Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 13:46, 03 mar 2014

jotka napisał(a)
Widziałam urocze zakątki Waszego ogrodu w wiosennej odsłonie ślicznie

Jolu, zaraz luknę, co u ciebie, dawno nie byłam
Każda pora roku fajna, ale mnie jakoś wydaje się, ze sierpień u mnie najładniejszy, o ile ciepły
Milka 13:47, 03 mar 2014

hanka_andrus napisał(a)
Podziwiam

Haniu, ale co rok gorzej z samopoczuciem po robótce, więc trochę robię, trochę gapię się
Milka 13:49, 03 mar 2014

Jagodaa napisał(a)
Irenko między Twoim, a moim Śląskiem spora różnica w zaawansowaniu wiosny. Zawsze mi się podobały te młodziutkie listki orlików, takie, jak u Ciebie teraz.

Jagoda witaj w tym roku, to nawet odległość kilku kilometrów robi różnicę w pogodzie, ale zawsze potem wszystko się wyrównuje i dłużej cieszymy się wiosną, oglądając ją u was
Też mnie ta faza orlików zachwyca
Milka 13:51, 03 mar 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Irenko patrze na twoje hortensje i taki grube patyczki czy te drobne usuwasz czy tylko skracasz ,moje młode są dopiero rok jeszcze nie ciełam może jutro

Bogusiu, cieniutkie, wiotkie, małe , boczne, wszystkie takie gałązki usuwam, zostawiam najzdrowsze pędy i z takich zdrowych robię nowe sadzonki, wiotkie nawet jak dół skosem przytniesz, słabo w ziemię się wciska; nie bój się cięcia, będzie tylko lepiej, tnij moje po roku tak porządnie ścięłam i dopiero były cudne, w tej chwili już 3 sezon mam
Milka 13:51, 03 mar 2014

Mirka napisał(a)
Irenko ależ wzorować się można na Twoim ogrodzie.pozdrowienia zostawiam

Mirka, to wielki komplement, dziękuję
eda 13:59, 03 mar 2014

irena_milek napisał(a)

Eda pozdrawiam, mam nadzieję, ze zdrówko wróciło

u mnie o dziwo 2 lata temu sadzony anemon, nadal chce żyć, cały czas w gruncie
krokusy w pakach, jak jest w tym miejscu słońce, to sie otwierają, ale pewnie po pracy to zobaczę
konwalniki bidne, coś im muszę pomóc

Irenko dziękuję ze zdrówkiem już lepiej tylko chrypka została Chciałam o chorobie zapomnieć i ruszyć znów w plener a tu zimnica wiatr zimowy normalnie dobrze że po południu słońce wyszło to trochę milej się zrobiło ale po przeziębieniu trochę strach na takiej zimnicy wystawać Buźiam

Krokusiki masz delikatny kolorek a trawki ciekawie wyglądają tak wykładając się na ziemi te czarnawe
Milka 14:05, 03 mar 2014

Wstrzymaj się z tym ogrodem, bo jak zimno, żadna przyjemność; u mnie rano było też zimno, a wczoraj tak ciepło, że tylko w bluzie byłam; jednak teraz pogoda zdradliwa, spocisz się, w cień wejdziesz i klops, lepiej uważaćTak te krokusy sa jasne, a trawki podlewamy, może się im polepszy
Mala_Mi 14:11, 03 mar 2014

Wiosnę obejrzałam, ale czekam na tę od 21 marca.. u mnie zimno... jak szlag...
Milka 14:13, 03 mar 2014

1 była astronomiczna, czekasz na kalendarzową
u nas rano na plusie, ale dopóki słońce nie wzejdzie wyżej, też chłodno, potem gorąco
skróciłam cisy, ale nie wiem czy więcej nie ciachnę, żeby szybciej murek się robił

hanka_andrus 14:16, 03 mar 2014

Iruś, dzięki, jest słońce. Ale ty szybka jesteś.