Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 12:09, 17 paź 2013

EPODLAS napisał(a)
Irenko, życzę szybkiego powrotu do sprawności. Koło mojej działki rośnie ogromny wiąz. Kiedyś była na nim tabliczka - pomnik przyrody. Tabliczka się zestarzała i jej już nie ma. A szkoda. Drzewa liściaste w październiku, to piękny widok i trzeba nimi nacieszyć oczy, bo w listopadzie to wiadomo, szaro - buro.

Bożenko dziękuję już jest można rzec ok
na naszych wiązach też nie ma tabliczki, ale jest wydana książka i są tam opisane, ich rodowód
Myślę, że jednak takie tabliczki powinno się odnawiać, jak robią to w Anglii, tam oznaczona była stara jabłoń, nadal rodząca owoce z 18 któregos roku
pozdrawiam i liczę, że listopad nas mile zaskoczy
Milka 12:11, 17 paź 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Irenko jesien u Ciebie piekna no i te klony cudne, wzycham do kazdego klona bo one takie piekne a u mnie nie chca rosnac Z kazdym co posadzilam to cos sie stało Jesien mamy cudna bo duzo sloneczka jest to i barwy jesieni sa bajeczne Kazdego dnia delektuje sie ta pogoda. Z kciukiem to Ci wspólczuje bo nic gorszego jak nie mozna pracowac. Pozdrawiam serdecznie

Danusiu, a może jeszcze raz dokonaj próby z klonem, jak pomyślę, jak mojego byle jak sadziłam....cud że rośnie
kciuk powoli lepiej, już się przyzwyczaiłam....to druga natura człowieka, więc i jazda autem poszła gładko pozdrawiam

co tam kciuk, popatrzyłam, co ta kobieta potrafi i pomyślałam o sobie, jak o niepełnosprawnej
http://kafeteria.tv/86letnia-GIMNASTYCZKA-pokazuje-akrobacje-ZcpesHXdEzJ?utm_source=o2_SG&utm_medium=Wideo&utm_campaign=o2
Pszczelarnia 12:15, 17 paź 2013

Widziałam te Wasze wiązy.
Mam jednego i już się zastanawiam, czy nie dać mu rosnąć w naturze za miedzą?
Milka 12:41, 17 paź 2013

Kindzia napisał(a)
Czyli takie duży jak Bogdzi nie będzie? Ten acer? Bo na takiego Bogdzinego to na pewno miejsca nie mam

Biały??? Super

Taki, jak u Bogdzi nie, to inny klon, rośnie dośc wolno, ale ma wyjątkowo piękne liście
tak biały, ale małe sadzonki, bo to z tej jednej kępki, co dostałam no i mam jeszcze małe sadzonki tego o bordowych liściach, wyslę chyba, jak juz goście wrócą do siebie
Milka 12:42, 17 paź 2013

Margarete napisał(a)

Super to wyglada - taki festiwal kolorów !
A ten klonik - jak u Bogdzi tez w takim karminowym odcieniu czerwieni. A w pozostałych fazach roku jest w jakim kolorze ? bordowym ?
Bo chyba mam podobna odmiane tyle że malutki jeszcze...

ta Małgosiu, w pozostałym okresie jest bordowy, ale dzięki liściom nadal cudny
Milka 12:44, 17 paź 2013

Debra napisał(a)

PRZERAŻAJĄCY OPIS
Dobrze, że boli mniej, przynajmniej.
A jesień u Ciebie w ogrodzie bije wszelkie rekordy. Masz takie bogactwo barw przenikajacych się nawzajem, no ale to możne mieć jedynie w takim ogrodzie jak Twój. Bo nie jest dziki, ale zrobiony jest jakby sam wyrósł.

I masz racje, kolory w tym roku są inne. O wiele bogatsze.

Ciszę się, że zgadzasz się z moim spostrzeżeniem, co do kolorów opis brzmi strasznie, ale naprawdę jest lepiej, prawie już fruwam i nawet sporo robię doszłam do wprawy bez tego kciuka
o ogrodzie mniej myślę, teraz dumam nad wystrojem domku, bo M. go wykańcza, ale będzie fajnie jest już tam ciepło, więc mam idealny ogród zimowy
Krysiu pozdrawiam
Milka 12:46, 17 paź 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Ależ masz ślicznego tego klona i ambrowca! Jesień piękna w tym roku, ale już chyba się skończyła najlepsza jej część, bo leje i liście lecą na potęgę. Pozdrawiam Irenko

Agnieszko, u mnie też juz lecą, ale nie leje wyjatkowo długo są liście na tulipanowcu, bo rok temu, to tak nagle wszystkie opadły
i co, kusisz się na ambrowca i klonika japońskiego?
Milka 12:47, 17 paź 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kolorków tej jesieni nie brakuje pomimo że co nieco zmarzło. U Ciebie taka różnorodność że teraz te kolory aż płoną. Pozdrawiam serdecznie.

Świetnie to ujęłaś Gosiu
a jak już o płomieniach, to właśnie czytam o najnowszej technologii grzewczej, w formie obrazów na ścianie, to bym chciała w nowym domu ma być to domek pasywny, bo i tak wymogi w tym kierunku idą
Milka 12:48, 17 paź 2013

Margarete napisał(a)

Ja ma 2 klony palmowe, jednego od ponad 10 lat - źle go posadziłam bo na wygwizdowiu ale boje sie przesadzac żeby go nie stracic - zawijałam go agrowłóknina u góry i podsypywałam kora grubo u dołu przez 3 zimy, teraz juz nie i trzyma sie jakos. Drugi malutki klonik kupiłam w tym roku, nie pamietam odmiany - ma bardziej wcięte liscie, jest też bordowy cały rok a jesienia przebarwia sie na karminowo.

O, Małgosiu, to oba masz piękne! chyba bym nie ruszała tego 10 latka, skoro już zaadaptował się w swoim miejscu, lecę do ciebie, może masz ich fotki?
Milka 12:49, 17 paź 2013

zawitka napisał(a)
I irenko czy masz kuklika dostałam i nie wiem czy wsadzić do ziemi czy to doniczkowy ?????

Halinko, tej roślinki nie mam, nic nie doradzę, ale wyszukaj w artykułach Danusi, wstukaj w wyszukiwarkę, powinno być