe pola boskie, a ile bukszpanów! I ta chatka Muszę się kiedyś wprosić przy okazji pobytu we Wrocku

pozdrawiam!!

Karola, już jesteś zaproszona, jak tylko ci po drodze

Ale dałaś czadu tymi fotkami ......bosko A te Rh ......przecudnie będzie jak zakwitną
Pozdrawiam pracusiu ,odpocznij trochę

już od prawie zaraz odpoczywam, ale czy wytrzymam, mus, bo goście mają być zadowoleni, a nie szukać mnie na moich ugorach

Ale kawał dobrej roboty wykonaliście, widoki z Twojego ogrodu śliczne

Sylwia, dzięki wielkie i pozdrawiam

Irenko toż to u ciebie istna rewolucja ogrodowa..ależ pięknie

Reniu, no jeszcze ciut i odsapniemy....z ogrodem
jutro 35 trawek jeszcze, ale chyba nie zdążymy posadzić, poczekają w cieniu podlane

Miła moja tak mi coś wyskakiwało na 08 sierpnia,że urodziny ...?

Bardzo fajnie na twoim terenie,ten bukszpan jest ładny dwubarwny.Inny niż te co mamy .Znam go oczywiście z poprzedniego sezonu pamiętam ,że był taki u ciebie niejeden.Okna zawaliste ))))))))))))
Buzim i pozdrawiam Miła .

Aha na sesję muszę audiencje najpierw u Katarzyny zaliczyć dopiero może coś z tego będzie ))))))))))))))))))

jej, nawet nie przypominaj!!!!
czekam na twoją sesję

Zapomniałam napisać, że te okienka mi się podobają najbardziej
Gdziś na wątku jakimś widziałam super inspiracje.... zaraz odszukam, bo nie pamiętam tego wątku bo on nowy ...

przeczytał M. osobiście, dziękuje
już kuknęłam, szukam grzyby!

Ogrom pracy wykonaliście, ale efekt będzie , że hoho

Irenko całuję mocno, wiesz za co Buziak!!!

to już wiesz, czego masz Beatko unikać, szkielet masz, a teraz powolutku, nie będzie tyle pracy, co u nas niech się zdrowo chowa

No Irenko, czapki z glow. Tyraliscie ostro, to widac.

A kroliczek sliczny Czemu go jeszcze nie mam? Na kroliczka to sie chyba jednak skusze

Bociusiu, kuś się ja dobrałam jeszcze 20

Irenka no pracy zostało zrobione w brud normalnie! Szacun kobieto! Jak Tys to ogarnęła???
Domek jest przecudowny

ogarnęłam, bo M. był ze mną sama idę po bandzie, a on czuwa nad porządkiem dzięki

Pogubiłam sie tyle zmian,musze !!!! to zobaczyc na żywo

Krysiu, obie z Karolą w autko i już do mnie

Irenko oglądam, oglądam i wydaje mi się, że się z Danusią dogadałaś, że w tym sezonie Wy montujecie serial
Imponujące zmiany, naprawdę robią wrażenie.

ha, ha...serialowo u nas na Ogrodowisku ...tu się zwracam do Izy_Konstancji, pisz książkę

Irenko lukałam twoje niepowtarzalne osie widokowe, masz fajne pomysły
dekoracja na tle ściany wymiata

Aniu...M. pierś do przodu wypiął, zadowolony z pochwał

Jestem Irenko u Ciebie prawie na bieżąco. O rany! Ale masz dziewczyno siły i pomysły.... jestem pod WIELKIM wrażeniem zmian, pięknie i pomysłowo!!! Pozdrawiam serdecznie

oj mam pomysły, wczoraj nawet nie poszłam podlewać, kości pupy i dłoni, do wymiany

Irenko, będzie super z tymi trawami. Mnie też ostatnio bierze na trawy. Irenko, jak zimuje ci paulownia? Okrywasz ją na zimę ?

nie okrywam, ja dość po macoszemu traktuję rośliny, co ma przetrwać...jest, wypadnie, zmiana a trawy to zero roboty i zasłoni, jak dywan i zero chwastów, odpada mi plewienie

Irenko szczenę zbieram...niesamowitą robotę odwaliliście...pięknie...ile trawska kupiłaś, jakie rozplenice wielkie!!!!
I te imitacje okienek...super to wygląda!!!!

Musisz odpocząć trochę chociaż!!!

Pozdrówka

Kasiu, biorę do serca rady, niebawem tylko odpoczynek a ta odmiana rozplenicy, po prostu boska!

Irenka .... ale rewolucja .... i te trawy ..... trafiony zatopiony ..... Zapomniałam szybko o tym , że na urlopie byłam ..... wczoraj się utyrałam i z bólu zasnąć nie mogłam a tyle tego przede mną jeszcze .... Przed Tobą również .... powodzenia !!!

ależ z nas masochistki!!! ale za to rzeźba ciała robi się, jak marzenie, bez siłowni
MuSzka 15:37, 13 sie 2013

Witaj. Weszłam do Ciebie od kachat z wątku "Mój chaos leśny". Bo napisałaś że u Ciebie też do klimatu pasują te grzybki co je wstawiłam i faktycznie.

Bardzo masz fajny klimacik widzę, że też lubisz uzupełniać ogród o ciekawe elementy architektury, rzeźby.

Ja cały czas mojego M namawiam, bo każde z nas ma inny pomysł na ogród

Pozdrawiam

Będę zaglądać
Milka 15:54, 13 sie 2013

Agata, jeszcze zdradź, gdzie te grzybki kupic, boskie są
u nas też poglądy na ogród się czasami rozjeżdżają, ale w końcu jest kompromis
pozdrawiam
Mala_Mi 17:59, 13 sie 2013

Odpowiedz dla wszytkich była bardzo długa..
Madzenka 19:15, 13 sie 2013

Oźesz ale zmiany!!! to prawdziwa rewolucja ogrodowa !!! Kiedy parapetówa ?
MarekW 19:39, 13 sie 2013

raczej rabatówa
agata19762 19:40, 13 sie 2013

wooooooooooooow

szacunek Irenko dla Ciebie !!!!!!!!!!!!!!!!
weronika77 20:02, 13 sie 2013

Irenko, rozplenica też się rozrasta. Najwyżej założysz szkółkę i będziesz sprzedawać nadmiary, cha, cha. Za pracowitość i pomysły należy Wam się medal. My tyle nie pracujemy, choć spostrzegliśmy, że leżaki mało używane. Zawsze coś do poprawki.
Dodam, że Twoje kalie konkursowo się spisały, nie to co moje. I szkoda, że nie zimują. Pozdrawiamy.
kachat 20:08, 13 sie 2013

Jakie cudne trawki Super, że w takich hurtowych ilościach kupiliście, w grupie świetnie wyglądają. A czy one nie muszą mieć pełni słońca..? W półcieniu mogłyby rosnąć? Też bym sobie takie posadziła...