Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

malgorzata_s... 19:43, 17 lis 2014

Poduchy cudne i co tu więcej gadaćJesień faktycznie nietypowa ale dla mnie może taka zostać Te berberysy jeszcze całe w liściach? U mnie już łyse. Buziaki
marzena 20:02, 17 lis 2014

Irenko, bardzo podoba mi się ten obrazek, tu rzeczywiscie w ogóle nie widać jesieni
żywopłot z berberysów na innej fotce też świetny, czy pamietasz jaka to odmiana ?

malgocha1960 17:25, 18 lis 2014

Irenko,widzę,że wchodzisz w piękne gadżety.Ja byłam ostatnio na targu staroci,ale nic nie powaliło mnie na kolana,trafiłam na beznadziejny targ.Wolę już przejechać się do holenderskiego,prędzej coś wypatrzę.
Wieloszka 17:32, 18 lis 2014

No nie mogę Kolejne rewolucje zapowiadasz, a co wchodzę, to nie poznaję ogrodu tyle zmian Skąd bierzesz energię na to? I domek letni na wykończeniu! Stożek jak malowany, na Twojej żyznej ziemi będzie miał jak w raju Ja o moje stożki przy tarasie 2 lata walczyłam i w końcu przestały być rude.
Mala_Mi 00:41, 19 lis 2014

Milka napisał(a)

tu są 2 cisy, poducha i poducho stożek oraz 2 jakieś złote jałowce, którym powoli formę nadaję, stożek z jasnego bukszpanu, to co łyse, wycięte do ziemi byliny

tu szerzej, z jasnotą i bylinami w sezonie jest łądnie, ale może lepiej byliny wywalić i tylko różne kolory zielone, złote i czasami jakas trawka...o hakone Albaaurea tu też rośnie
mam czas na dumanie... i czekam na podpowiedzi i pomoc

Te sosny niskie i poduchy jałowcowe muszą tu być??? Jakoś ze stożkami mi nie ten teges... jak żąłuję żę u Ciebie nei byłam.... głupio się podpowiada jak się nie zna całości. I ja już śpię.. więc mogę pisać głupoty.
Ale poduchy są ten teges jak najbardziej

Super za info o Dżadze... trzymam kciuki. Szelma z niej to szelma, ale kochana
bdan 08:18, 19 lis 2014

Irenko zaglądam, zachwycam się jesiennymi trawami bo sama chcę u siebie rabatke trawiastą skomponować.
Ale najpierw musze się dokształcić. Oprócz typowo ogrodowiskowych traw (Gracki, morning light, miskant variegatus, rozplenice) jakieś inne odmiany szczególnie polecasz?
Tess 09:09, 19 lis 2014

Irenko, chętnie się podzielę wiosną zawilcami, ale błagam, przypomnij się.
Bo moja przyjaciółka skleroza (określenie Toszki na tę przypadłość, trafne niezwykle) mnie nie puszcza na krok i nie pamiętam, kto co ode mnie chciał.
Mam wrażenie, że już wcześniej coś u mnie zgłaszałaś, ale nie pamiętam, czy też o zawilce chodziło, czy o kopytnik?

Stożek sliczny, gęsty bardzo. Ja załuje, że więcej stożków nie kupiłam
Anita1978 09:45, 19 lis 2014

Piękna jesień u ciebie! Pospacerowałam z niekrytą przyjemnością
EPODLAS 10:13, 19 lis 2014

Irenko kochana, poleż sobie czasami na tym hamaku co planujesz kupić Uśmiechnęłam się sama do siebie jak przeczytałam że tylko oram i oram w ogrodzie. Ale w tym jest dużo prawdy, ja też już postanowiłam że tak będę planować ogród, żeby było mniej orania a więcej odpoczywania. Ogród nie powinien być obozem pracy!!!!!
Mirella 10:14, 19 lis 2014

Z przyjemnością spacerowałam z filiżanką kawy w dłoni po tym klimatycznym, romantycznym ogrodzie
Motywy różane śliczne, Tajemniczy ogród jeszcze odwiedzę