Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

JulkAd 19:33, 22 lip 2014

Milka napisał(a)

[b]Jula
....czekam na wspólne picie kawki u mnie....a trzepak nie dokończyłam nadal

No ja myślę, że kiedyś mi się uda...do Wrocławia się wybieram, może końcem sierpnia lub we wrześniu, więc kto wie
EPODLAS 21:30, 22 lip 2014

Irenko, piękny zakątek wypoczynkowy. Mnie bardzo podoba się z fotka z komarem. Ugryzł cię czy nie?
an_tre 21:34, 22 lip 2014

potwierdzam zakątek piękny, zaczarowany...podziwiałam już na Fb
pozdrówka Irenko
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
agata19762 22:36, 22 lip 2014

Irenko hortka great star cudowna jest !!!
zakątek biały niepowtarzalny i w Twoim stylu

baaaaaaaaaardzo mi się podoba !!!!!!!
wiunia 22:41, 22 lip 2014

Milka napisał(a)

O rany jakie to piękne!!!
Jak ja uwielbiam takie klimaty
Kindzia 22:59, 22 lip 2014

Powiem Ci, że jak cięłam swoje kulki, to myślałam o Tobie...czy już swoje obrabiasz...ale nie myślałam, że masz ich aż tyle!!! Masz co ciąć, nie powiem

Jałowców się już pozbyłam, ale to na nich nauczyłam się cięcia, przydały się

Zawsze pięknie u Ciebie Irenko Chopiny specjalnie tak wysoko prowadzisz? Moje nisko cięte mają może z metr.

Liście róż z plamami oberwij i zniszcz. Opryskaj Amistarem, po 7-10 dniach oprysk trzeba powtórzyć Dithane albo Score.
barbara_kraj... 00:07, 23 lip 2014

Milka napisał(a)
(...)

u mnie te białe budleje rosną z jasnym i ciemnofioletowym kolorem, 3 odmiany i do tego werbena, a dołem lawendy...ale pomysł fajny, tylko nie na moim białym murze.

Ja, gdybym miała taki biały mur, byłabym zadowolona. Na jego tle pięknie rośliny się prezentują. Byle nie białe
boguslawa_ma... 07:10, 23 lip 2014

Irenko podaj adres na pv.poślę ci nasionka maku.Wiem że lubisz cynie dla ciebie miniaturkiPozdrawiam
makkasia 10:20, 23 lip 2014

Irenko po pierwsze jestem na bieżąco!!!
Po drugie kulki idealne som, ale sześciany też robią wrażenie (z czego one są?)
Po trzecie ciecia jałowców nie zazdraszczam, w ogóle masz tego cięcia od ..i dmucham na Twoje łapki bo ciężko im na pewno ...ale efekt spektakularny !!! W ilości topiarów na OGRODOWISKU to jesteś w czołówce zapewne

Po czwarte i po piąte, i po... masz tak pięknie, ze szczęka opada te łany jeżówek, werbeny, liliowce cynie pysznogłówki mieczyki i wszystkie inne przyprawiają mnie o zawrót głowy.

Po któreś tam biały zakątek romatico, rustico świetnie wycisza, tonuje mariaż barw na rabatach - biały pokój jak wyspa wyciszenia w bujności koloru świetne
Uwielbiam ogrody z niespodziankami i nieoczywistościami dzięki temu można po nim spacerować i nigdy się nie nudzić
Irenko ściskam, życzę siły i odpoczynku, zatrzymania się, pokontemplowania... swojego zaczarowanego ogrodu

monteverde 10:58, 23 lip 2014

Milka napisał(a)

Bez szablonu, na oko, widać mam dobre część lawendy cięłam, część czeka, bo jeszcze kwitnie
Aniu, powojniki mi kapryszą, róże co chwilę coś z liśćmi, ledwo pąki...mszyca, idealnie nie jest, ale w miarę się staram...trawa wypalona, podlewam to, co mi może paść, ale nie da się wszystkiego..

maki z głogownikiem

budlejowo, 3 kolory...biel, ciemny i jasny fiolet

powojniki podlewaj i podsyp im kory to będzie trzymała wilgoć, a róże i u mnie po tych deszczach szwankują znowu pryskałam od grzyba i jeszcze będępozdrówka aha budlejowo piękne