Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Bogdzia 20:27, 03 kwi 2014

Pieknie i kolorowo. Pozdrówka.
malgorzata_s... 20:54, 03 kwi 2014

Tulipany już zakwitły w takiej ilości? U mnie też nie pada i trzeba podlewać Jak popada to wszystkie liście wystrzelą Buziol,i zostawiam
monteverde 21:02, 03 kwi 2014

Irenko u mnie tulipki w tym roku niewypał, na 6 cebulek może jedna zakwitnie, będę musiala wykopać i zobaczyć po kwitnieniu co się dzieje, mam też Goldflame ale nie taka gęstą moja w tamtym roku sadzona no i raz tylko przycinalam pozdrówka a te słupki to na pergolę?
Sebek 21:18, 03 kwi 2014

irena_milek napisał(a)

szafirki szaleją, nawet te przesadzone widać

Czekam aż moje będą tak wyglądać - kocham je za ten kolor, ale nienawidzę za te liście
barbara_kraj... 21:48, 03 kwi 2014

Sebek napisał(a)

Czekam aż moje będą tak wyglądać - kocham je za ten kolor, ale nienawidzę za te liście

Zgadzam się z Sebkiem. Liście szafirków tylko późną jesienią są ładne.
bleebla 22:12, 03 kwi 2014

Nadrobiłam obrazkowo i pozdrawiam
Joaska 08:32, 04 kwi 2014

Irenko rewolucja w ogrodzie trwa a mimo wszystko masz tyle kolorów!!!!!
Tulipanki cudne!!!
laurowisnia 09:55, 04 kwi 2014

Irenko, u Ciebie oglądam co u mnie zakwitnie za tydzień, dwa.
Piszesz, że czosnki nie wychodzą, ciekawe jakie odmiany, ja tak miałam z karatawskimi i Krzysztofa, po zimie nie wyszła ani jedna sztuka, kwitły tylko przez jeden rok.
Wrócę jeszcze do cisów, jeśli się wahasz czy przyciąć, kupuję ich trochę w podobnym rozmiarze jak Ty masz, z niektórych usiłuję zrobić kulki, w związku z czym musiałam je dość drastycznie przyciąć - bardzo ładnie się po tym zagęszczały od dołu.
Tusiala 10:42, 04 kwi 2014

U Ciebie Irenko zawsze można liczyć na zdjęcia Bardzo kolorowo się zrobiło przez te ostatnie kilka dni. Chciałam zapytać o te tulipanki co masz je na słońcu. Lepiej byłoby im w cieniu?
Milka 10:46, 04 kwi 2014

Mirka napisał(a)
Ale cuda pokazujesz piekny piękny ogród :Właśnie z tych tawułek robiłam sadzonki z patyczków juz puszczają listki

Mirka one szybko rosną i wysiewają się ta na zdjęciu, to niechciana siewka, ale tak się trzyma mocno, że zostawiłam i tnę w kulkę
A my powoli zaczynamy demolkę wykopywanie ogrodzenia i przenoszenie go w inny kształt, bo budujemy nowy kojec dla psów, musimy gdzieś je zamykać, jak przychodzą osoby bojące się psów, nowe budy i układanie kostki......w związku z tym mam do przeniesienia 4 jałowce błękitne, są śliczne, więc dam je gdzie indziej i ciachnę w kulki na patyku, a wielkie już..
następnie dumam nad głogownikami...te co do żywopłotu, gdzie dać aby przeżyły i było widać ich urodę
...to samo z hakone, to co rok temu sadziłam, teraz przenoszę

o to jest to miejsce do likwidacji

w tle widać płot i starą budę, jeszcze po poprzednich pieskach, w tej chwili prawie rozebrana