Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 12:24, 18 mar 2014

zawitka napisał(a)
Irenko tajemnica pomidorków u mnie na str 224Buziole potem zobaczę u Ciebie zmiany bo robota przyszła

Doczytałam tajemnicę, a najfajniejsze, ze dla ciebie też
Milka 12:27, 18 mar 2014

Kasik napisał(a)

Pewnie, że tak. Wcale nie wątpię w trafność decyzji. Przecież dlatego właśnie odnawiamy domy, szukamy nowych potraw, jeździmy w nowe miejsca. Dlaczego ogród miałby być taki sam cały czas.

Pomimo swych naturalnych zmian- taka kosmetyka, lub ciut więcej niż kosmetyka jemu tez się należy. A Ty wtedy będziesz się czuła ponownie zrealizowana i zadowolona.

Bardzo popieram.

Moje lawendy cięłam jak przykazałaś. - po deszczu widać jak ruszyły.

Idealnie Kasiu spięłaś porównanie ogrodu z innymi sprawami, tak właśnie jest, to chyba w tym tkwi tajemnica
bardzo się cieszę, że lawendy ruszyły, bo już przez moment miałam cykora, że doradzam takie cięcie i jak komuś coś nie wyjdzie, to będę winna na razie większość donosi, że się powiodło
Milka 12:28, 18 mar 2014

polinka napisał(a)
Nadrobiłam, jedyne 10 stron! Litości proszę Oddaję również głos za zmianami. Kocham geometryczne ogrody więc jakbym mogła wnosić sprzeciw Zdjęcia projektowe bardzo klimatyczne.

Polinko, bo ja albo znikam, a jak jestem, to całą duszą, na całego
Z matematyki lubiłam tylko geometrię, zatem chyba się sprawdzi
Milka 12:31, 18 mar 2014

Urszulla napisał(a)
Irenko, z przyjemnością obejrzałam co z ziemi u Ciebie wychodzi. Od razu też przypomniałam sobie o chostach i innych rzeczach które mam pod ziemią i o nich zapomniałam. Ufff, jakoś mi lżej.
Patyczki z horti niech się ukorzeniają, a u siebie w czasie odliściania rabaty znalazłam te z zeszłego roku schowane za bukszpanem- ciekawe czy puszczą coś w tym roku
Natomiast jak zobaczyłam Twoje plany rewolucyjne to o mało nie zemdlałam, rzeczywiście bez pomocników ani rusz. Tak cicho tylko może sobie- rób po kolei i niekoniecznie wszystko w tym roku ale znając Twój temperament będzie trudno Cię od tego zamiaru powstrzymać- skoro już na kompie plan narysowanyha,ha

Ula, bo o tej porze najwięcej zimozielone widać, ale potem...nagle zobaczysz, ze pół ogrodu masz zarośnięte
A te z zeszłego roku miały listki, bo jeśli tak, to już są ukorzenione, miały mnóstwo czasu ja tych patyków to chyba 200 nawtykałam, coś na pewno z tego będzie, a w końcu patyki co rok mamy, więc można się bawić na okrągło
dobrze mi radzisz, będę etapami robić, choć nakręcona jestem jak diabli

Milka 12:33, 18 mar 2014

jagoda99 napisał(a)
Irenko pozdrawiam u mnie nadal zimno
W sobote bylam na wystawie ogrodowej zdjecia u mnie zaczynaja sie na 142 stronie
Moze znajdziesz czas i ochote na ogladanie bylo cudnie bylam przez szesc godzin nieobecna na tym swiecie

Ależ to zimno się was capiło, no biedna jesteś, czuję że też bym nie wyrabiała, taka ogrodnicza niecierpliwość..
zaraz biegnę i popatrzę, jakąś frajdę miałaś i to jaką!!!!
Milka 12:37, 18 mar 2014

gierczusia napisał(a)

Irenko ... Ja mam pytanie o te urocze " krzoki" pod murem.. Maja kształt dla mnie pilnie poszukiwany , możesz mi zdradzić co to takiego .. Bo naprawdę nie pamiętam co ja tam widziałam w sezonie

Dziękuję od razu

Buziaki

To, jak napisała Pszczółka..jaśminowce, ale ten kształt uzyskany przez cięcie, w naturalnej formie rozkładają się, jak wachlarz, chyba do twojego ogrodu za wielkie, albo cięciem będziesz sobie kontrolować i zrobisz z nimi, co chcesz, niemniej one piękne, jak kwitną, a tak są dość pospolite, odradzam moje za stare, zostawiam, niech sobie żyją
Mirka 13:03, 18 mar 2014

Irenko zgadłaś mój M też lubi pracę w ogrodzie poprzedni ogród też tworzyliśmy razem a znajomi nam wmawiali że projektant że to na pewno nie my.Nowy będę miała jeszcze ładniejszy bo będzie powstawał przy waszej pomocy i radach
Milka 13:06, 18 mar 2014

Tak właśnie sobie pomyślałam, ze wspólnie zajdzie się daleko, bo co dwie głowy to niejedna, a tu na forum mam dobre przykłady, rady fachowe Danusi i kopalnię wiedzy
A masz fotki z poprzedniego ogrodu, można gdzieś je obejrzeć?
Ten będzie idealny, unikniesz błędów
Kindzia 13:16, 18 mar 2014

Danusiowy projekt będzie??? Rewelacyjnie

Skrzydła Ci urosną, pójdziesz jak burza

To prawda z tymi naszymi mężami...gdyby nie on, nie było by mojego ogrodu...nie dałabym rady, nawet taka Ubra teraz, nawet z nim razem doniczki nie mogłam podnieść...on ją sam wytargał i posadził...
Anita1978 13:27, 18 mar 2014

Widzę dyskusja na temat zmian wre! Fajnie, ja tez lubię zmiany w ogrodzie! W tym roku nowy zakątek chcę zrobić - w jedynym cienistym miejscu mojego ogrodu, w letnie upały miło będzie tam odpocząć . Planuję hortensje, wielkie hosty, powojniki, i może pnącą róże- jak znajdę taką do cienia...właściwie to tam jest słonko do 12 , potem cień, może jakaś wytrzyma! No i stoliczek i ławki. Ale najpierw muszę usunąć stamtąd trawnik i nawadnianie przerobić....
Buziaki