Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Tess 14:30, 21 lis 2014

Irenko, uszczyknąć chyba można (dzieweczynom dałam niedawno tegoroczne sadzoneczki, nie uszczykiwałam teraz). ale czy się przyjmą? Jeśli chcesz teraz, może być teraz
Milka 15:13, 21 lis 2014

Chcę teraz u nas zimy nie będzie, zaaklimatyzują się
Czy adres mój masz?
Pszczelarnia 15:17, 21 lis 2014

Gołodupiec - czy on lubi wędrować? Bo może mu się u nas spodobało?
Świetne zdjęcia - namawiam Cię do ograniczenia gatunków a potem stukam się w głowę, bo podziwiam odmiany.
Taki miskant 'Flamingo' jest urodziwy.
Jak żyć bez tego urodzaju w ogrodzie?
Tess 15:19, 21 lis 2014

Milka napisał(a)
Chcę teraz u nas zimy nie będzie, zaaklimatyzują się
Czy adres mój masz?

Nie mam, podaj na pw.
Anita1978 15:31, 21 lis 2014

Aj, piękne fotki! Trudno wybrać najładniejszą! Ja tez lubie twój ogród za różnorodność i podzielam zdanie Pszczółki
Milka 16:37, 21 lis 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Gołodupiec - czy on lubi wędrować? Bo może mu się u nas spodobało?
Świetne zdjęcia - namawiam Cię do ograniczenia gatunków a potem stukam się w głowę, bo podziwiam odmiany.
Taki miskant 'Flamingo' jest urodziwy.
Jak żyć bez tego urodzaju w ogrodzie?

Ha, ha....i to jak, gdzie już nie był! ale tu został zaklinowany porządnie i nie wiem, jak go wyciągniemy no nic, zimą i wiosną będziemy na niego patrzeć
no nie da się aż tak ograniczyć, no jak żyć...latem bez wachlarza barw, struktur i zapachów chyba powinnaś wziąć ode mnie róże Lancaster na żywopłot, masz gdzie wcisnąć pachnie i kwitnietylko niesamowicie rośnie, może to plus?
a tu Symphatia
Milka 16:40, 21 lis 2014

Anita1978 napisał(a)
Aj, piękne fotki! Trudno wybrać najładniejszą! Ja tez lubie twój ogród za różnorodność i podzielam zdanie Pszczółki

Anitko dzięki ja lubię formalne ogrody, ale z nutką bałaganu, czasami nazywają to romantyzmem szkoda, że więcej mam bałaganu
Idę do was poczytać, bo ostatnio to nie wyrabiam zupełnie, a jeszcze urwałam drzwi od zamrażarki i nie mogę znaleźć
czekam, jak za rok ten biały dzwonek Poszarskiego będzie kwitł, zapomniałam sfocić, teraz to złota, ładna kulka
Rench 17:42, 21 lis 2014

Wszystkie zdjęcie śliczne,ale róże na murze to moje faworytki Przeslicznie !
Nie wiedziałam że jest tez biały dzwonek poszarskiego,prześliczny jest !
Agania 18:27, 21 lis 2014

Fajne te focie i kolory i faktury, róże prześliczne, na zapachy będziesz musiała poczekać do wiosny...gołodupiec ha,ha...zmarznie bez okrycia

Fajne jest życie bez ograniczeń...energia Cię rozpiera Irenko to dobrze, ciekawa jestem jakie nowe zajęcie sobie teraz wymyślisz, drzwiczki się znajdą jak nie będziesz szukać
aga_pe 19:47, 21 lis 2014

Milka napisał(a)

Aga dzięki no szperałam i szperałam w necie i znalazłam tak, fotele będą białe, ale nie wiem, jak się zabrać, muszę lakier zedrzeć jakoś i potem malowanie, ale w domu, bo za zimno i wilgotno, to nie wyschnie mi...
będę też przerabiać dębowe meble, które tam mam, myślę jaką technikę wybrać, jak już to sobie rozpracuję, pójdzie z płatka...ale chyba zrobię je tak, jak kominek robiłam...farbami A. Sloan
tę komodę dębową tak zrobiłam, bez przecierki...tylko farba i wosk

a kominek przecierałam i dopiero woskami

kiedy wpadasz po werbenę?

jak zobaczyłam fotele z poduchami to właśnie pomyślaam o takich Twoich wcześniejszych bielach

Po werbenę to chyba dopiero na wiosnę po nasionka wlecę ( albo jak spotkamy się na jakimś wiankowaniu). Jakoś nie mogę złapać wolnego czasu. Mama jest w sanatorium, to inny kierunek weekendowy obieram niż Wrocław