Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Mirka 13:41, 11 cze 2014

Irenko ogród jak zwykle zachwyca kolorem fakturą i dodatki cudne w nim masz no chociażby sławny tronA i chciałam się pochwalić nie chyba jeszcze za wcześnie na chwalenie :Chciałam napisać. że robię eksperyment z bukszpanami a dokładniej z ukorzenianiem.2tyg.temu ścięłam 20sadzonek z tegorocznym przyrostem ok.20cm w ukorzeniacz i do cienia na działkę posadziłam .Czytałam że czerwiec to dobra pora na robienie sadzonek z bukszpanów.Na razie wyglądają zielono liście się ni pozwijały fajnie jakby takie duże się ukorzeniły wybacz tyle tekstu pozdrawiam
Milka 13:45, 11 cze 2014

Kindzia napisał(a)
Coś pięknego pokazujesz Irenko! 50 róż, to już sporo Ja tyle nie mam, ale miejsce na Giardiny znalazłam, jeszcze tylko Larissy gdzieś...

Wkleiłam firletkę i mam dowód, że to ta sama co w zeszłym roku

Dowód rzeczowy obejrzałamoj Kasiu, twoja miłość do róż godna podziwuja odwrotnie, część chyba wywalę, te ekspansywne
lubię Chopin, wysoka, nie choruje, wielkie kwiaty
, ale zapach nie taki, jak w tych do eksmisji, tamte pachą po staremu
Milka 13:49, 11 cze 2014

Mirka napisał(a)
Irenko ogród jak zwykle zachwyca kolorem fakturą i dodatki cudne w nim masz no chociażby sławny tronA i chciałam się pochwalić nie chyba jeszcze za wcześnie na chwalenie :Chciałam napisać. że robię eksperyment z bukszpanami a dokładniej z ukorzenianiem.2tyg.temu ścięłam 20sadzonek z tegorocznym przyrostem ok.20cm w ukorzeniacz i do cienia na działkę posadziłam .Czytałam że czerwiec to dobra pora na robienie sadzonek z bukszpanów.Na razie wyglądają zielono liście się ni pozwijały fajnie jakby takie duże się ukorzeniły wybacz tyle tekstu pozdrawiam

Mirka, fajnie, ze tyle tekstu, bo rzeczowy i ciekawy wyobraź sobie, że ostatnio patrzyłam na bukszpany, że niektóre po 20 cm ściąć trzeba i myślę sobie, może sadzonki porobić, ha, ha, jak ty i chyba tez zrobię, skoro czerwiec, to dobry miesiąc też je upchnę w cień, koło magnolii, bo bez podlewania tam też sobie poradzą, tam stale wilgotna ziemia; zatem będziemy zdawać sobie raporty, co i jak
od tygodnia rośnie sobie u mnie nowy lokator sumak Tiger Eyes
Milka 13:51, 11 cze 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Rozbujały się u Ciebie te kwiaty, że hej Mogę prosić o zebranie nasionek z naparstnicy bladoróżowej?

PS, o Novalis poczytałam, to róża nie dla mnie...

I słusznie, coś z nią nie tak, wszystkie szaleją, a ta kaprysi
nasionka zbiorę
mam Bonice, a się wzbraniałam
Milka 13:54, 11 cze 2014

EPODLAS napisał(a)
Piękny romantyczny ogród stworzyłaś. Fajnie wkomponowałaś czosnki za bukszpany. Nie widać suchych liści. Naprawdę pięknie.

Bożenko dziękiczasami coś się uda ale już nie przewidziałam, ze mimo iż jeżóki wielkie, zarosną je hosty, główkuję, jak je wydobyć, nie niszcząc wszystkiego wkoło
a ta róża chyba 5 razy przenoszona bidula i mimo , to kwitnie
Milka 13:59, 11 cze 2014

Evchen napisał(a)
Pięknie i klimatycznie Każdy zakątek u Ciebie ma urok. W kwestii białego nie wypowiadam się, bo jestem nieobiektywna
I kolejna zmiana w planie. U Ciebie ciągle się coś dzieje

Bieli mam dużo, lubię ją wśród tej zieleni, ale inne kolory też są
zmianę doradziła Danusia, twierdzi, ze będzie piękniej, więc nie ma wyjścia, takie rady cenne
ale M. roboty będzie miał, za to potem wygodę z koszeniem, tak slalom, kłopot, a donice pójdą na placyk z białej kostki i na to ławka, co stoi pod klonem
...dzieje się stale, roboty huk, brak czasu i kasy i trwa to długo
wiem, ze lubisz biel, no to naparstnica na tle kostrzewy
Milka 14:02, 11 cze 2014

weronika77 napisał(a)
Dzwonek brzoskwiniolistny to ten biały wysoki, a biała róża to chyba Iceberg, wytrzymała. Pozdrawiam.

Acha, no to teraz wiem, cudny ten dzwonek, zanim nasiona wyłapałam do wysiania, już ich nie było, pewnie gdzieś się posieje i będę grupować
z białych róż u mnie tylko Kórnik, Chopin, Madame Plantier, Catedrhal, tej o której piszesz, nie mam.
Pozdrawiam
biel tych kwiatów też mi się podoba w tej kompozycji, takie polne
Milka 14:08, 11 cze 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Irenko, naprawdę siałaś to?
Ja myślę, że jest to przymiotno białe, bardzo pospolity chwast obcego pochodzenia. Ma podobne koszyczki kwiatowe do przymiotna ogrodowego. Ja osobiście go tępię, bo łatwo się rozprzestrzenia.

Basiu, jak zakwitnie zobaczymy, wiem, chwastów u mnie najwięcej, ale żebym siała chwasty celowo, to już przesada coś siałam, coś jest, chyba że to co siałam nie wzeszło, ale chwasty owszem
a tu mój dziwoląg lilia, jakaś bliźniacza, podwójna w jednym, ciekawe, jaka?

a na tej rabacie giganty też jakieś; tu muszę nurkować i wydobyc jeżówki, nie wszystkie są w stanie się przebić, a mam tu same ładne

Milka 14:10, 11 cze 2014

reni napisał(a)
Irenko ale cudne fotki zapodałaś pięknie jest..i co ja czytam znowu zmiany? Pozdrawiam

Znowu, taki los ogrodnikamy chyba musimy coś stale robić, wariactwo jakieś

Milka 14:15, 11 cze 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Ale cudnie Irenko. Każdy zakątek wybujały i kwitnący. Ławka hrabiowska jest.

Zbysiu, czyli, do tronu akurat król ma swoje i ja też
skrzynie rażą kolorami, już wiem, że za rok tylko petunie będę sadzić, co rok co innego i tak od 15 lattu patelnia i trudno dobrać rosliny...
tu surfinie, w innych petunie