Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Mala_Mi 09:54, 16 paź 2013

Melduję, że na bierząco jestem.... powojnik i sumak festiwal kolorów......

I nie mów że sztywniaka nie udało Ci sie rozruszać??? Niemożliwe
Milka 09:58, 16 paź 2013

no nie udało, chyba wyczuł sztywne części i u mnie
EPODLAS 10:20, 16 paź 2013

Irenko, życzę szybkiego powrotu do sprawności. Koło mojej działki rośnie ogromny wiąz. Kiedyś była na nim tabliczka - pomnik przyrody. Tabliczka się zestarzała i jej już nie ma. A szkoda. Drzewa liściaste w październiku, to piękny widok i trzeba nimi nacieszyć oczy, bo w listopadzie to wiadomo, szaro - buro.
danuta_szwajcer 10:21, 16 paź 2013

Irenko jesien u Ciebie piekna no i te klony cudne, wzycham do kazdego klona bo one takie piekne a u mnie nie chca rosnac Z kazdym co posadzilam to cos sie stało Jesien mamy cudna bo duzo sloneczka jest to i barwy jesieni sa bajeczne Kazdego dnia delektuje sie ta pogoda. Z kciukiem to Ci wspólczuje bo nic gorszego jak nie mozna pracowac. Pozdrawiam serdecznie
Kindzia 10:30, 16 paź 2013

Czyli takie duży jak Bogdzi nie będzie? Ten acer? Bo na takiego Bogdzinego to na pewno miejsca nie mam

Biały??? Super
Margarete 13:32, 16 paź 2013

irena_milek napisał(a)

i ciut jesieni

Super to wyglada - taki festiwal kolorów !
A ten klonik - jak u Bogdzi tez w takim karminowym odcieniu czerwieni. A w pozostałych fazach roku jest w jakim kolorze ? bordowym ?
Bo chyba mam podobna odmiane tyle że malutki jeszcze...
Debra 13:55, 16 paź 2013

irena_milek napisał(a)

Marzenko, no kocham ogród o tej porze, jego wielkośc i dynamizm, teraz najlepiej się prezentuje
gipsu nie mam, to jest taka sztywna szyna, bo druty idą z opuszka do nadgarstka, są w środku i wychodzą z opuszka palca; jeszcze 3 tygodnie, ale boli mniej

PRZERAŻAJĄCY OPIS
Dobrze, że boli mniej, przynajmniej.
A jesień u Ciebie w ogrodzie bije wszelkie rekordy. Masz takie bogactwo barw przenikajacych się nawzajem, no ale to możne mieć jedynie w takim ogrodzie jak Twój. Bo nie jest dziki, ale zrobiony jest jakby sam wyrósł.

I masz racje, kolory w tym roku są inne. O wiele bogatsze.
AgnieszkaW 14:10, 16 paź 2013

Ależ masz ślicznego tego klona i ambrowca! Jesień piękna w tym roku, ale już chyba się skończyła najlepsza jej część, bo leje i liście lecą na potęgę. Pozdrawiam Irenko
malgorzata_s... 14:23, 16 paź 2013

Kolorków tej jesieni nie brakuje pomimo że co nieco zmarzło. U Ciebie taka różnorodność że teraz te kolory aż płoną. Pozdrawiam serdecznie.
Margarete 14:24, 16 paź 2013

Kindzia napisał(a)
Klonika masz ognistego, piękny jest! Ja też ciągle się go boję u mnie, że przemarznie, bo i u mnie, jak u Elizy, wygwizdowie.
Ale jak się zdecyduję do Ciebie po nazwę przylecę, u Bogdzi też taki pięknisty, czerwoniasty, tylko wielki...

Irenko rozchodnika różowego dostałam wczoraj od Bogusi, także dziękuję, nie wysyłaj mi go.
Pozdrowionka.

Ja ma 2 klony palmowe, jednego od ponad 10 lat - źle go posadziłam bo na wygwizdowiu ale boje sie przesadzac żeby go nie stracic - zawijałam go agrowłóknina u góry i podsypywałam kora grubo u dołu przez 3 zimy, teraz juz nie i trzyma sie jakos. Drugi malutki klonik kupiłam w tym roku, nie pamietam odmiany - ma bardziej wcięte liscie, jest też bordowy cały rok a jesienia przebarwia sie na karminowo.