Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

makkasia 22:01, 25 mar 2015

Milka napisał(a)

W Misi zakochałam się bez pamięci jest taka słodka, ze az kanibalistyczne myśli mam
oj u Ciebie wiosna 2 tygodnie wyprzedza moją Wiem dlaczego Twój ogród jest bajkowy ...
wiunia 22:10, 25 mar 2015

Irenko ta psina mnie rozbraja
Dobrze, że u Ciebie wiosna juz taka zaawansowana to mozna nacieszyć oczy, bo u mnie całkiem nieśmiało sobie poczyna
marzena 22:10, 25 mar 2015

Irenko, rośliny pięknie Ci rosną i kwitną, a Misia ślicznotka
barbara_kraj... 23:52, 25 mar 2015

Oglądam fotki i wzdycham. Ta wiosna u Ciebie, Irenko, pędzi.
U mnie nawet forsycja się nie żółci.
Pamajo 00:04, 26 mar 2015

Pamajo....i gdzie watek? masz, co pokazać, ta twoja magnolia, to ochy i achyno fakt, trudne to nasze ogrodniczkowanie, ale jakie piękne może malutkie ślimaki, u mnie też widziałam, ponadto mogły czubki ciut przymarznąć, u mnie tez tak się stało, ale i tak cieszą kolorem i zapachem; pomysł z donicami jest niezły, bo przy okazji rewolucji w ogrodzie, nie uszkodzisz ich, ja juz sporo zmasakrowałam

Kochana Irenko! Wiem, że w Ogrodowisku najlepiej mieć swój wątek z dużą ilością zdjęć ale ja ogrodniczkuję sobie w nieswoim ogródku i nie wiem nawet czy zobaczę efekty mojej pracy. Taki lajf.
Kilka miesięcy temu trafiłam tu szukając informacji o krzewach zimozielonych i przypomniałam sobie, że przecież ja też lubię grzebać się w ziemi. Ja też lubię to uczucie sponiewierania po całym dniu spędzonym w ogrodzie i ogromnego zadowolenie z efektów tego sponiewierania
Miałam swój ogródek a w zasadzie mam ale teraz rośnie już w nim tylko trawsko. Mój ogródek ma jedną wadę, jest przygarażowy a nie przydomowy. Jak już zrobił się ładny to takie krety na dwóch nogach zaczęły z niego wszystko wykopywać. Próbowałam z tym walczyć ale to niestety walka z wiatrakami. Poddałam się jak w ciągu jednej nocy zniknęły wszystkie świeżo posadzone cebule

A potem.............. potem niebo zwaliło mi się na głowę............... i uciekając od wspomnień trafiłam do tego ogródka.

Masz rację moje hiacynty i miniaturowe narcyzy zjadają malutkie ślimaki. Poszłam z latarką do ogródka i pierwszego wieczoru zdjęłam z kwiatków 64 (!!!!!!!!!!!!!)żarłoczne, oślizłe potwory. Obsypałam kwiaty wkoło zgniecionymi skorupkami jajek ale to pomaga tylko jak jest sucho. Teraz właśnie popadało i upolowałam kolejne 16 sztuk. To jest jakaś masakra. Jeszcze jest zimno, nocami są przymrozki a ich już tyle jest w ogrodzie aż boję się myśleć co będzie jak się naprawdę ociepli

Mimo wszystko jutro idę kupić hortensje i może uda mi się kupić też bukszpanowe kulki

Pozdrawiam cieplutko i życzę miłego dnia. Papatki!!!!!!!!!!!
boguslawa_ma... 06:25, 26 mar 2015

Irenko dopiero dziś doczytałam że maki ci wychodzą ale list już poszedł,
wysiej będziesz miała więcej Pozdrawiam
Ewa777 08:17, 26 mar 2015

Nacieszyłam się u Ciebie wiosną Podziwiałam tulipanka Szczeniaczek jest cudny
Kindzia 10:13, 26 mar 2015

Tak już hiacynty Ci kwitną??? A ja myślałam, że u mnie dość zaawansowane są...

Forscycja tyż??? U nas zero...

Róż i tak pewnie ciachać nie będę, nawet gdyby cudem się zażółciło forycjowo u nas...ma lać od jutra. I dobrze, deszcz się przyda

Misiunia ma piękną mordeczkę. Matko, jak ja lubię takie małe...
iwonaal 10:15, 26 mar 2015

Psinka słodziaczek, klimat faktycznie u Ciebie z innej strefy. Pięknie
12:18, 26 mar 2015
Odwiedzam i podziwiam i zachwyt budzi każdy kwiat,nawet ten najmniejszy,tym bardziej,że sama już ogrodu nie pielegnuję,więc takie podpatrywanie cieszy szczególnie. A budzi się u Ciebie wiosna ciekawie,bo piękne są i pierwiosnki w czystych kolorach i tulipan, ładnie cięta forsycja (na mojej ulicy rosną cięte w drzewko,ciekawie wyglądają tez po kwitnieniu), i różowo-niebieska para hiacyntow - przy nich dłużej się zatrzymałam.
Dylemat,czy cis ciąć w stożek czy w kulkę, też miałam.
A i szczeniak to - szczesciarz,ze trafil do Was
I jeszcze dużo miłych chwil życzę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies