Jagoda witaj w tym roku, to nawet odległość kilku kilometrów robi różnicę w pogodzie, ale zawsze potem wszystko się wyrównuje i dłużej cieszymy się wiosną, oglądając ją u was
Też mnie ta faza orlików zachwyca
Bogusiu, cieniutkie, wiotkie, małe , boczne, wszystkie takie gałązki usuwam, zostawiam najzdrowsze pędy i z takich zdrowych robię nowe sadzonki, wiotkie nawet jak dół skosem przytniesz, słabo w ziemię się wciska; nie bój się cięcia, będzie tylko lepiej, tnij moje po roku tak porządnie ścięłam i dopiero były cudne, w tej chwili już 3 sezon mam
Irenko dziękuję ze zdrówkiem już lepiej tylko chrypka została Chciałam o chorobie zapomnieć i ruszyć znów w plener a tu zimnica wiatr zimowy normalnie dobrze że po południu słońce wyszło to trochę milej się zrobiło ale po przeziębieniu trochę strach na takiej zimnicy wystawać Buźiam
Krokusiki masz delikatny kolorek a trawki ciekawie wyglądają tak wykładając się na ziemi te czarnawe
Wstrzymaj się z tym ogrodem, bo jak zimno, żadna przyjemność; u mnie rano było też zimno, a wczoraj tak ciepło, że tylko w bluzie byłam; jednak teraz pogoda zdradliwa, spocisz się, w cień wejdziesz i klops, lepiej uważaćTak te krokusy sa jasne, a trawki podlewamy, może się im polepszy
1 była astronomiczna, czekasz na kalendarzową
u nas rano na plusie, ale dopóki słońce nie wzejdzie wyżej, też chłodno, potem gorąco
skróciłam cisy, ale nie wiem czy więcej nie ciachnę, żeby szybciej murek się robił