Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Madzenka 19:43, 03 mar 2014

Irenko zimą mamy zawsze spadek formy, wiosną nagły przypływ energii a potem zmęczenie... Ot taki los kobiety ogrodnika....
Robertop 20:07, 03 mar 2014

Irenko, Donoszę, że trzy tygodnie temu wysiałem tytoń ozdobny i werbenę od Ciebie. Tytoń już się pokazał, werbena jeszcze śpi
U Ciebie już czuć wiosnę. Ja dopiero za dwa tygodnie zacznę prace ogrodowe.
danuta_szwajcer 20:17, 03 mar 2014

Irenko a dajesz te patyczki do ukorzeniarza z horti? Bo przycielam, mam tego duzo i bez ukorzeniarza powsadzalam do donic do ziemi a teraz kombinuje czy dobrze zrobiłam a ukorzeniacz mam To moje pierwsze posadzone patyczki i nie mam doswiadczenia. Czy horti pnąca woli bardziej slonko? ukorzenila mi sie od starej mojej i zastanawiam gdzie lepiej ja posadzic. Twoja jest cudna. Pozdrawiam serdecznie
gierczusia 20:43, 03 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
Irenko zimą mamy zawsze spadek formy, wiosną nagły przypływ energii a potem zmęczenie... Ot taki los kobiety ogrodnika....

Łooo ,jak Madzen to pięknie podsumowała .. A ja własnie " zdycham " i się zastanawiam o co chodzi

Buziaki Irenko
gierczusia 20:44, 03 mar 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Irenko a dajesz te patyczki do ukorzeniarza z horti? Bo przycielam, mam tego duzo i bez ukorzeniarza powsadzalam do donic do ziemi a teraz kombinuje czy dobrze zrobiłam a ukorzeniacz mam To moje pierwsze posadzone patyczki i nie mam doswiadczenia. Czy horti pnąca woli bardziej slonko? ukorzenila mi sie od starej mojej i zastanawiam gdzie lepiej ja posadzic. Twoja jest cudna. Pozdrawiam serdecznie

Mam dokładnie tą samą wątpliwość .. Tez dałam bez ukorzeniacza .. Ciekawe.....
malgorzata_s... 21:00, 03 mar 2014

Macham Irenko Dzisiaj nawet nie zajrzałam do ogrodu, nie było słonka na szczęście bo jeszcze bardziej bym żałowała że mnie wiosna omija
monteverde 22:51, 03 mar 2014

Irenko czyściłaś już swoje żurawki? też nie wyrzuciłam łodyżek od horti, powiązałam gumkami i wsadziłam do wody, niech puszczą korzonki pozdrówka
ewsyg 11:28, 04 mar 2014

Irenko, jak chcesz to jak dostanę cennik topiarów to Ci podeślę. Jest tam też piesek

Tu masz do nich link

http://florapark.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=66&Itemid=94
laurowisnia 11:36, 04 mar 2014

irena_milek napisał(a)

Bo czyż istnieje skończony ogród? chyba nie, ciągle coś upiększamy lub zmieniamy dziś kondycja podupadła
patrze na to miejsce, cedry już widoczne, a przecież jak bardziej urosną, będę coś musiała pewnie zmieniać

i moja ulubiona japońska trzmielina

Irenko i właśnie to jest fajne, zawsze możemy powiedzieć, że ogród nie jest skończony i możliwa jest ciągła praca w nim.
Cedry zawsze mi się podobały, ale bałam się czy nie wymarzną, u Ciebie będą miały dobrze. Spadek kondycji mam nadzieję, że chwilowy.
Milka 11:37, 04 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Mówisz ze to sliber, masz etykietkę?

Nie wiem czy jeszcze jest, ale kupowałam w Czechach, jako nowość i bezwzględnie ze wszystkich lawend jakie mam, ta jest najpiękniejsza, jest zwarta, gęsta i taka zdrowa