Idealnie Kasiu spięłaś porównanie ogrodu z innymi sprawami, tak właśnie jest, to chyba w tym tkwi tajemnica
bardzo się cieszę, że lawendy ruszyły, bo już przez moment miałam cykora, że doradzam takie cięcie i jak komuś coś nie wyjdzie, to będę winna na razie większość donosi, że się powiodło
Ula, bo o tej porze najwięcej zimozielone widać, ale potem...nagle zobaczysz, ze pół ogrodu masz zarośnięte
A te z zeszłego roku miały listki, bo jeśli tak, to już są ukorzenione, miały mnóstwo czasu ja tych patyków to chyba 200 nawtykałam, coś na pewno z tego będzie, a w końcu patyki co rok mamy, więc można się bawić na okrągło
dobrze mi radzisz, będę etapami robić, choć nakręcona jestem jak diabli
Ależ to zimno się was capiło, no biedna jesteś, czuję że też bym nie wyrabiała, taka ogrodnicza niecierpliwość..
zaraz biegnę i popatrzę, jakąś frajdę miałaś i to jaką!!!!
To, jak napisała Pszczółka..jaśminowce, ale ten kształt uzyskany przez cięcie, w naturalnej formie rozkładają się, jak wachlarz, chyba do twojego ogrodu za wielkie, albo cięciem będziesz sobie kontrolować i zrobisz z nimi, co chcesz, niemniej one piękne, jak kwitną, a tak są dość pospolite, odradzam moje za stare, zostawiam, niech sobie żyją
Irenko zgadłaś mój M też lubi pracę w ogrodzie poprzedni ogród też tworzyliśmy razem a znajomi nam wmawiali że projektant że to na pewno nie my.Nowy będę miała jeszcze ładniejszy bo będzie powstawał przy waszej pomocy i radach
Tak właśnie sobie pomyślałam, ze wspólnie zajdzie się daleko, bo co dwie głowy to niejedna, a tu na forum mam dobre przykłady, rady fachowe Danusi i kopalnię wiedzy
A masz fotki z poprzedniego ogrodu, można gdzieś je obejrzeć?
Ten będzie idealny, unikniesz błędów
To prawda z tymi naszymi mężami...gdyby nie on, nie było by mojego ogrodu...nie dałabym rady, nawet taka Ubra teraz, nawet z nim razem doniczki nie mogłam podnieść...on ją sam wytargał i posadził...
Widzę dyskusja na temat zmian wre! Fajnie, ja tez lubię zmiany w ogrodzie! W tym roku nowy zakątek chcę zrobić - w jedynym cienistym miejscu mojego ogrodu, w letnie upały miło będzie tam odpocząć . Planuję hortensje, wielkie hosty, powojniki, i może pnącą róże- jak znajdę taką do cienia...właściwie to tam jest słonko do 12 , potem cień, może jakaś wytrzyma! No i stoliczek i ławki. Ale najpierw muszę usunąć stamtąd trawnik i nawadnianie przerobić....
Buziaki